Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Απαπαδημούλης: Δες τις ΗΠΑ κι ασ' τα ξείπα, κύριε Γιουνκέρ μου! Δεν ντρέπεσαι να κοροϊδεύεις την ανάπτυξη;

‒ Α, ρε Παπαδημούλη... Κατουρήθηκα πάλι μαζί σου!

Τους έβαλε τα γυαλιά ο Παπαδημούλης...
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ παρουσίασε την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τη δημιουργία ενός «νέου στρατηγικού επενδυτικού ταμείου» (βλέπε από Μποτίλια) που θα «κινητοποιήσει» 315 δισεκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, ώστε να δώσει ώθηση στην κερδοφορία τους μέσω της ενίσχυσης των επενδύσεών τους.
  • Ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (όπου ανήκει η ΝΔ) επαίνεσε όπως αναμενόταν το επενδυτικό σχέδιο του Γιούνκερ.
  • Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (όπου ανήκει το ΠΑΣΟΚ) πλειοδότησε για λογαριασμό των καπιταλιστών, ζητώντας «περισσότερα δημόσια κονδύλια, περισσότερες επενδύσεις», αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «κι αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης».
  • Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών διερωτήθηκε «πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι το πακέτο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη;» και
  • O επικεφαλής των Φιλελευθέρων υποστήριξε ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να συνοδεύονται και από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη - μέλη.
Αυτά, μεταξύ άλλων, είπαν οι «καθαρόαιμοι» πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου.
Ας δούμε όμως και τι είπε ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας εξ ονόματος της ομάδας της GUE/NGL. Κατηγόρησε τον Γιούνκερ ότι το πακέτο που παρουσίασε «είναι μόνο λόγια» και πρόσθεσε:
«16 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ από νέα κεφάλαια, και είχατε υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσετε κάποιου είδους μόχλευση που θα πολλαπλασίαζε τα κεφάλαια επί 15»...
Μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε και τα παρακάτω:
«Κύριε Γιούνκερ, δυστυχώς το περίφημο πακέτο των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ που μας υποσχεθήκατε στις 15 Ιουλίου, είναι άδειο... είναι σταγόνα στον ωκεανό. Τι μας παρουσιάσατε; 16 δισ. από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, και 5 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ούτε ένα ευρώ φρέσκο χρήμα! Και μας υπόσχεστε ότι θα πετύχετε μόχλευση 15 φορές, ένα προς 15! (...) Ακόμη και υπουργοί οικονομικών που σας υποστηρίζουν και μετέχουν στις ομάδες που λένε "ζήτω το πακέτο Γιούνκερ", σας λένε ότι χρειάζεται φρέσκο χρήμα, ότι χρειάζονται νέα κεφάλαια. Και η ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας έχει δείξει ότι σε εποχές στασιμότητας ή και ύφεσης, χωρίς ισχυρούς δημόσιους πόρους, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στροφή στην ανάπτυξη. Είπε ο κ. Φέρχοφστατ ότι οι επενδύσεις στην Ευρωζώνη μετά την κρίση, είναι πλέον 15 φορές κάτω, ενώ στις ΗΠΑ όχι. Γιατί; Διότι εκεί έριξαν χρήμα, η τράπεζά τους έπαιξε αναπτυξιακό ρόλο. Εσείς εδώ, όμως, δεν αλλάζετε τα εργαλεία».
Αν τα ευρωενωσιακά μονοπώλια είχαν στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο απευθείας εκπρόσωπό τους να υποστηρίξει τις αξιώσεις τους για στήριξη της κερδοφορίας τους με ζεστό χρήμα απ' τον κορβανά της λυκοσυμμαχίας, δε θα τα έλεγε διαφορετικά απ' ό,τι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης...
Την επόμενη φορά, όμως, που θα επικαλεστεί το παράδειγμα των ΗΠΑ ας κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει για το αντίκρυσμα που είχε στον αμερικάνικο λαό η στήριξη που απόλαυσαν τα αμερικάνικα μονοπώλια.
Αν τολμά. Γιατί αυτό που χειροκροτά σαν παράδειγμα προς μίμηση επιβεβαιώνει κάθε ώρα και λεπτό που περνάει ότι οι λαοί μένουν στην πείνα είτε με το ένα μείγμα διαχείρισης είτε με το άλλο.
Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.