Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και ΕΕ: Διείσδυση στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες ‒ Νέα παράταση της στρατιωτικής επιχείρησης στην ΚΑΔ ‒ Κι η Βασίλω στο ψητό


ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Συγκεντρώνει δυνάμεις για διείσδυση στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες
Στο επίκεντρο η συνεχής και αυξημένη παρουσία της λυκοσυμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη
Με κεντρικό ζήτημα την αντιπαράθεση με τη Ρωσία για τη διείσδυση του ευρωατλαντικού άξονα στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και την παραπέρα ανάπτυξη στρατιωτικών σχηματισμών και μέσων της λυκοσυμμαχίας, συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Ευ. Βενιζέλος.
Ενδεικτικά, χτες ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με δηλώσεις του επιτέθηκε στη Ρωσία καταλογίζοντάς της μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και μέσων γύρω και μέσα στην Ουκρανία, στα χέρια των «βίαιων αποσχιστών», όπως και «μια μεγάλη αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας πέριξ της Ευρώπης και παραπέρα».
Η οικονομική διείσδυση της ΕΕ στην Αφρική
3/4/2014, Βρυξέλλες: Ο ευρωαφρικανικός θίασος επί σκηνής. 4η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ενωσης - Αφρικής. Και ο Μπένυ ήταν εκεί (χειροκροτήματα).
Ταυτόχρονα, διαμήνυσε ότι «το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στην πορεία που επέλεξε».
Δεν παρέλειψε, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, να αναφερθεί στους τζιχαντιστές, χαιρετίζοντας τη δράση του «συνασπισμού» που σχηματίστηκε εναντίον τους υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.
Θύμισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, το Σεπτέμβρη, συμφωνήθηκε ένα Σχέδιο Αμεσης ΔράσηςReadiness Action Plan»), με στόχο να αντιμετωπιστούν οι «προκλήσεις» στα «ανατολικά» και τα «νότια».
‒«Έχουμε δεσμευτεί στην έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή του σχεδίου. Αύριο (σ.σ: σήμερα) θα επανεξετάσουμε την πρόοδό μας και θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα. Έχουμε ήδη ενισχύσει την παρουσία μας στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας μας. Εχουμε πέντε φορές περισσότερα αεροπλάνα στον αέρα. Οι δυνάμεις μας ξεκινούν ασκήσεις κάθε δύο μέρες. Και έχουμε επίσης αυξήσει τον αριθμό των πλοίων μας στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα. Ολοι οι Σύμμαχοι συνεισφέρουν. "28" για "28". Αναπτύσσουμε επίσης την δύναμη "Αιχμή του Δόρατος" (σ.σ: ο σχηματισμός της άμεσα διαθέσιμης αυτής στρατιωτικής δύναμης, επίσης αποφασίστηκε στη Σύνοδο της Ουαλίας), ώστε να είναι σε θέση να απαντά (σ.σ: στις «προκλήσεις») εντός ημερών. Εργαζόμαστε για να παρατάξουμε αυτή τη νέα δύναμη το 2016», σημείωσε.
The Flags of NATO
Και πρόσθεσε:
«Στο μεταξύ, ενισχύουμε ό,τι έχουμε. Αναμένω ότι στις αρχές του επόμενου έτους, ένας αριθμός των Συμμάχων θα προσφέρουν μία προσωρινή δύναμη με ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Αυτό θα μας κάνει ακόμα καλύτερα προετοιμασμένους για να αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε κρίση που προκύπτει γύρω από τα σύνορά μας».
«Έτσι, για να συνοψίσω», κατέληξε ο γγ του ΝΑΤΟ, «περιμένω να δω τέσσερα συγκεκριμένα αποτελέσματα από αυτήν την υπουργική συνάντηση:
-- Μια συμφωνία για τη συνεχή παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας τον επόμενο χρόνο.
-- Την ανακοίνωση της ενδιάμεσης "Αιχμής του Δόρατος", ώστε να ενισχύσουμε την ετοιμότητά μας.
-- Ισχυρή πολιτική και πρακτική υποστήριξη για την Ουκρανία.
-- Εναρξη μιας νέας αποστολής στο Αφγανιστάν» (σ.σ. η "Resolute Support" που αναπτυσσόμενη από τις αρχές 2015 θα αντικαταστήσει την τωρινή ΝΑΤΟική αποστολή).
 _____________

Επισημάνσεις κειμένου, πρόσθετες φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Από Μποτίλια:
&
ΝΑΤΟ (117)
***
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέα παράταση στη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ;
Ανοιχτό είναι τοενδεχόμενο παραπέρα παράτασης της στρατιωτικής επιχείρησης EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ), η οποία συντονίζεται από το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα.
Αρχικά η επιχείρηση ήταν να λήξει το Δεκέμβρη. Μάλιστα, το καλοκαίρι Έλληνες επιτελείς διαβεβαίωναν ότι από το Σεπτέμβρη θα ξεκινούσαν διαδικασίες απεμπλοκής της δύναμης που επιχειρεί στην ΚΑΔ. Ωστόσο, η EUFOR RCA έλαβε «παράταση» μέχρι το Μάρτη.
Το Σάββατο, στην τελετή παρασημοφόρησης 63 στρατιωτικών, διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο ΕΣΕΕΕ, με το μετάλλιο της ΕΕ «Common Security and Defense Policy Service Medal», για τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική επιχείρηση, ο διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος υποστράτηγος Ph. Ponties,
«εξέφρασε την αισιοδοξία του», όπως γράφει το σχετικό ανακοινωθέν, «ότι έως την 15η Μαρτίου του 2015, η EUFOR RCA θα ολοκληρώσει την πλήρη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της, στη δύναμη του ΟΗΕ, MINUSCA», αφήνοντας έτσι υπόνοιες ότι «ψήνεται» κι άλλη... παράταση.
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Τεράστια κοιτάσματα ουρανίου (υπολογίζονται σε περίπου 15.000 τόνους), πετρελαίου, χρυσού και διαμαντιών...
Ευρωενωσιακές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στην ΚΑΔ (χώρα πλούσια σε ορυκτά καύσιμα και μεταλλεύματα) το Μάρτη με πρόσχημα εμφύλιες συρράξεις που προηγουμένως οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.

__________

Επισημάνσεις κειμένου, πρόσθετες φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Επίσης από Μποτίλια:

Περισσότερα με ετικέτες: Αφρική (39) - Μπανγκί (28)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.