Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Μνημονιακοί: Η νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ


Μνημονιακοί: Η νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσίευση: Τετ, 03/12/2014 - 21:20
Τα φλερτ από ό,τι φαίνεται του ΣΥΡΙΖΑ με «κάθε καρυδιάς καρύδι» δεν έχουν τελειωμό.
Πλέον τα «προαπαιτούμενα» του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με άλλα κόμματα ή αστούς πολιτικούς είναι μόνο το αν θέλουν να γίνουν εκλογές ή όχι, αν ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή όχι.
Το «κάθε καρυδιάς καρύδι» δεν είναι κάποια υπερβολή και οι περιπτώσεις τύπου «Τζάκρη» φαίνεται ότι είναι πολλές.
Σήμερα άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου με τους ανεξάρτητους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Θοδωρή Παραστατίδη.
  • - Το ποιόν του Βουδούρη μάς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, αφού ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει το μνημόνιο Ι και μάλιστα όπως δήλωνε «δεν το μετανιώνει». Αργότερα βρήκε θαλπωρή στην κυβερνώσα αριστερά της ΔΗΜΑΡ και τώρα πλέον στηρίζει και στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • - Ο Θόδωρος Παραστατίδης είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Όντας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το μνημόνιο Ι, καταψήφισε το μνημόνιο ΙΙ, διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά στις εκλογές του 2012 ήταν πάλι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κιλκίς όπου και ξαναεκλέχτηκε για να ξαναπαραιτηθεί. Μετά από όλα αυτά τα «μπες-βγες» στο ΠΑΣΟΚ μάλλον φυσιολογικά συγκινήθηκε… από τη συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ξέρουμε αν στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν βάλει στοίχημα ότι θα μεταλλαχτούν πιο γρήγορα από όσο προέβλεπε το ΚΚΕ. Πάντως, ακόμα και αν δεν το έβαλαν, τελικά το κερδίζουν, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον ξεκάθαρα αποτελεί τον δεύτερο αντιλαϊκό πόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα, αφήνοντας πίσω ακόμα και τις αποπροσανατολιστικές του κορόνες για τα μνημόνια.
Άλλη μία ευκαιρία για συμπεράσματα λοιπόν,
Άλλη μία απόδειξη ότι απέναντι στη λαίλαπα που ζούμε χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.