Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Έμπολα: Αιμορραγικός καπιταλισμός

Φτώχεια και παραγκουπόλεις. Τροφή των σκυλιών τα πτώματα στη Λιβερία
ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟΣ ΙΟΣ «ΕΜΠΟΛΑ»
Ο καπιταλισμός «θέριεψε» την επιδημία
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Ακόμη πιο φονική έκαναν την επιδημία του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» στη Δυτική Αφρική οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στις αναπτυσσόμενες χώρες της περιοχής καθώς εξασθένησαν τα ισχνά συστήματα Υγείας των αφρικανικών χωρών και εμπόδισαν να δοθεί μια συντονισμένη απάντηση στη μάχη κατά της επιδημίας, υποστήριξαν χτες ειδικοί ερευνητές κοινωνιολογίας των πανεπιστημίων Κέμπριτζ, Οξφόρδης και της «Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής» του Λονδίνου.
Οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι τα προγράμματα του ΔΝΤ συνέβαλαν στην αποδυνάμωση των συστημάτων Υγείας και όξυναν την έλλειψη οικονομικών πόρων και προσωπικού σε χώρες που πλήττονται από τον «Εμπολα» όπως η Γουινέα, η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία.
Φυσικά, το ΔΝΤ πάτησε στο έδαφος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που υπήρχε στις χώρες αυτές κάτι που δε λένε ανοιχτά οι ερευνητές.
Οι συντάκτες της έκθεσης εξέτασαν τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το ΔΝΤ πριν από την επιδημία, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα προγράμματα δανεισμού που χορηγήθηκαν μεταξύ 1990 και 2014 και ανέλυσαν τα αποτελέσματά τους στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.
Όπως επισημαίνουν στη μελέτη τους, ειδικά το 2013, ακριβώς πριν ξεσπάσει η επιδημία του «Εμπολα», οι παραπάνω τρεις χώρες ήταν αντιμέτωπες με τις οικονομικές απαιτήσεις του ΔΝΤ και καμιά δεν μπόρεσε να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες της παρά τις πιεστικές ανάγκες στον τομέα της Υγείας.
Φτώχεια και παραγκουπόλεις. Η σπαραχτική πραγματικότητα του έμπολα
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι η εντολή του Οργανισμού δεν περιλάμβανε, ειδικά τον τομέα της Υγείας, και ότι είναι «εντελώς λάθος» να υποστηρίζει κανείς ότι η διάδοση του «Εμπολα» ήταν συνέπεια της πολιτικής του ΔΝΤ. Στην ουσία, βεβαίως, επιδείνωσε την υπάρχουσα βαρβαρότητα.
Χτες, πάντως, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χρησιμοποίησε αυτή την αφορμή, για να δηλώσει ότι η «διεθνής κοινότητα» χρειάζεται ένα «καλύτερο και πιο έγκυρο σύστημα ταχείας ειδοποίησης και απάντησης στην επόμενη επιδημία» και ότι πρέπει να διδαχτεί όσα περισσότερα μπορεί από την τωρινή επιδημία του «Εμπολα» στη Δ. Αφρική.
Επισημάνσεις, τίτλος, φωτό, σύνδεσμοι: Μποτίλια στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.