Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αλχημείες και ψέματα κατ' επιταγή του Κεφαλαίου, για την ανατροπή του Ασφαλιστικού ‒ Ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ ‒ ΠΑΜΕ στα Συλλαλητήρια την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση (2 VIDEO)



Με ψεύδη μεθοδεύουν τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό
Προχτές στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, που, για άλλη μια φορά, προβλέπουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιδόθηκε σε στατιστικές αλχημείες για την ηλικία εξόδου των ασφαλισμένων στη σύνταξη.
Ισχυρίστηκε ότι το 75% των συνταξιούχων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ λαμβάνουν σύνταξη κάτω από τα γενικά όρια ηλικίας.
Το πρώτο, που πρέπει να σημειώσουμε, είναι ότι τα σημερινά «εθνικά όρια ηλικίας», τα οποία επικαλείται ο υπουργός, είναι διαφορετικά απ' αυτά που ίσχυαν πριν από μερικά χρόνια και είναι σαφώς αυξημένα. Έτσι φτάσαμε στο 67ο έτος από το 65ο που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια, που μάλιστα στις γυναίκες ήταν 5 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 60ό έτος.
Το δεύτερο, ότι έχει επιλεκτική μνήμη. Σκόπιμα αναφέρεται στο Δημόσιο και το ΙΚΑ, αλλά δεν αναφέρεται στα πολυπληθή Ταμεία του ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, όπου στο μεν πρώτο η συντριπτική πλειοψηφία συνταξιοδοτείται μετά το 65ο έτος της ηλικίας τους και στο δεύτερο προϋπόθεση συνταξιοδότησης είναι η συμπλήρωση του 65ου έτους.
Η αλήθεια είναι ότι η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στη χώρα μας, για όλα τα Ταμεία και όχι επιλεκτικά, είναι ανάλογη της μέσης ευρωπαϊκής ηλικίας συνταξιοδότησης και κινείται γύρω από το 62ο έτος.
Εξάλλου, θα ήταν απάνθρωπο, όλοι οι εργαζόμενοι να έβγαιναν στη σύνταξη στα ανώτερα γενικά όρια, αφού υπάρχουν και:
  • Οι περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας (ατύχημα, ασθένεια),
  • Το ειδικό καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ),
  • Η περίπτωση των ενστόλων.
Εκτός κι αν στην κυβέρνηση θεωρούν φυσιολογικό ένας εργαζόμενος στα ορυχεία ή στην οικοδομή, να δουλεύει μέχρι τα 65 και τα 67, αλλά και ένας πιλότος στρατιωτικού αεροσκάφους να βρίσκεται στο πηδάλιο μέχρι τα βαθιά του γεράματα.
Επιπλέον, ακόμα και στις περιπτώσεις εξόδου από την εργασία πριν από τα γενικά όρια, πρέπει να συνυπολογιστούν και μια σειρά άλλοι παράγοντες που αναπτύσσονται στο έδαφος της «ελεύθερης» καπιταλιστικής οικονομίας.
Τι θα 'πρεπε να κάνει, δηλαδή, κάποιος που χάνει τη δουλειά του και μένει για χρόνια άνεργος πριν από τα 65 χρόνια του;
Να μένει χωρίς εισόδημα και να πεινά;
  • Έτσι, αρκετοί εργαζόμενοι κάνουν χρήση του καθεστώτος των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, ακόμα και με επώδυνο κόστος, αφού για τα 5 χρόνια «πρόωρης» συνταξιοδότησης η σύνταξή τους μειώνεται κατά 30%!
Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά.
Χρειάζεται, μάλιστα, να θυμίσουμε στον υπουργό ότι,
  • Προκειμένου να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών, πολλές φορές εφαρμόστηκαν προγράμματα «πρόωρης» εξόδου από την εργασία, σε βάρος και των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι ίδιες, δηλαδή, οι κυβερνήσεις έδιωχναν τον κόσμο νωρίτερα στη σύνταξη.
  • ‒Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η ψήφιση των αντιασφαλιστικών νόμων, που εξωθούσαν τους ασφαλισμένους να εγκαταλείψουν την εργασία τους, μπροστά στον κίνδυνο να «εγκλωβιστούν» και να φορτωθούν στις πλάτες τους πρόσθετα χρόνια εργασίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ,
  • 75% των σημερινών συνταξιούχων είναι άνω των 66 ετών ενώ
  • 84,5% άνω των 61 ετών.
Γι' αυτά η κυβέρνηση, βέβαια, δε μιλά.
  • Η κυβέρνηση, κατ' απαίτηση του κεφαλαίου, καταφεύγει σε φτηνές εντυπώσεις και αλχημείες, που αναπαράγουν διάφορα αστικά ΜΜΕ, με στόχο να αποδυναμωθεί η προσπάθεια λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στα νέα αντιασφαλισιτκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.