Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΣ: Να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται ο Νίκος Ρωμανός ‒ Καταγγελία για την προσαγωγή συνδικαλιστών φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης ‒ Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό που τη συνοδεύει, ενάντια στο δόγμα "νόμος και τάξη", ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση! ‒ Όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή 7/12 στις 17.30 στην Ομόνοια! (VIDEO)


 ΜΑΣ: Καταγγελία για την προσαγωγή συνδικαλιστών φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Δημοσίευση: Παρ, 05/12/2014 - 14:35
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 05/12/2014 - 14:36
Την προσαγωγή φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Συγκεκριμένα, το ΜΑΣ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: 
«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας που προχώρησε στην προσαγωγή συνδικαλιστών φοιτητών, μελών Διοικητικών Συμβουλίων Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι συνδικαλιστές πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται ο Νίκος Ρωμανός και να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο λοκ άουτ στις σχολές του ΕΚΠΑ με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού.
Απαίτηση των συνδικαλιστών ήταν να συναντηθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου για να παραδώσουν τα αιτήματα των Φοιτητικών τους Συλλόγων. Αντί γι' αυτό, δυνάμεις των ΜΑΤ τους περικύκλωσαν και προχώρησαν στην προσαγωγή τους.
Το αιτιολογικό ήταν ότι βρίσκονται σε "απαγορευμένη ζώνη" συγκεντρώσεων και ότι αποτελούν κίνδυνο(!!!) για την ασφάλεια του Τούρκου πρωθυπουργού.
Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενέργειες του τελευταίου διαστήματος που εντείνουν την τρομοκράτηση του λαού.
Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές, την ολοκληρωμένη μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα, που τσακίζει κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.
Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους να καταδικάσουν την απαράδεκτη προσαγωγή των φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
  • Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό που τη συνοδεύει.
  • Να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται ο Νίκος Ρωμανός. Η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε νέου.
  • Όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή 7/12 στις 17.30 στην Ομόνοια!
  • Καμιά αναμονή στα νέα παζάρια κυβέρνησης - τρόικας!
  • Όχι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση!». 

Επισημάνσεις κειμένου, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

 
Προσαγωγές φοιτητών στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Δημοσίευση: Παρ, 05/12/2014 - 13:58
Σε προσαγωγές φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προχώρησε πριν από λίγο η Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων θέλησαν να επιδώσουν ψήφισμα για να δοθεί τώρα εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό και ενάντια στο λοκ - άουτ που έχει επιβληθεί σε σχολές του ΕΚΠΑ. 
Οι προσαγωγές έγιναν με πρόσχημα την απαγόρευση συγκεντρώσεων που έχει αναγγείλει από χτες η κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων κρατούνται στη ΓΑΔΑ. 

902
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΜΑΣ και Φοιτητικών Συλλόγων στο υπουργείο Παιδείας
Δημοσίευση: Παρ, 05/12/2014 - 13:36
Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας, για το θέμα των μετεγγραφών, αλλά και για το δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού στη μόρφωση, πραγματοποιούν στο υπουργείο Παιδείας οι Σύλλογοι Φοιτητών Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Νηπιαγωγών, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ, καθώς και Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από το ΕΚΠΑ. Παράλληλα διαμαρτύρονται και για το νέο λοκ - άουτ της πρυτανείας του ΕΚΠΑ στη Νομική και το Χημείο.
Οι φοιτητές απαιτούν να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα των μετεγγραφέντων πρωτοετών και να μη χάσουν το πρώτο εξάμηνο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.