Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Βέλγιο: 24ωρη γενική απεργία σήμερα ‒ Ποια επιτήρηση; ‒ Ανακοίνωση συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ: «Οι εργαζόμενοι χρειάζονται μαζικά αγωνιστικά συνδικάτα, με ταξικό προσανατολισμό»

Λες να μας βγει κι ο Αλέξης τέτοιος;
Βέλγιο: 24ωρη γενική απεργία σήμερα - Ανακοίνωση συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ
Δημοσίευση: Δευ, 15/12/2014 - 09:25
Από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Βέλγιο (Και στις καλύτερες των οικογενειών!)
Γενική απεργία σήμερα Δευτέρα στο Βέλγιο ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν
  • αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια,
  • αυξήσεις των τιμών σε εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, στο πετρέλαιο κ.ά.,
  • αύξηση του κόστους για την Παιδεία,
  • μειώσεις των κρατικών δαπανών για Υγεία και κοινωνικές παροχές.
"Λάθος του Συστήματος" 
Έλα μου που αυτό το σύστημα δεν κάνει λάθη!
«Παραλύει» το Βέλγιο από τη γενική απεργία Με την 24ωρη απεργία καταγγέλλεται ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης 11 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του φιλελεύθερου Σαρλ Μίσελ.
Η απεργία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής από τον κλάδο των μεταφορών. Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ούτε προσγειώθηκε στα αεροδρόμια, τα τρένα σταμάτησαν επίσης να κινούνται, ενώ κανένα λεωφορείο, τραμ ή συρμός του μετρό δεν θα κυκλοφορήσει στη Φλάνδρα, όπως και στη Βαλονία.

Απεργία στο Βέλγιο; (Το ξέρει ο Πρετεντέρης ότι μδεν πετάνε μπουκάλια;)

  • Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι φυλακές, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα νοσοκομεία, όπου γίνονται δεκτά μόνον επείγοντα περιστατικά, συμμετέχουν επίσης στην απεργία.
  • Οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου συμμετέχουν επίσης, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.
  • Οι τομείς της βιομηχανίας και της διανομής, όπως και τα ταχυδρομεία και οι υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων θα υπολειτουργούν.

Μπορούμε! Είδες που μου το λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ;!
Nooz: Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά των νέων μέτρων

Μήνυμα του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη του Βελγίου για τη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη
Δημοσίευση: Παρ, 12/12/2014 - 14:04
Την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και το λαό του Βελγίου ενόψει της γενικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για τις 15 Δεκέμβρη εκφράζει το ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και το λαό του Βελγίου ενόψει της Γενικής Απεργίας της 15ης Δεκέμβρη.
Οι εργαζόμενοι του Βελγίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και συγκεκριμένα σε:
  1. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
  2. Αυξήσεις των τιμών σε εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, στο πετρέλαιο κ.α.
  3. Αύξηση του κόστους για την Παιδεία.
  4. Μειώσεις των κρατικών δαπανών για Υγεία και κοινωνικές παροχές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχα μέτρα προωθούνται στο σύνολο των χωρών της ΕΕ. 

Αντίστοιχα μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες τόσο από τις λεγόμενες νεοφιλελεύθερες, όσο και από τις δήθεν "αριστερές" κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης πρέπει να κατανοήσουν ότι ανεξάρτητα από τις δικαιολογίες που κάθε φορά θα βρίσκουν τα πολιτικά κόμματα που υπηρετούν τις πολυεθνικές, θα ζητούν από τους εργαζόμενους να θυσιαστούν για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. 

Κοινός τους στόχος είναι η πλήρης κατάργηση της Δημόσιας - Δωρεάν Υγείας και Παιδείας, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση των ΣΣΕ, της πλήρους, μόνιμης και σταθερής δουλειάς, η αφαίρεση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες, τους νέους εργαζόμενους και τους μετανάστες.

Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η καπιταλιστική ανάπτυξη περνά μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι κεφαλαιοκράτες αξιοποιούν και τις δυνάμεις αυτές στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλλιεργούν τη λογική της "ταξικής συνεργασίας" και μετατρέπουν τα συνδικάτα από οργανώσεις ταξικής πάλης σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που υπηρετούν τους καπιταλιστές.
Στις σημερινές συνθήκες οι εργαζόμενοι χρειάζονται μαζικά αγωνιστικά συνδικάτα, με ταξικό προσανατολισμό, που θα οργανώνουν και θα προετοιμάζουν την εργατική τάξη για μακρόχρονο, σκληρό αγώνα, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τα πολιτικά κόμματα του κεφαλαίου, με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Βελγίου στον δίκαιο αγώνα τους και τους υπόσχεται ότι το ταξικό κίνημα της Ελλάδας θα βρίσκεται στο πλευρό τους».

902

Επισημάνσεις κειμένου, επιλογή φωτό, λεζάντες, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.