Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πλημμύρες αλα Γαλλικά ‒ Πέντε νεκροί απο τον κακό μας τον καιρό ‒ ΚΚΕ: Χρηματοδοτούνται επιχειρηματίες, όχι έργα ‒ Νίκος Καραθανασόπουλος: Το εμπόριο ελπίδων του ΣΥΡΙΖΑ και τα μη επιλέξιμα προγράμματα της ΕΕ για την προστασία της ανθρώπινης ζωής (VIDEO)

Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης

 Νεκροί και οι δύο αγνοούμενοι στη Β. Ελλάδα - Συνολικά πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες

Δημοσίευση: Πέμ, 11/12/2014 - 09:24
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 11/12/2014 - 14:07

Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που αγνοείτο -από χθες το βράδυ- στο Κιλκίς, όταν ο χείμαρρος παρέσυρε το ταξί στο οποίο επέβαινε. Νωρίτερα, νεκρός ανασύρθηκε ένας ακόμη άνδρας που αγνοείτο στο Γαλλικό Ποταμό.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα νωρίς το πρωί εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας που ήταν αγνοούμενος από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γαλλικού ποταμού. Ο νεκρός εντοπίστηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από το αρχικό σημείο στο οποίο είχε εγκλωβιστεί στον Γαλλικό ποταμό.
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας
Δημοσίευση: Πέμ, 11/12/2014 - 13:07
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 11/12/2014 - 13:33
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας αναφέρει:
«Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός εν έτει 2014 να χάνονται άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών και μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Έχει καταστεί μόνιμο φαινόμενο από τις πρώτες καταιγίδες του χρόνου να πλημμυρίζουν πόλεις, δρόμοι, λαϊκές κατοικίες και χώροι δουλειάς, να τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία, αλλά ακόμα και η ζωή των λαϊκών οικογενειών και δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία για την κυβέρνηση και τις περιφέρειες, τις τοπικές αρχές, η επίκληση των "εκτάκτων καιρικών φαινομένων".
Τα πρόσφατα γεγονότα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όλων των αρμόδιων κρατικών φορέων που, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που χρηματοδοτεί προκλητικά τους επιχειρηματίες και όχι τα αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή του λαού επιστημονικά έργα και υποδομές.
Το ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία. Καλεί τα λαϊκά στρώματα σε διεκδίκηση και αγώνα για: Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. Τώρα μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία».
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο άτυχος άνδρας που ήταν μέσα στο νερό είχε πιαστεί από ένα κλαδί και καλούσε σε βοήθεια. Περαστικός τον άκουσε, ειδοποίησε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν, ωστόσο τον άνδρα τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. 
Ο δεύτερος νεκρός αγνοείτο από στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή Κονκάρτσα του Κιλκίς, όταν παρασύρθηκε το ταξί στο οποίο επέβαινε.  
Από το Κιλκίς
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές σε πολλές περιοχές εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).
Τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα για την ανυπαρξία των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων κατήγγειλε -μιλώντας στο Webradio του «902.gr», ο Γιάννης Ζιώγας Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση σχολιάζοντας τις τραγικές επιπτώσεις. Όπως σημείωσε τα έργα αυτά δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε για αυτό και δεν υλοποιούνται ενώ καυτηρίασε τις διαχρονικές ευθύνες και των πλειοψηφιών στην Περιφέρεια και σε Δήμους καθώς επιλέγουν να δαπανούν κονδύλια σε έργα που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές, σύγχρονες εργατικές - λαικές ανάγκες. Απαίτησε τέλος την άμεση ανακούφιση και αποζημίωση των πληγέντων(Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη).
Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές
Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πλημμυροπαθών βρέθηκαν κλιμάκια του ΚΚΕ. 
Αύριο Παρασκευή 12/12 στις 18:00 κλιμάκιο της KO Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και Άγγελο Θεμελή, δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Ωραιοκάστρου θα περιοδεύσει στη Φιλαδέλφια του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Το Σάββατο 13/12 στις 10:00 κλιμάκιο της KO Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτή του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στη Χαλκηδόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.