Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η «καμένη γη» και ελευθερία της Ρένας


Πώς η αρχή του τέλους του μνημονίου έγινε «παραλάβαμε καμένη γη»
Η κινητικότητα που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, μπορεί να πει κανείς πως έχει εμφανή χαρακτηριστικά προεκλογικής δραστηριότητας. Παραδείγματα; Αρκετά.
Έλεγχοι της Περιφέρειας σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αντίστοιχοι με εκείνους που οι προκάτοχοί της έκαναν όποτε ήθελαν να δείξουν ότι κάνουν έργο.
Συμμετοχή της Περιφέρειας σε ημερίδες και εκδηλώσεις για το παραλιακό μέτωπο ή τη διαχείριση των απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές με ευρύ κοινό ψηφοφόρων.

Ανακοινώσεις και θέματα που μπαίνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με στόχο να διατυπωθούν διάφορες πολιτικές «κορόνες» που στην πραγματικότητα δεν έχουν αντίκρισμα.
Βέβαια, υπάρχει και η πραγματικότητα των έργων και των ημερών της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, η πολιτική που εφαρμόζεται και εκφράζεται με συγκεκριμένες αποφάσεις που πλήττουν τα λαϊκά συμφέροντα.
* * *
Την περασμένη Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε ξανά το θέμα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, στα ειδικά σχολεία, στα μουσικά σχολεία.
Ένα θέμα που παραμένει άλυτο τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και που ξανά οι γονείς και οι μαθητές βρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο απελπισμένοι ζητώντας λύση.
Τι απάντηση πήραν από τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή που έχουν ακούσει δεκάδες φορές από διοικήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ότι «αυτήν την κατάσταση παραλάβαμε» και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Και το άκουσαν αυτό από εκείνους που προεκλογικά έλεγαν: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γενικά, και οι εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής ειδικότερα, είναι η αρχή του τέλους των πολιτικών του μνημονίου» (Ρένα Δούρου - 3 Φλεβάρη 2014). Κι όμως!
Όχι μόνο η πολιτική αυτή εφαρμόζεται μια χαρά από τη διοίκηση της Περιφέρειας αλλά η υλοποίησή της νομιμοποιείται με το γνωστό και χιλιοειπωμένο «παραλάβαμε καμένη γη». Και αυτό δεν είναι το μοναδικό δείγμα γραφής...
* * *
Πρόσφατα η Κομισιόν έστειλε τα συχαρίκια στη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια για το σχέδιο που έχει για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Ποιο είναι το σχέδιο; Κάθε δήμος να καταλήξει να διαχειρίζεται μόνος του τα απορρίμματά του. Μια πρόταση -όπως και αυτή της διοίκησης Σγουρού- που στηρίζεται στο νόμο 4042/12 και την κοινοτική οδηγία 2008/98 της ΕΕ. Ένα νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί την επιχειρηματική - κερδοσκοπική δράση, που στρέφεται δηλαδή ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και την προστασία του περιβάλλοντος.
Δύο δεδομένα ακόμα: Το προσωπικό των δήμων στον τομέα της καθαριότητας έχει μειωθεί ακόμα και σε ποσοστό 60%, ενώ οι περικοπές στους πόρους των δήμων από το κράτος έχει φτάσει ακόμα και το 70%.
Πώς, λοιπόν, θα διαχειριστούν τα σκουπίδια δήμοι που, σύμφωνα με τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;
Και πώς να μη δίνει συγχαρητήρια η Κομισιόν στο ΣΥΡΙΖΑ όταν διαπιστώνει ότι οι σχεδιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να βρουν την υλοποίησή τους μέσα από τέτοια σχέδια;
* * *
Αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές. Και εάν προσθέσουμε ότι η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και υλοποιεί τον προϋπολογισμό Σγουρού, τότε «δένει το γλυκό».
Γιατί το να δίνεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για επιχειρηματικά έργα και την ίδια στιγμή για το σύνολο των αντιπλημμυρικών έργων της Αττικής για το 2015 να προβλέπεις μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ, είναι τουλάχιστον πρόκληση και δείχνει ανάγλυφα την αντιλαϊκή πολιτική.
Έχουμε πει ξανά στο κοντινό παρελθόν ότι, πιθανά, αυτά που βλέπει κάποιος στην Περιφέρεια Αττικής που διοικεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι μια εικόνα από το μέλλον. Και ισχύει...
Μόνο που ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να το αντιληφθούν γρήγορα. Γιατί δεν υπάρχει καιρός για άλλη κοροϊδία.
Κ. Πασ.
 Επισημάνσεις, επιλογή φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.