Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Γιάννης Γκιόκας: Πρέπει τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού (VIDEO)


Γ. Γκιόκας: Τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού
(VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 09/12/2014 - 18:20
Πρέπει τώρα να δοθεί λύση στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, τόνισε στη Βουλή ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Σημείωσε πως υπάρχουν λύσεις για να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική άδεια καθώς είναι αναφαίρετο και αυτονόητο το δικαίωμα στη μόρφωση και στις σπουδές. 


Ο Γιάννης Γκιόκας επισήμανε πως γίνονται πιο μεγάλα τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη στάση της κυβέρνησης καθώς δεν ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία για να λυθεί το θέμα, ενώ αποδεικνύεται ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν τρόποι να αντιμετωπισθεί η υπόθεση.
Αναρωτήθηκε αν τελικά η κυβέρνηση βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ενός νέου ανθρώπου και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, στόχευε και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό από τα κύρια προβλήματα του λαού.
Ανέφερε πως το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει τηλεδιάσκεψη και μαθήματα εξ αποστάσεως, λέγοντας πως σκοπός είναι να αποκρουστεί η πίεση για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας που αφορά και τον Ρωμανό και άλλους κρατούμενους, ενώ υπενθύμισε πως τα ΤΕΙ στην κατάσταση που είναι δεν μπορούν να στηρίξουν μαθήματα εξ αποστάσεως.
Επίσης εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίος το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών».
Χθες Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε ανοιχτό να αξιοποιηθεί το βραχιολάκι, λέγοντας πως «ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή».
«Λύση είναι και το "βραχιολάκι"» δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δικηγόρος του Ν. Ρωμανού.


Το ΚΚΕ για την υπόθεση Ρωμανού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.