Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Θεία (Ευρω)Δίκη με νόμιμες απολύσεις − Το χρέος και τα ισοδύναμα − 13ος με -50% το ΕΚΑΣ − ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το «κεκτημένο» και οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ

Παράταση στις επίσημες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το ξεπάγωμα των ρυθμίσεων για το χρέος
Τετάρτη 21/12/2016 - 21:19 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/12/2016 - 21:26
Τουλάχιστον 72 ώρες θα διαρκέσει η επίσημη και παρασκηνιακή συζήτηση για το «ξεπάγωμα» ή όχι των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων για το χρέος καθώς η λήψη απόφασης μετατέθηκε για την Πέμπτη και συνεπώς οι συζητήσεις σε επίπεδο Euroworking Group της Τετάρτης ήταν άκαρπη.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις
Τετάρτη 21/12/2016 - 14:50 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/12/2016 - 16:43
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις αναφέρει:
«Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όχι μόνο νομιμοποιεί τη σημερινή μνημονιακή εργασιακή ζούγκλα, αλλά και ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Είναι μια απόφαση που εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα παραμύθια που πουλάει, ότι δήθεν το «κεκτημένο» και οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους.
Ο εργασιακός μεσαίωνας, η διαρκής ανασφάλεια και η ένταση της εκμετάλλευσης είναι οι "αξίες" της ΕΕ, ως ο θεματοφύλακας των επιταγών και των απαιτήσεων του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι να «πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων» τόσο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όσο και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Η απόκρουση παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών περνά μέσα απ’ τον αγώνα για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν».
902

Δεν αποκλείεται η όλη συζήτηση να διαρκέσει και μετά την Πέμπτη, μιας και δεν είναι σαφές τι είναι αυτό που θα δώσει τη λύση, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- φαίνεται πως δεν είναι αρκετή μια επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι η παροχή στους συνταξιούχους είναι εφάπαξ επίδομα χωρίς μόνιμο χαρακτήρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν αίρει τις ενστάσεις του μόνο με τις έγγραφες δεσμεύσεις της ελληνική κυβέρνησης. Θεωρεί ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα επηρεάζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού μνημονίου, θέτοντας έτσι θέμα λήψης ή ορισμού συγκεκριμένων ισοδύναμων μέτρων. 

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέστειλε την επιστολή προς τους ομολόγους τους, μιας και δεν έχει αποσαφηνιστεί αυτή η κίνηση. Ευρωπαϊκές πηγές διαρρέουν πως η επιστολή Τσακαλώτου προς τους Θεσμούς αναμένεται να σταλεί την Πέμπτη.
Δεν θα σταλεί την Πέμπτη η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς του θεσμούς έλεγε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διότι αναμένει πρώτα να έρθουν από τον ESM γραπτά οι ενστάσεις επί των εξαγγελιών για να απαντηθούν από την ελληνική πλευρά. «Αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και θα απαντήσουμε», έλεγε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε «φαντάζομαι πως θα το στείλει ο ESM, αύριο (Πέμπτη) ίσως».
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο που αναφέρει ότι «έχει σημειωθεί σταθερή πρόοδος» και πως «δεν είμαστε τόσο μακριά ώστε να συμφωνήσουμε, υποθέτω ότι αυτό μπορεί να συμβεί την Πέμπτη». Σήμερα το μεσημέρι ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρξε σε καμία στιγμή των συζητήσεων εμπλοκή που να επιβάλει τη σύγκληση του Euroworking Group ή του Εurogroup.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αναμένεται να δοθεί λύση που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία δεν πρόκειται να συνδεθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειασθεί νέα τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group ή νέο Eurogroup προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα με τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί.
Οι αναφορές των κυβερνητικών πηγών σχετίζονται με την πληροφόρηση ότι ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Euroworking Group Τόμας Στέφεν ζήτησε να συνδεθεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με το ξεμπλοκάρισμα των βραχυπρόθεσμων ρυθμίσεων για το χρέος.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μετά την εφάπαξ ψευτοπαροχή ήρθε πετσόκομα κατά 50% του ΕΚΑΣ
Τετάρτη 21/12/2016 - 17:16 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/12/2016 - 17:24
Από την πρόσφατη πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Συνεχίζεται η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους. Από τη μία την Πέμπτη θα δώσει την παροχή-ψίχουλα στους συνταξιούχους και από την άλλη όσοι απέμειναν να δικαιούνται το ΕΚΑΣ, θα το δουν μειωμένο στο μισό.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πετσόκομμα του ΕΚΑΣ προβλέπει την περικοπή κατά 50% των ποσών που λάμβαναν οι 250.000 δικαιούχοι του μέχρι τον περασμένο μήνα, με την καταβολή της σύνταξης του Γενάρη.
Μάλιστα, η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος να κάνει και χάρη στους χαμηλοσυνταξιούχους, επειδή στον αρχικό σχεδιασμό ήταν να κοπεί εντελώς το ΕΚΑΣ για την επόμενη κατηγορία δικαιούχων (η πρώτη κατηγορία το έχασε οριστικά από τον περασμένο Ιούνη), ενώ τώρα προχωράει στη μείωση όλων, μέχρι το 2020, οπότε δεν θα απομείνει πλέον κανένας που να παίρνει το επίδομα.
Οι περικοπές του ΕΚΑΣ για το 2017, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, θα αφαιρέσουν από τους χαμηλοσυνταξιούχους επιπλέον 438 εκατ. ευρώ, πέραν των απωλειών που είχαν οι περίπου 143.000 δικαιούχοι του μέσα στο 2016, απώλεια βέβαια που συνεχίζεται και το 2017. Έτσι, η δαπάνη για το ΕΚΑΣ στον κρατικό προϋπολογισμό θα μειωθεί από τα 751 εκατ. ευρώ το 2016 στα 313 εκατ. ευρώ το 2017.
Βέβαια, για τους συνταξιούχους οι πραγματικές απώλειες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Με δεδομένο ότι η απώλεια σε αυτούς που το έχασαν το 2016 εκτιμάται στα 165 εκατ. ευρώ και πως το ποσό αυτό δεν θα το λάβουν ούτε το 2017, οι σωρευτικές απώλειες για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ τη διετία 2016 - 2017 φτάνει περίπου τα 768 εκατ. ευρώ! Δηλαδή, η κυβέρνηση μέσα στη διετία θα αφαιρέσει μόνο μέσω του ΕΚΑΣ ποσό μεγαλύτερο από αυτό (617 εκατ. ευρώ) που εμφανίζεται να δίνει εφάπαξ, παραμονές Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους!
Συνολικά και μέχρι το 2019, οπότε θα εφαρμοστεί η τελευταία φάση της περικοπής του ΕΚΑΣ (καταργείται οριστικά από το 2020), οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν 2,4 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ποσό τετραπλάσιο σχεδόν από αυτό που ο πρωθυπουργός εμφάνισε προκλητικά ως «επιστροφή της 13ης σύνταξης»!
Όσον αφορά το ΕΚΑΣ και όπως προκύπτει από την ΚΥΑ, η κυβέρνηση τελικά δεν αλλάζει τα εισοδηματικά κριτήρια και επιβάλλει την περικοπή αναλογικά σε όλους τους μέχρι τώρα δικαιούχους.
Έτσι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δικαιούνται ΕΚΑΣ και θα το πάρουν κομμένο στη μέση θα πρέπει: 
  • Το οικογενειακό εισόδημά τους να μην ξεπερνά τα 11.000 ευρώ και το ατομικό φορολογητέο εισόδημα τα 8.884 ευρώ. Επιπλέον, το ακαθάριστο ποσό που λαμβάνει ο συνταξιούχος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα κατά το μήνα Δεκέμβρη (2016), να μην ξεπερνά το ποσό των 664 ευρώ.
Όσον αφορά τις κλίμακες (τα ποσά αναφέρονται σε εισοδήματα του 2015 που δηλώθηκαν με τη φορολογία εισοδήματος του 2016):
  • Στην πρώτη ομάδα δικαιούχων με το μεγαλύτερο ποσό μπαίνουν όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μέχρι 7.216 ευρώ. Σε αυτούς, αντί των 230 ευρώ το μήνα, το 2017 θα καταβάλλεται το ποσό των 115 ευρώ.
  • Στη δεύτερη κλίμακα, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν από 7.216,01 ευρώ μέχρι 7.518 ευρώ, θα λάβουν 86,25 ευρώ αντί των 172,5 ευρώ φέτος.
  • Στην τρίτη κλίμακα, από 7.518,01 ευρώ μέχρι 7.720 ευρώ, θα λάβουν 57,5 ευρώ αντί των 115 ευρώ.
  • Στην τελευταία χαμηλότερη κλίμακα, από 7.720,01 ευρώ μέχρι 7.792 ευρώ, θα λάβουν 28,75 ευρώ αντί των 57,5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.