Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Παλαιστινιακή Αρχή: Στον ΟΗΕ για τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής ‒ Ιουδαιοναζί: Αντίθετοι σε οποιοδήποτε σχέδιο ψηφίσματος ‒ ΗΠΑ: Θα χρησιμοποιήσουμε το βέτο μας ‒ Δολοφονία 20χρονου Παλαιστίνιου στη Δ. Οχθη


Τερματισμό της ισραηλινής κατοχής θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας η Παλαιστινιακή Αρχή
Δημοσίευση: Τρί, 16/12/2014 - 23:05
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 17/12/2014 - 07:14
Οι Παλαιστίνιοι θα υποβάλλουν αύριο Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το σχέδιο απόφασης με το οποίο θα ζητούν τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής σε διάστημα δύο ετών, δήλωσαν σήμερα δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Θα στείλουμε αύριο το σχέδιό μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο Νιμρ Χάμαντ, ένας σύμβουλος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
Ένας άλλος υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την απόφαση των Παλαιστινίων μετά τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο ο επικεφαλής διαπραγματευτής, Σάεμπ Ερεκάτ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, η οποία φαίνεται ότι δεν εξελίχθηκε καλά.
Στη διάρκεια «πολύ μακρών και πολύ δύσκολων» συνομιλιών, οι Παλαιστίνιοι είπαν στον Κέρι ότι δεν θα αποκηρύξουν το σχέδιο απόφασής τους, σημείωσε ο αξιωματούχος αυτός. «Ο Κέρι είπε στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία: θα χρησιμοποιήσουμε το βέτο μας» ενάντια στο σχέδιο απόφασης, πρόσθεσε ο ίδιος.
Αν οι ΗΠΑ ασκήσουν βέτο στο σχέδιο απόφασης των Παλαιστινίων, τότε οι τελευταίοι θα ζητήσουν αμέσως την ένταξή τους σε μια σειρά οργανισμών και διεθνών συμβάσεων, μεταξύ αυτών και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, απάντησε ο Ερεκάτ στον Κέρι. 

902

Επισημάνσεις, επιλογή φωτό, βίντεο, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Βλέπε από Μποτίλια για Ιουδαιοναζί και βέτο

Και
***


Δολοφονία 20χρονου Παλαιστίνιου στη Δ. Οχθη

Το ίδιο διάστημα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειες τρομοκράτησης του Παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, σκοτώνοντας χτες, λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, ακόμη έναν 20χρονο Παλαιστίνιο. 

Το θύμα παρακολουθούσε από την ταράτσα του σπιτιού του την έφοδο Ισραηλινών κομάντος, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, στον προσφυγικό καταυλισμό Καλαντίγια, κοντά στη Ραμάλα, με πρόσχημα «έρευνες» για «υπόπτους», όταν δέχθηκε ξαφνικά στο στήθος τα ισραηλινά πυρά.

Κατά την έφοδο τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμη νεαρός Παλαιστίνιος και συνελήφθησαν τουλάχιστον 10 άτομα.

***
Περισσότερα:

ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς (Φωτο ΑΡ)
Κινητικότητα κατά του ψηφίσματος των Παλαιστινίων

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.-- 

Εντονη κινητικότητα για μια ακόμη φορά επιδεικνύουν οι ΗΠΑ με στόχο, υποτίθεται, την αναβίωση της «ειρηνευτικής» διαδικασίας για το Παλαιστινιακό, σε μία ιδιαίτερα τεταμένη ιστορική συγκυρία με αφορμή την τωρινή προσπάθεια της Παλαιστινιακής Αρχής να προωθήσει για ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο ψηφίσματος που θα επιδιώκει, μεταξύ άλλων, τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής έως το Νοέμβρη του 2016. 

Η σειρά επαφών που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σε Ρώμη, Παρίσι και Λονδίνο επιδιώκει αποκρυστάλλωση των θέσεων όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο ολοκλήρωσε τη συνάντησή του αργά το βράδυ της Δευτέρας, του ξεκαθάρισε την αντίθεση του Ισραήλ σε οποιοδήποτε σχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό.

Η συνάντηση του Κέρι με τους ομολόγους τους από Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι, δεν φάνηκε να οδηγεί σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Εντούτοις, ο Κέρι έως χτες αργά το απόγευμα, οπότε επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή, Σαέμπ Ερεκάτ, και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ Αράμπι, δήλωνε πως δεν είχε ακόμη αποφασίσει εάν θα ικανοποιήσει την απαίτηση του Ισραήλ ώστε να ασκήσουν οι ΗΠΑ βέτο είτε στο ιορδανικό σχέδιο ψηφίσματος που ζητεί τερματισμό της ισραηλινής κατοχής έως το Νοέμβρη του 2016, είτε στο γαλλικό αντίστοιχο που επιδιώκει την επίτευξη ισραηλινο-παλαιστινιακής συμφωνίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια...
«Μία λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διαμάχη δεν μπορεί να αποφασιστεί από εξωτερικούς παράγοντες. Πρέπει να είναι επιθυμητή από τις δύο άμεσα ενδιαφερόμενες πλευρές», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, νωρίτερα χτες το πρωί.
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Κέρι υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους «αναζητούν τρόπους για την προώθηση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή», δίχως να αναμειχθούν στις ισραηλινές πρόωρες γενικές εκλογές που θα γίνουν το Μάρτη του 2015.

Χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συναντήσεις που είχε με Ισραηλινούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν θα πρέπει να αναμειχθεί στις ισραηλινές εκλογές». 

Καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Κέρι θα προσπαθούσε χτες να πείσει τον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή να μην προωθήσει η Παλαιστινιακή Αρχή για ψήφιση το σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εντός τρέχοντος 24ώρου. 

Αργότερα πάντως ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριγιάντ αλ Μάλικι, δήλωσε πρόθυμος να προωθήσει η Παλαιστινιακή Αρχή για ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας όχι το ιορδανικό αλλά το γαλλικό σχέδιο απόφασης, εφόσον το Παρίσι συναινέσει στην «τροποποίηση» και μερική «ανασύνταξη» του κειμένου.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 17/12/2014
Επισημάνσεις, επιλογή φωτό, βίντεο, σύνδεσμοι,τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.