Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ιουδαιοναζί δολοφόνοι: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν στην κηδεία του Αμπού Αγίν ‒ Ο πρέσβης της Παλαιστίνης για τη διεθνιστική αλληλεγγύη της ΕΕΔΥΕ ‒ Latuff: Το Ισραήλ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σκοτώνοντας τον Ζιάντ Αμπού Αγίν

Στο μνημόσυνο του Παλαιστίνιου υπουργού Ζιάντ Αμπού Αγίν η ΕΕΔΥΕ
Δημοσίευση: Παρ, 12/12/2014 - 15:40
Η ΕΕΔΥΕ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, παραβρέθηκε με τον οργανωτικό της γραμματέα, Γρηγόρη Αναγνώστου, στο μνημόσυνο για τον Παλαιστίνιο υπουργό Ζιάντ Αμπού Αγίν, που δολοφονήθηκε από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, στη διάρκεια κινητοποίησης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από τη μεριά του, ο πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε την ΕΕΔΥΕ για τη διαχρονική της στήριξη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού με μια σειρά πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που ανέπτυξε όλο το προηγούμενο διάστημα και σχεδιάζει να αναπτύξει μελλοντικά, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή της στην έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν στην κηδεία του Αμπού Αγίν
Από την κηδεία του Ζίαντ Αμπού Έιν (πηγή: ΑΡ)
Δημοσίευση: Πέμ, 11/12/2014 - 20:23
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Ραμάλα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του Ζιάντ Αμπού Αγίν, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά την επίθεση ισραηλινών στρατιωτών σε ειρηνική διαδήλωση, γεγονός που κλιμακώνει την οργή των Παλαιστινίων απέναντι στην ισραηλινή κατοχή.
Ο Ζιάντ Αμπού Αγίν, αριστερά, λογομαχεί με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Ο Παλαιστίνιος υπουργός δολοφονείται λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.
Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την κηδεία του, τα οποία η ισραηλινή αστυνομία χαρακτήρισε μικρής έκτασης στην Ψαγκότ, το Νάμπι Σάλεχ, την Καλάντια και την Χεβρώνα όπου Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας προτού τους απωθήσει η αστυνομία χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς με φωτογραφία από την επίθεση στον Αμπού Έιν (φωτό ΑΡ)
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε δύο τάγματα στρατιωτών και δύο επιπλέον ομάδας συνοριοφυλάκων προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια.
Τη σορό του Έιν συνόδευσαν πολλοί πολίτες και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έως το νεκροταφείο του αλ Μπίρεχ, στα περίχωρα της Ραμάλας όπου κηδεύτηκε ενώ το πλήθος φώναζε «Θα εκδικηθούμε για εσένα με το δικό μας αίμα, ο Θεός είναι μεγάλος!» και «Θα συνεχίσουμε τη μάχη σου!».
Το Ισραήλ πάντως απευθύνει έκκληση για ηρεμία. Χθες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και σήμερα ο πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν διαβεβαίωσαν για τη διεξαγωγή έρευνας και υπογράμμισαν την ανάγκη να «επικρατήσει ηρεμία».

Επισημάνσεις, επιλογή Latuff - λοιπών φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.