Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ελλάς - Τουρκία - Συμμαχία (μονοπωλίων): Παζάρια και συμβιβασμοί των δύο αστικών τάξεων για νέα πεδία κερδοφορίας ‒ Στο ψητό και ο ΣΥΡΙΖΑ ‒ ΚΚΕ: Κρύβουν την υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της ειρήνης στην περιοχή

Από την τετραμερή συνάντηση
Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας: Κυβερνητικά παζάρια για νέα πεδία κερδοφορίας στα μονοπώλια - Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Σάβ, 06/12/2014 - 09:47
Στην Αθήνα βρίσκεται από χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών του και δεκάδες επιχειρηματίες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.
Ζητούμενο των δύο αστικών τάξεων είναι η αναζήτηση συμβιβασμών στα μεταξύ τους ανοιχτά ζητήματα (π.χ. Κυπριακό, Αιγαίο), ώστε να προχωρήσουν οι μπίζνες του μεγάλου κεφαλαίου σε Ενέργεια, Τουρισμό, διμερές εμπόριο και άλλα χρυσοφόρα για τα μονοπώλια πεδία, ενόσω κλιμακώνονται οι επικίνδυνοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη.
Χτες, ο Α. Νταβούτογλου επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και κατόπιν είχε διμερή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Ακολούθησε τετραμερής συνάντηση με τη συμμετοχή και των δύο υπουργών Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλου και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • Κεντρικό θέμα συζήτησης το Κυπριακό, η επιχείρηση «επίλυσής» του βάσει ενός νέου διχοτομικού πλαισίου και οι παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ από το «Μπαρμπαρός».
Ωστόσο, η Άγκυρα επιμένει ότι το ερευνητικό σκάφος της δε θα αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς παράλληλο «πάγωμα» των ερευνών για υδρογονάνθρακες από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ταυτόχρονα, σχεδόν καθημερινές είναι
  • οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον Εθνικό Εναέριο Χώρο,
  • η αμφισβήτηση από πλευράς Άγκυρας της ύπαρξης ΑΟΖ για το Καστελόριζο,
  • η αμφισβήτηση του δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., με ταυτόχρονη αποδοχή από ΝΑΤΟ και ΕΕ ύπαρξης «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.
Και «επιχειρηματικό φόρουμ»
Η διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, ενώ «τρέχουν» όλα τα παραπάνω, αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο «εθνικό θέμα» για τα μονοπώλια είναι πάντα η διασφάλιση και ενίσχυση της κερδοφορίας τους.
Άλλωστε, σε αυτό το πλαίσιο, αργά χτες βράδυ, οι δύο πρωθυπουργοί απηύθυναν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος - Τουρκίας», όπου συμμετέχουν δεκάδες επιχειρηματίες κι από τις δυο χώρες.
Όπως έλεγε πρόσφατα ο Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο ανοιγμάτων στην τουρκική αστική τάξη,
‒το Φόρουμ «θα επιτρέψει τη συνεργασία μας σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Ο τουρισμός είναι ο πρώτος αλλά όχι ο μόνος. Στον τουρισμό έχουμε τεράστιες δυνατότητες (...) Έχουμε τεράστιες δυνατότητες στον τομέα των τεχνικών έργων, των κατασκευών, της συνεργασίας των τεχνικών εταιρειών. Όχι μόνο στην επικράτεια των δύο χωρών μας αλλά και σε τρίτες χώρες (...) Έχουμε τη δυνατότητα μιας ακόμα στενότερης συνεργασίας στο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα. Έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε στον αγροτικό και διατροφικό τομέα. Και, βεβαίως, ο ιδιωτικός τομέας, η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που θα βρει νέες ιδέες και θα απαντήσει στις νέες προκλήσεις».
Στην ίδια βάση, σήμερα το πρωί, οι δύο πρωθυπουργοί προεδρεύουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (συμμετέχουν περίπου 20 υπουργοί κι από τις δυο χώρες), με άξονα την «επικαιροποίηση» συμφωνιών που κλείστηκαν μεταξύ των δύο πλευρών στο 2ο Ανώτατο Συμβούλιο, το 2013, στην Κωνσταντινούπολη.
  • Στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει ρόλο στην «εξωτερική πολιτική» με «συναίνεση» στις στρατηγικές επιδιώξεις της εγχώριας αστικής τάξης, συνάντηση με τον Α. Νταβούτογλου αναμένεται να έχει σήμερα το μεσημέρι και ο Αλ. Τσίπρας.
Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας - Ελλάδας αναφέρει:
«Το 3ο "Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας" μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, που αναμένεται να συγκληθεί 5-6 Δεκέμβρη στην Αθήνα, θα διεξαχθεί για άλλη μια φορά μέσα στην πυκνή "ομίχλη" που καλύπτει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία, της λογικής των τουρκικών "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο και παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, της αξιοποίησης κατά το δοκούν των μειονοτικών ζητημάτων.
Οι εξελίξεις αυτές επιδεινώνονται από την εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς κι από το σκληρό ανταγωνισμό των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τα μερίδια των αγορών, τα κοιτάσματα του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και τους δρόμους μεταφοράς.
Στις δύο μέρες που θα πραγματοποιηθεί το λεγόμενο "Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας", με τις "πανστρατιές" κυβερνητικών παραγόντων και επιχειρηματιών, που φανερώνουν τις σχέσεις ανταγωνισμού και συνεργασίας του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου,
  • θα επιδιωχθεί από την ελληνική κυβέρνηση να κρυφτεί αυτή η ‒ζοφερή και γεμάτη επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς‒ πραγματικότητα. Όπως επίσης
  • θα επιδιωχθεί να κρυφτεί ότι το πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών, της χώρας, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτελεί παράγοντα υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της ειρήνης στην περιοχή.
Οι λαοί, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Τουρκίας, δεν πρέπει να τρέφουν καμία ελπίδα από αυτά τα περιφερόμενα ελληνοτουρκικά υπουργικά επιτελεία, που το μόνο που επιδιώκουν είναι η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών, μέσα από τη ληστεία των κόπων των εργαζομένων και μέσα απ’ την επικίνδυνη εμπλοκή σε σχεδιασμούς που μόνοι χαμένοι είναι οι λαοί.
Η λύση για τους δύο λαούς βρίσκεται στην ανάπτυξη της φιλίας, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, στην κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις ενώσεις του,
  • ενάντια στον εθνικισμό, στις στρατιωτικές δαπάνες, για το σεβασμό των συνόρων των δύο χωρών,
  • ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, καθώς κι
  • ενάντια στην αιτία που τις προκαλεί: τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό».
Επισημάνσεις, Τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.