Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ασφαλιστικό: Μέτρα-ολοκαύτωμα από κυβέρνηση - τρόικα ‒ Σόιμπλε: «Προληπτικό δάνειο» για τη στήριξη της πλουτοκρατίας ‒ Καλό μήνα (σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;)


Μέτρα-ολοκαύτωμα προωθούν κυβέρνηση και τρόικα στο Ασφαλιστικό
Δημοσίευση: Δευ, 01/12/2014 - 15:02
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 01/12/2014 - 15:07
Μέτρα μεγάλης βαρβαρότητας φέρνουν τα παζάρια της κυβέρνησης με την τρόικα.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει την απάντηση των εκπροσώπων της τρόικας στις νέες προτάσεις που τους απέστειλε.
Στο Ασφαλιστικό προωθείται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και νέα μείωση των κύριων συντάξεων.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν:
  • κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους είναι κάτω από 62 χρόνων,
  • αύξηση από τα 15 στα 20 έτη για τη συνταξιοδότηση, πάγωμα των συντάξεων για άλλα δύο χρόνια,
  • περικοπές στο ΕΚΑΣ μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού του, αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Οι κυβερνητικές προτάσεις περιλαμβάνουν
  • Αύξηση του ΦΠΑ για τη διαμονή σε ξενοδοχεία από 6,5% σε 13%.
  • Επίσης το ενιαίο μισθολόγιο θα ισχύει από την 1η Γενάρη του 2015. 
‒‒«Μετά τις πρόσφατες συζητήσεις στο Παρίσι, υπήρξε προσέγγιση απόψεων. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Προληπτικό δάνειο» για τη στήριξη της πλουτοκρατίας
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας αφορούν και τους όρους χρηματοδότησης του ελληνικού αστικού κράτους και των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο «Bloomberg», το Eurogroup της 8ης Δεκέμβρη θα εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής «γραμμής πίστωσης» έως και 11 δισ. ευρώ, που είναι το αδιάθετο ποσό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο EuroWorking Group της προηγούμενης Πέμπτης, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να ξεκινήσει τη συζήτηση για μια «γραμμή πίστωσης» και να συνεχιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην Ελλάδα ένα είδος «προληπτικού δανείου», επί της ουσίας ένα τρίτο δανειακό πρόγραμμα, που θα συνδέεται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για την υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι
«προς το παρόν το ζητούμενο είναι να διαπιστώσει η τρόικα εάν η Ελλάδα εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα. Και μετά θα δούμε τι θα χρειαστεί τον επόμενο χρόνο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα».
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών,
«η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από ό,τι υποθέταμε πριν από δύο χρόνια, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται κάποια στήριξη στις διεθνείς αγορές». Προσθέτει πως «σκεπτόμαστε ένα είδος προληπτικού δανείου, το οποίο θα συνδέεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
Τη χορήγηση νέου δανείου προς την Ελλάδα, που θα έχει τη μορφή της «προληπτικής γραμμής στήριξης», προαναγγέλλουν επίσης το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και η γερμανική εφημερίδα «Welt».
Από 902 επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.