Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑνθρωποι: Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό ‒ Φιλανθρωπική εκδήλωση αστυνομικών με τραγούδι για το Μάικλ Μπράουν: Πιο νεκρός κι από σκοτωμένο σκυλί στον δρόμο (4 VIDEO)


 Αστυνομικοί γιόρτασαν τον φόνο με ρατσιστικό τραγούδι
Διακωμώδηση του φόνου αφροαμερικανού σε εκδήλωση αστυνομικών

Ένα τραγούδι με παραποιημένους στίχους που διακωμωδεί τον φόνο του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό, το οποίο ακούστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε συνταξιούχος αστυνομικός, ανάγκασε το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες να διατάξει τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας.
Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες Τζο Μάγιερς, που συνταξιοδοτήθηκε το 2007, παρευρέθησαν περίπου 50 με 60 άτομα, οι περισσότεροι αστυνομικοί, κυρίως συνταξιούχοι, αλλά και απλοί πολίτες.
Το τραγούδι με παραποιημένους τους στίχους από την επιτυχία "Bad, Bad Leroy Brown", του 1973, του αμερικανού τραγουδιστή της φολκ-ροκ Τζιμ Κρότσε, ερμήνευσε ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Γκάρι Φίσελ, ο οποίος κάποτε εργαζόταν ως ερευνητής για την κυβέρνηση:
"Ο Μάικλ Μπράουν πήρε ένα μάθημα για ένα μπλέξιμο με έναν αστυνομικό - σκληρό καρύδι
Ο Μάικλ έμοιαζε με πολυκαιρισμένο ελβετικό τυρί... τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα

Και είναι κακός, ο κακός Μάικλ Μπράουν
Ο χειρότερος αλήτης σε ολόκληρη την βρωμοπόλη
Πιο κακός και από τον γέρο Κινγκ Κονγκ
Πιο μοχθηρός κι από μαντρόσκυλο

Δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια
Και ο Μάικλ άνοιξε την πόρτα σπάζοντάς την με γροθιά
Και ο Μάικλ έμοιαζε με πολυκαιρισμένο ελβετικό τυρί
Τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα

Και είναι νεκρός, ο νεκρός Μάικλ Μπράουν
Ο πιο νεκρός σε ολόκληρη την βρωμοπόλη
Ολόκληρη η ζωή του πάει, έφυγε
Πιο νεκρός και από σκοτωμένο σκυλί στον δρόμο"
Το τραγούδι κατέγραψε σε βίντεο ένας από τους παρευρισκόμενους, προσβεβλημένος και οργισμένος από το γεγονός ότι κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, και το ανέβασε στην ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο TMZ.
Ο δικηγόρος του Φίσελ δήλωσε στην TMZ ότι ο πελάτης του συνειδητοποίησε πως το παραποιημένο τραγούδι ήταν κακόγουστο σχολιάζοντας ωστόσο ότι ο Φίσελ γράφει αστεία τραγούδια και ότι θεώρησε πως το κοινό -οι αστυνομικοί- θα το θεωρούσε αστείο.
Σχολιάζοντας το τραγούδι, ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ έγραψε στο Twitter: "Όπως πολλοί από εσάς, το βρίσκω προσβλητικό και παράλογο. Δεν αντανακλά τις αξίες του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες. Διέταξα την Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων να διερευνήσει το περιστατικό και να διακριβώσει αν σε αυτό αναμείχθηκαν εν ενεργεία υπάλληλοι του τμήματος".
Το βίντεο αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων έπειτα από μία σειρά φόνων Αφροαμερικανών από αστυνομικούς.
Νέα δολοφονία


Ακόμη ένας νεαρός μαύρος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι των ΗΠΑ, λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Το πτώμα του έμεινε στο έδαφος για αρκετές ώρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν του παρασχέθηκε βοήθεια.
Το θύμα είναι ο Αντόνιο Μάρτιν, ηλικίας μόλις 18 χρόνων. Ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο Jennings του Σεν Λιούις του Μιζούρι, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στο σημείο της νέας δολοφονίας έχει μαζευτεί πολύς κόσμος και η μητέρα του άτυχου παιδιού, η οποία κατάφερε να πει πως "άρχισαν να πυροβολούν" πριν καταρρεύσει.
Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των συγκεντρωθέντων και της αστυνομίας, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις.
Bίντεο από τα επεισόδια

NOOZ

***





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.