Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Παρέμβαση στη Βουλή για τον Νίκο Ρωμανό ‒ Δεν δικαιολογείται με τίποτα η στάση της κυβέρνησης


ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΩΜΑΝΟΥ
Δεν δικαιολογείται με τίποτα η στάση της κυβέρνησης

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα για εκπαιδευτική άδεια
Απορρίφτηκε χτες το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας Ν. Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Την ίδια στιγμή, ο κρατούμενος συνεχίζει για 25η μέρα την απεργία πείνας, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημά του.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι η απόρριψη του αιτήματος γίνεται για τυπικούς λόγους, καθώς δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος. 
Εν τω μεταξύ, η ζωή του συνεχίζει να διατρέχει κίνδυνο και θα μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε θάλαμο υψηλής φροντίδας.
Με αφορμή και αυτήν την εξέλιξη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος με παρέμβασή του στη Βουλή σημείωσε:
«Θέλουμε να αναφερθούμε στο γεγονός που η κυβέρνηση κρατά αυτή τη συγκεκριμένη στάση απέναντι στους κρατούμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και να τονίσουμε ότι, ως ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες τους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες και το λαϊκό κίνημα, το αντίθετο μάλιστα τους υπονομεύει, αυτό όμως δεν δικαιολογεί με τίποτα τη στάση της κυβέρνησης να αρνείται στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους έγκλειστους στις φυλακές, το δικαίωμα στη μόρφωση το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε άνθρωπο ιδιαίτερα για το νέο. 
Έτσι λοιπόν κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί. Γι αυτό ακριβώς το λόγο καλούμε τη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα και να δώσει λύση προς αυτή τη κατεύθυνση».
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε χτες, οχυρώθηκε πίσω από το νομοθετικό πλαίσιο και περιορίστηκε να αναφέρει για τον 21χρονο κρατούμενο απεργό πείνας ότι οι λόγοι απόρριψης του αιτήματος είναι τυπικοί γιατί έχει δύο ιδιότητες, κατάδικος και υπόδικος, και απαιτείται, σύμφωνα με το Νόμο, σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτησή του, δηλαδή του ειδικού εφέτη ανακριτή.
Κατά τα άλλα, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νομοθετικό πλαίσιο ώστε υπόδικοι και κατάδικοι να σπουδάζουν εξ αποστάσεως, μέσω αλληλογραφίας και τηλεδιάσκεψης μέσα στη φυλακή.
Τέλος, ο υπουργός προέτρεψε όλους, δικηγόρους, γονείς, να πιέσουν τον κρατούμενο να δεχτεί στερεά τροφή και να καταλάβει ότι αυτή η στάση δεν είναι λύση...
Σε επιστολή του ο Νίκος Ρωμανός, μετά από την απόρριψη του αιτήματός του, κάνει λόγο για μια ξεκάθαρη εντολή που οδήγησε στην απόφαση απόρριψης του αιτήματός του. 
Προσθέτει ότι δε θα κάνει πίσω, ενώ αναφέρει ότι, με αυτήν τη λογική, σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειες θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας, όπως και τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.