Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΗ: Νέο εργατικό ατύχημα στο κηνύγι του υπέρτατου κέρδους ‒ Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με απλήρωτους εργαζόμενους,12ωρα και τρομοκρατία ‒ Στην ίδια γραμμή "ρεαλισμού" και το αταξικό σ.κ.


Νέο εργατικό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
Δημοσίευση: Δευ, 22/12/2014 - 12:02
Ακόμη ένα εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών εγκλημάτων που συντελούνται στα ορυχεία και τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ).
Την Παρασκευή το μεσημέρι στο Νότιο Πεδίο συγκρούστηκαν δύο φορτηγά της εταιρείας ΤΕΝΑ, με αποτέλεσμα ένας οδηγός να νοσηλεύεται στην εντατική του «Μαμάτσειου» με πολλαπλά κατάγματα και ένας να νοσηλεύεται με ελαφρύτερα τραύματα.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια σημειώνει:
«Το ατύχημα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι στις εργολαβίες διακίνησης υλικών υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας, με φορτηγά κακοσυντήρητα. Επίσης αυτά συνοδεύονται με κακοπληρωμένους εργαζόμενους μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας υπό την απειλή της απόλυσης.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού που επικρατεί σε όλες τις εργολαβίες που υπάρχουν στο ΛΚΔΜ και στόχο έχει τη μεγαλύτερη κερδοφορία για τη ΔΕΗ ΑΕ και τους εργολάβους. Κερδοφορία που εξασφαλίζεται από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι πολλές φορές για μήνες, απάνθρωπα ωράρια έως και 12 ώρες ημερησίως με μεροκάματα πείνας.
Τα παραπάνω είναι τα φυσιολογικά επακόλουθα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού που επιβάλλεται από την ΕΕ και πιστά ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στη χώρα μας.
Δυστυχώς για τους εργαζόμενους, αυτή τη γραμμή του ανταγωνισμού και του "ρεαλισμού" ακολουθεί και η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή μας σε Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος του ΣΕΕΕΝ προτείνουν στους εργαζόμενους να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στα σωματεία, να συμβάλουν στην ανασύνταξη του κινήματος σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και με αυτή την πολιτική. Οι εργάτες έχουμε τη δυνατότητα να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αρκεί να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας.
Να παλέψουμε με αιτήματα:
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά από τη ΔΕΗ ΑΕ με παράλληλη κατάργηση του δουλεμπορίου.
  • 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Απλήρωτη δουλειά, σακάτηδες εργάτες - Έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες».
Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.