Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Γερμανία: Το τέταρτο Ράιχ, η σοσιαλδημοκρατία και το αστικό πολιτικό σύστημα

Από τη χθεσινή διαδήλωση του Pegida στη Δρέσδη (Φωτο ΑΡ)

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Δρέσδη κατά του «εξισλαμισμού της Δύσης»
Δημοσίευση: Τρί, 23/12/2014 - 20:12
Οι δευτεριάτικες διαδηλώσεις στις οποίες καλούν νεοναζιστικές δυνάμεις, κατά του «εξισλαμισμού της Δύσης», πραγματοποιήθηκαν και χθες σε Δρέσδη και Μόναχο.
Τουλάχιστον 17.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, στη δέκατη κατά σειρά διαδήλωση του κινήματος Pegida, στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.
Το Pegida είναι μία οργάνωση που νεοναζιστές, ακροδεξιοί και χούλιγκαν, οι οποίοι διεκδικούν πρόσβαση σε ευρύτερες λαϊκές μάζες, μεταμφιεσμένες σε «κινήματα πολιτών».
Στη χθεσινή συγκέντρωση οι συμμετέχοντες τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα εναντίον του «εξισλαμισμού της Δύσης».
Διαδηλώσεις κατά της Pegida
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμαχίας «Δρέσδη χωρίς ναζί», για μία διαδήλωση εναντίον των νεοναζί, ενώ άλλοι 400 πολίτες συγκεντρώθηκαν σε εκκλησία της πόλης για να συμμετάσχουν σε προσευχή για την οικουμενική ειρήνη.
Επίσης, περίπου 12.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας (νότια), εναντίον της Pegida.
Πάντως, η ύπαρξη του Pegida, φαίνεται να αξιοποιείται από ορισμένες δυνάμεις στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.
Ήδη, φωνές μέσα από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα μιλούν για ανάγκη σύμπηξης μίας αντιναζιστικής συμμαχίας με ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις...
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.