Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σύνοδος Κορυφής: Οι κατραπακιές διαρκείας της ΕΕ και οι μποναμάδες του ΣΥΡΙΖΑ


Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής
Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, δίνουν μια γερή κατραπακιά σε όσους προσπαθούν να πείσουν ότι ένα πιο επεκτατικό μείγμα διαχείρισης θα σημάνει το τέλος της λιτότητας και των μέτρων σε βάρος του λαού. Αλλά και σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι, με τη δική τους πολιτική, τα μνημόνια τελειώνουν.
Βασικό θέμα συζήτησης για τους ηγέτες των 28 κρατών - μελών ήταν «η τόνωση των επενδύσεων και η αντιμετώπιση της αποτυχίας των αγορών στην Ευρώπη», σε συνθήκες που τα σύννεφα της ύφεσης μαζεύονται ξανά απειλητικά πάνω από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής σημειώνουν:
«Η νέα έμφαση στις επενδύσεις, σε συνδυασμό με τη δέσμευση των κρατών - μελών να εντατικοποιήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να επιδιώξουν φιλοαναπτυξιακή δημοσιονομική εξυγίανση, θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη».
Με άλλα λόγια, συστατικό στοιχείο της φιλοαναπτυξιακής πολιτικής της ΕΕ, και κατ' επέκταση των κρατών - μελών της, είναι να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική εξυγίανση, δηλαδή η λιτότητα για το λαό!
Βέβαια, η προσπάθεια της ΕΕ να παρουσιάσει σε αντιδιαστολή τις επενδύσεις με τις «αγορές» συνιστά λαθροχειρία, αφού χωρίς τις «αγορές», όπου τα μονοπώλια συγκεντρώνουν το χρήμα όταν δεν το «ρίχνουν» στην παραγωγή, επενδύσεις δε γίνονται.
Δηλαδή, το ίδιο χέρι που κάνει τις επενδύσεις, είναι αυτό που κινεί και τις «αγορές», ανάλογα με το πού αποκομίζει μεγαλύτερο κέρδος.
Αυτό επιβεβαιώνει στα συμπεράσματα και η Σύνοδος Κορυφής, καθώς
«ζητεί να συσταθεί Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στον Ομιλο ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) με στόχο την κινητοποίηση 315 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις κατά την περίοδο 2015 - 2017».
Τα χρήματα αυτά είναι το γνωστό και πολυδιαφημισμένο «πακέτο Γιούνκερ», το οποίο, όπως λένε, θα διοχετευθεί στην αγορά και θα επιταχύνει την ανάπτυξη.
Στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά θα δοθούν με τη μορφή δανείων σε μεγάλα πολυεθνικά μονοπώλια για να κάνουν επενδύσεις, αξιοποιώντας τα αντιλαϊκά μέτρα σε κάθε κράτος - μέλος, που έχουν ρίξει στα Τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης.
Να, λοιπόν, η ουσία της αλλαγής του μείγματος διαχείρισης και του εμπλουτισμού του με περισσότερα επεκτατικά στοιχεία που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ: Τα μονοπώλια παίρνουν τον μποναμά και ο λαός συνεχίζει να στενάζει από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (βλέπε ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.) και τη δημοσιονομική εξυγίανση, που σημαίνει λιτότητα «και των γονέων»...
Όσο για τη συγκυβέρνηση, που λέει ότι το δικό της μείγμα οδήγησε στο τέλος των μνημονίων, τα συμπεράσματα της Συνόδου γράφουν:
«Ο στενότερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών, έχει ουσιώδη σημασία για την εύρυθμη λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης».
Θυμίζουμε ότι βασικό στοιχείο του «στενότερου συντονισμού» είναι τα «ευρωπαϊκά εξάμηνα» και τα άλλα μνημόνια διαρκείας, με τα οποία το κεφάλαιο στην ΕΕ και οι κυβερνήσεις του δένουν χειροπόδαρα τους λαούς...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 20/12/2014

Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.