Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δολοφονία Παλαιστίνιου υπουργού από Ισραηλινούς στρατιώτες σε πορεία διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα ‒ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη βάρβαρη επίθεση και τον εγκληματικό ρόλο του Ισραήλ

Ισραηλινοί στρατιώτες (Φωτό Αρχείου AP)

Παλαιστινιακά Εδάφη: Νεκρός Παλαιστίνιος υπουργός μετά από επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών
Δημοσίευση: Τετ, 10/12/2014 - 14:13
Ένας Παλαιστίνιος υπουργός εξέπνευσε, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε ένας φωτογράφος του Ρόιτερς, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, καθώς και ένας γιατρός.
Ο Ζίαντ Αμπού Έιν, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και υπεύθυνος για το ζήτημα του εποικισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη, απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, το χωριό Τουρμουσίγια, αλλά εξέπνευσε καθ' οδόν προς τη γειτονική πόλη Ραμάλα στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δήλωσε πηγή των παλαιστινιακών αρχών ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο χτυπήθηκε ο Αμπού Έιν, καθώς ορισμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμό, ωστόσο άλλες ανέφεραν ότι δέχθηκε χτύπημα στο στήθος και στη συνέχεια κατέρρευσε. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το «βάρβαρη πράξη».
902

Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη σημερινή βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ
Δημοσίευση: Τετ, 10/12/2014 - 15:19
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 10/12/2014 - 15:24
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σημερινή βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη σημερινή βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εναντίον κινητοποίησης Παλαιστίνιων διαδηλωτών βόρεια της πόλης Ραμάλα, που οδήγησε και στο θάνατο του υπουργού της παλαιστινιακής κυβέρνησης για την "Αντίσταση κατά του ισραηλινού διαχωριστικού τείχους και των εποικισμών", Ζιγάντ Αμποάγιν.
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον εγκληματικό ρόλο του Ισραήλ και των κατοχικών δυνάμεων στα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις ευθύνες των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν την ισραηλινή επιθετικότητα.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και καλεί το λαό μας να δυναμώσει τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά του».
902 

Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.