Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Βάσανα του κεφαλαίου - πονοκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ψάχνει χρήμα για τα ευρωενωσιακά μονοπώλια
Άρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ) με κύριο θέμα συζήτησης τη λήψη μέτρων τόνωσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, δίχως να αποκλείεται η λήψη απόφασης για επέκταση των μέτρων κατά της Ρωσίας ή της Κριμαίας.
Στην πραγματικότητα η τελευταία Σύνοδος του χρόνου σηματοδοτεί την έναρξη νέας αντιλαϊκής επίθεσης και την κλιμάκωση της επέμβασης ΕΕ και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και αλλού.
Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου, γνώση του οποίου επικαλούνται τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, καλεί σε γρήγορη έγκριση του «πακέτου Γιούνκερ» από το Ευρωκοινοβούλιο με στόχο οι πρώτες κινήσεις να γίνουν ήδη στα μέσα του 2015.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα πακέτο 300 δισ. ευρώ περίπου, που στηρίζεται κατά βάση σε τρεις πυλώνες:
  • Ο πρώτος αφορά στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις και στοχεύει στη στήριξη των καπιταλιστικών επενδύσεων σε υποδομές, όπως τα ευρυζωνικά κι ενεργειακά δίκτυα, οι μεταφορές και οι ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας.
  • Ο δεύτερος, στη δημιουργία ενός καταλόγου έργων, με στόχο την άντληση χρηματοδότησης από Ευρωπαίους επενδυτές.
  • O τρίτος αφορά στη βελτίωση του «επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος», με την άρση εμποδίων για επενδύσεις και τη δημιουργία των βέλτιστων συνθηκών για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σύμφωνα με τις διαρροές, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλέσει
«στη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) με στόχο την κινητοποίηση 315 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις μέχρι το 2017». «Το Συμβούλιο θα παρουσιάσει την πρόταση τον Ιανουάριο του 2015, την οποία η Ευρωβουλή καλείται να έχει εγκρίνει μέχρι τον Ιούνιο ώστε οι νέες επενδύσεις να ξεκινήσουν στα μέσα του χρόνου», αναφέρεται, όπως μεταδίδει το «Ρόιτερς», στο προσχέδιο.
Καλά... Δεν σου λέω τίποτα!
Τα ζόρια για επενδύσεις
Στο πλαίσιο των αντιθέσεων που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της ΕΕ, που αντανακλούν τα ιδιαίτερα συμφέροντα της αστικής τάξης που εκπροσωπεί η κάθε κυβέρνηση, δεν αναμένονται απ' τη συγκεκριμένη Σύνοδο αποφάσεις που θα αφορούν στο μείγμα διαχείρισης, ικανοποιητικές για κράτη όπως η Γαλλία και η Ιταλία, που ζητούν χαλάρωση των δημοσιονομικών κανονισμών ώστε να τους επιτραπεί να στηρίξουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Ακόμα και γι' αυτό καθαυτό το «πακέτο Γιούνκερ» εκφράζεται δυσαρέσκεια επειδή περιλαμβάνει ‒σύμφωνα με τους επικριτές του‒ ελάχιστο δημόσιο χρήμα, που δεν είναι ικανό να στηρίξει τις καπιταλιστικές επενδύσεις. 
«Είναι ένα βήμα προς τα μπροστά, όμως περιμέναμε περισσότερα», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος.
  • Με την κριτική αυτή ταυτίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δ. Παπαδημούλη να καταγγέλλει στο Ευρωκοινοβούλιο ότι το «πακέτο είναι άδειο», αξιώνοντας για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου περισσότερο χρήμα. (Κι ο Γιουνκέρ ακόμα γελάει).
Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Αντ. Σαμαράς διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, θα συνεχιστεί η πολιτική που έχει ανάγκη για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά του.
Κομπάζοντας ότι το τρίτο τρίμηνο αυτού του χρόνου η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και το υψηλότερο πλεόνασμα στην Ευρωζώνη, κάτι που οφείλεται, όπως είπε, στις θυσίες του λαού, προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει, ούτε αυτός ούτε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, «σε κανένα να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού». «Γι' αυτό», πρόσθεσε, «πιστεύω ότι η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί».
Επισημάνσεις κειμένου, φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Από Μποτίλια,
Γιουνκέρ (9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.