Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κίνδυνος πνιγμού ‒ ΚΚΕ: Σχόλιο για τους εκβιασμούς των νεροκουβαλητών


Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «πίνουν νερό» στο όνομα των αγορών
Δημοσίευση: Παρ, 12/12/2014 - 14:36
Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και προβάλλουν μια σειρά κάλπικα διλήμματα στο λαό.
«Με βάση αυτά που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι πάμε σε καταστροφή», αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Συνεχίζοντας να αποδίδει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέσεις που δεν έχει, επανέλαβε ότι σε περίπτωση που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κίνδυνοι για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
Στο πλαίσιο των γνωστών κυβερνητικών εκβιασμών, ζήτησε από βουλευτές «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Μάλιστα, απευθυνόμενη σε όσους αμφιταλαντεύονται, τους κάλεσε να «πουν τι θα γίνει» στις αγορές μέχρι τις εθνικές εκλογές, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος και διαλυθεί το Κοινοβούλιο.
«Οι αγορές είναι πολύ ευαίσθητες σε κάθε μήνυμα πολιτικής αστάθειας», είπε η Σοφία Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι η τρόικα «έγινε πιο σκληρή λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ''ό,τι κι αν συμφωνήσετε εγώ δεν ακολουθώ"».
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις
Δημοσίευση: Παρ, 12/12/2014 - 13:48
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 12/12/2014 - 14:38
Σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Οι συνεχείς αναφορές στις αγορές, δηλαδή στο κεφάλαιο, με την κυβέρνηση να εκβιάζει και την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέτει τα διαπιστευτήρια της, στόχο έχουν να αποσπάσουν την υποταγή του λαού στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό ο λαός χρειάζεται πιο δυνατό το ΚΚΕ».
902
Kαθησυχάζει το κεφάλαιο ο ΣΥΡΙΖΑ 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Mega», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσκάλεσε τις αγορές να «κανιβαλίσουν» τη χώρα για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Αμέσως μετά διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως «φιλικό» απέναντι στις «αγορές», αποσιωπώντας ότι ο εξευμενισμός των «αγορών», προϋποθέτει τη συνέχιση των άγριων, αντιλαϊκών μέτρων. 
«Το καλύτερο σήμα για τις αγορές τι είναι; Να έχεις ένα σχέδιο απέναντι στην κρίση. Ένα σχέδιο βιώσιμο αυτήν τη στιγμή, ρεαλιστικό, είναι αυτό που ξεκινάει από τον πυρήνα του προβλήματος, που λέγεται κρίση χρέους στην Ελλάδα», είπε.
Αρκετά αποκαλυπτικός για τις κωλοτούμπες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος δήλωσε στον «Real Fm» ότι «σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος για παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας».
Ο Αλέξης Μητρόπουλος επανέλαβε ότι δεν γίνεται να ακυρωθούν οι «μνημονιακοί» νόμοι με ένα άρθρο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών του λαού.
«Όσοι λένε ότι με ένα άρθρο μπορούν να καταργηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν έχουν γνώση του όγκου τους. Εδώ θέλει νέο διαπραγματευτικό κύρος. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί κατά το κύρος που αξίζει στη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
902

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Βλέπε και Μποτίλια:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.