Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

USAID: Οι ράπερ μας στην Αβάνα


ΚΟΥΒΑ
Νέο σχέδιο υπονόμευσής της από τις ΗΠΑ
ΑΒΑΝΑ.--
Άλλο ένα σχέδιο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού με στόχο την υπονόμευση της Κούβας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτήν τη φορά με αξιοποίηση της μουσικής ραπ. Μάλιστα το αμερικανικό πρακτορείο «Ασοσιέτεντ Πρες», που αποκάλυψε το θέμα, προσθέτει ότι «αυτοί που ανέλαβαν να τρέξουν το σχετικό πρόγραμμα έδρασαν αρκετά ερασιτεχνικά». Επρόκειτο για πρόγραμμα της Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), που είναι παραμάγαζο της CIA, που συχνά χρησιμοποιεί συγκεκαλυμμένες δράσεις για τον ίδιο σκοπό, την ανατροπή του σοσιαλισμού.
Η τελευταία περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις του «αντισυμβατικού πολέμου», όπως τον λέει η κυβέρνηση του νησιού της Επανάστασης, όπως είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα, τύπου «Τουίτερ», με την ονομασία «Ζunzuneo» που αναπτύχθηκε από το 2009 ως το 2012 και δελέαζε νέους να παίρνουν και να στέλνουν μηνύματα με απώτερο σκοπό να οργανωθεί αντεπαναστατική ομάδα.
Άλλη περίπτωση ήταν αυτή του προγράμματος με νέους από τη Λατινική Αμερική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του AIDS.
Η τελευταία περίπτωση, που εκδηλώθηκε την ίδια περίπου περίοδο με το «Ζunzuneo», ήταν το σχέδιο προσέγγισης νέων μουσικών της ραπ, ειδικά αυτών που είδαν ότι στους στίχους τους εκφράζονταν κριτικά προς την κυβέρνηση.
Η υπόθεση έγινε αντιληπτή από τις κουβανικές αρχές και σταμάτησε, ενώ ορισμένοι μουσικοί που είχαν αναλάβει ρόλο εγκατέλειψαν την Κούβα.
Είναι πάντως ενδεικτικό ότι το πρόγραμμα είχε αναλάβει με εντολή της CIA ο Σέρβος μουσικός παραγωγός Ράικο Μπόζιτς, με την εταιρεία «Creative Associates International».
Ο συγκεκριμένος είχε ενεργό ρόλο στο κίνημα της αντιπολίτευσης στη Σερβία ενάντια στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2000, καθώς και σε Τυνησία (βλέπε ρόλο και στη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη»), Ουκρανία, Λίβανο και Ζιμπάμπουε.
Σε γραπτή της δήλωση, η USAID εντελώς κυνικά ανέφερε ότι τα προγράμματα αυτά ήταν μέρος ενός τετραετούς συμβολαίου που έληξε το 2012 και αρνήθηκε ότι ήταν παράνομα και κρυφά.
Από Μποτίλια και με ετικέτα USAID (4)

Επισημάνσεις, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.