Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

¡Adiós Comandante Fidel! (49 Photos)

Αβάνα, 1963. Ο Φιντέλ σε Συνέλευση. Φωτό: Ρενέ Μπουρί
ΚΟΥΒΑ
Μυριόστομος ύστατος χαιρετισμός στον Φιντέλ
Photo by: Hector Planes, Abel Rojas, Roberto Suarez and Ladyrene Perez
Πέμπτη 01/12/2016 - 16:37
Τον τελευταίο αποχαιρετισμό τους δίνουν εκατομμύρια Κουβανοί, στον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Ανθρώπινα ποτάμια σχηματίζονται στους δρόμους όπου περάνει το «Καραβάνι της Ελευθερίας», η πομπή με την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο, καθ’ όδον προς το Σαντιάγο ντε Κούβα, όπου θα ενταφιαστεί την Κυριακή στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιγένια.
πηγή: ΑΡ
Στην Αβάνα, αλλά και στις περιοχές Μαγιαμπέκ, Ματάνζας, Σιενφουέγκος και Βίλλα Κλάρα, χιλιάδες κόσμου, κάθε ηλικίας, πλημμύρισαν δρόμους, πεζοδρόμια, αλλά και μπαλκόνια, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κομαντάντε. «Ο Φιντέλ είμαστε εμείς» και «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

 














  


Το «καραβάνι της Ελευθερίας» σταμάτησε το βράδυ της Τετάρτης στη Σάντα Κλάρα. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η τεφροδόχος του Φιντελ, μεταφέρθηκε στο μαυσωλείο που βρίσκεται θαμμένος ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, όπου χιλιάδες Κουβανοί, όλη την νύχτα, περνούσαν για να πουν το ύστατο χαίρε.
Η πομπή συνεχίζει το ταξίδι της σε ολόκληρη την Κούβα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο κοιμητήριο της Σάντα Ιφιγένια, του Σαντιάγο ντε Κούβα, όπου έχουν ταφεί οι εθνικοί ήρωες Χοσέ Μαρτί και Αντόνιο Μασέο, αλλά βρίσκονται και τα οστά 32 επαναστατών που έπεσαν στην επίθεση στις 26 Ιούλη του 1953 ενάντια στους στρατώνες της Μονκάδα στο Σαντιάγκο, την πρώτη ένοπλη επίθεση στο στρατό της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα, της οποίας ηγήθηκε ο Φιντέλ και αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην πορεία προς τη νίκη της Επανάστασης.
902 (Πηγή φωτό: Granma.cu)

No Words Necessary
Photos by: Hector Planes, Abel Rojas, Roberto Suarez and Ladyrene Perez
Πηγή: International Committee for Peace, Justice and Dignity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.