Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ανασύνταξη τώρα: Σε εξέλιξη η Ολονυχτία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Οικονομικών ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι δυνάμεις που ασπάζονται και πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ετοιμάζουν ζοφερά χρόνια για όλους μας (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ολονυχτία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Οικονομικών - Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Δημοσίευση: Τετ, 10/12/2014 - 20:08
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 10/12/2014 - 21:24
Ολονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, διοργανώνουν αυτή την ώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ-ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Απαιτούν την επαναφορά της 13ης - 14ης σύνταξης.
Ήδη μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών έχουν στηθεί τα καζάνια ώστε να φτιαχτεί ένα πλούσιο τραπέζι με φασολάδα, φακές, βραστό κρέας και άλλους μεζέδες.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος τόνισε:
«Βρισκόμαστε απόψε εδώ στην Πλατεία Συντάγματος, μαζί με τους συνταξιούχους για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους. Πρέπει να καταβληθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, θα πρέπει άμεσα να αποδοθούν η 13η και η 14η σύνταξη που τους την έχουν πάρει πίσω, ενώ τη δικαιούνται. Γι’ αυτή μάτωσαν, γι’ αυτή δούλεψαν δεκαετίες τώρα στη βιομηχανία της χώρας και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Βρισκόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους γιατί το μέλλον που διαγράφει η κυβερνητική πολιτική, οι δυνάμεις που ασπάζονται και πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ετοιμάζουν ζοφερά χρόνια για όλους μας, για μας, για τα παιδιά μας. Δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία».
Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ σημείωσε:
«Δίνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι είναι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα. Θα είμαστε εδώ μέρα και νύχτα για να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν από τις τσέπες. Δε θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας ποτέ αυτά που μας έχουν περικόψει γιατί είναι δικός μας μόχθος».
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ.
Την κινητοποίηση θα συνοδεύσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», ο Μ. Ανδρουλιδάκης, ο Γ. Ανδρεάτος, η Ρ. Αντωνοπούλου, ο Β. Λέκκας, ο Β. Κορακάκης και ο Γ. Σαρρής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνταξιουχικών ενώσεων να πλαισιώσουν καλλιτεχνικά τη διαμαρτυρία τους. 
Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις
Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους με άμεσο αίτημα την καταβολή από την κυβέρνηση της 13ης και 14ης σύνταξης και ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Η εκδήλωση περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί και οργανώθηκε από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ – Τραπεζών
Λάρισα

Στη Λάρισα, πανσυνταξιουχική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Χρήστος Τσερβελούδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας, ο Νίκος Κούβελας, πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Συλλόγου Πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών και η Ζωή Βελισσαρίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου. Επίσης, μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές. Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Θανάσης Κουμαντζέλης. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ανάγνωση σχετικού ψηφίσματος. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ξεκίνησε πορεία από το Εργατικό Κέντρο σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και κατέληξε στη διοίκηση του τοπικού ΙΚΑ όπου έγινε επίδοση του ψηφίσματος.
Στο Βόλο, μαζική ήταν η συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. 

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε ότι 
«οι νέες ανατροπές έχουν δρομολογηθεί και κινούνται στις αντεργατικές ράγες που στρώθηκαν από την εποχή ακόμα της ψήφισης της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου"». Μόνος δρόμος είναι αυτός της οργανωμένης πάλης, η συσπείρωση στα συνδικάτα, στους φορείς του λαϊκού κινήματος, τόνισε ο Γιώργος Ρούσσας. 
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου που κατέληξε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου επιδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των συνταξιούχων. 
Στο Ηράκλειο Κρήτης, παρά τη βροχή, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Ελευθερίας όπου μίλησαν ο Ανδρέας Κριαράς, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ο Λευτέρης Κοτσαρίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Τσαγκαράκης, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Ηρακλείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.