Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ξε-τσΗΠΑ-τοι: Εμείς θα παλέψουμε(!!) να μην επιβληθεί το 4ο μνημόνιο (Προσοχή στα σημεία, παιδιά!)

Άντε τώρα να τους πείσω ότι υπάρχει λύκος...
*
Θύμα νεοελληνικό
Homo Socialis
Σε αγώνα «λαϊκό»
Ελευθέρας πάλης
(Μπ. Ζ.)
*

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ

Στο τραπέζι είναι το 4ο μνημόνιο - Κοιτάζει προς το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ
Σάββατο 24/12/2016 - 14:57 - Ενημέρωση: Σάββατο 24/12/2016 - 14:59
Υπό διαπραγμάτευση είναι το 4ο μνημόνιο και η αναγκαιότητά του όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. 

Τόσο ίδιος όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι αρεστή σε μερίδα των δανειστών «δείχνοντας» τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης κάνει λόγο για «θετικές τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ» με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε «να έχει έναν διάλογο»
«Η άποψη που λέει πάμε σε 4ο μνημόνιο και περικοπή συντάξεων είναι μειοψηφική μεταξύ των δανειστών και εμείς θα παλέψουμε να μην επιβληθεί», δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ο Νίκος Παππάς αφήνοντας ανοιχτό να επιβληθεί αν η «πάλη» της κυβέρνησης δεν κριθεί επιτυχής.

Αναφέρει πως η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και δηλώνει οτι
«το ενδεχόμενο το τρέχον πρόγραμμα να λειτουργήσει και να αποδώσει δεν είναι ευτυχές σενάριο για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών».
Μας έχει σκάσει, γαμώ το Σόϊ μας το μπλε...
Σε ερώτηση «για να το πούμε απλά, δεν θέλει ο Σόιμπλε να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα», ο υπουργός απάντησε: «Είναι προφανές».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δ. Τζανακόπουλος που δηλώνει στην εφημερίδα «RealΝews» ότι «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν νοιώθουν άνετα με την σημερινή κυβέρνηση. Τους δυσκολεύει στο σχέδιό τους για την εμπέδωση μιας διαρκούς πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη». 

Διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών λέγοντας πως «το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι εκλογές» και για τα σενάρια περί οικουμενικής ή κυβέρνησης τεχνοκρατών αναφέρει ότι «αφορούν και εξυπηρετούν μόνο εκείνους που τα διαδίδουν».

Για τη δευτερη αξιολόγηση δηλώνει ότι
«μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε καταφέρει να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας για να φτάσουμε σε μια θετική απόφαση που δεν θα περιλαμβάνει φυσικά τη λήψη μέτρων μετά το 2018», επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνησης δεν θέλει να νομοθετηθούν εκ των προτέρων μέτρα για μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου.
Με ικανοποίηση αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις θετικές τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ» για σειρά κεντρικών ζητημάτων, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και σημειώνει ότι
«θα είχε όμως πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια συνολική μετατόπιση» του ΠΑΣΟΚ με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε «να έχει έναν διάλογο».
Πίεση για να ολοκληρωθεί η δεύτερης αξιολόγηση και να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει ασκεί η ΝΔ.

Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται, υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην εφημερίδα «RealNews».

Δηλώνει ότι θα υπάρξουν πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που 
«τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup».
Σε ερώτηση για τα Εργασιακά αναφέρει πως η ΝΔ είναι υπέρ κυρίως των επιχειρησιακών συμβάσεων δηλώνοντας ότι
«τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών ή/και κλαδικών συμβάσεων, όπου είναι δυνατόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.