Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Θανάσης Παφίλης: Θλιβερή και εξοργιστική αντιπαράθεση με την προώθηση του τρίτου και χειρότερου μνημονίου − Κώστας Στεργίου: Χωρίς ντροπή η εγγύηση της φτώχειας (2 VIDEO)

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Θ. Παφίλης: Στρώνεται το έδαφος για να περάσουν τα νέα μέτρα
Το νομοσχέδιο που προδιαγράφει το πετσόκομμα κοινωνικών επιδομάτων
Πέμπτη 15/12/2016 - 15:52
Το έδαφος για να περάσουν τα νέα μέτρα στρώνει η δήθεν μεγάλη αντιπαράθεση με τους δανειστές για το εφάπαξ βοήθημα που δεν έχει σχέση με τη 13η σύνταξη, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Ανέφερε πως το σκηνικό της δήθεν αντιπαράθεσης στήνεται την ώρα 
  • που έχουμε ταχύτατη προώθηση του τρίτου και χειρότερου μνημονίου
  • που συντρίβει τα λαϊκά στρώματα,
  • που υλοποιείται ο νέος ασφαλιστικός νόμος-λαιμητόμος,
  • που θα έχει μείωση συντάξεων και τον ΕΦΚΑ με μεγάλο έλλειμμα κοντά στα 3 δισ. ευρώ
  • και γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει την τροπολογία με το βοήθημα στους συνταξιούχους, αλλά επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική με την τσέπη των εργαζομένων, αφού το βοήθημα στους συνταξιούχους είναι από το «ματωμένο» πλεόνασμα.
Ανέφερε πως το πλεόνασμα έχει ακόμα 4 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντί να τα δώσει και αυτά στο λαό, π.χ. στους ανέργους, θα τα δώσει στην ανάπτυξη, δηλαδή στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ουσιαστική βοήθεια, ανέφερε, είναι η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, ενώ για τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί εθνικής ανεξαρτησίας αναρωτήθηκε αν τα 617 εκατ. ευρώ είναι η μεγάλη σύγκρουση όταν υπάρχουν δεσμευτικές αποφάσεις της ΕΕ και έχουν υπογραφεί μνημόνια με τους δανειστές.
Χαρακτήρισε θλιβερή και εξόχως εξοργιστική την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ για το ποιο αστικό κόμμα αντιμετωπίζει καλύτερα το φαινόμενο της φτώχειας, όταν το σύστημα που υπηρετούν συντρίβει το λαό και μεγαλώνει τη φτώχεια.
Σημείωσε ότι υπάρχουν άμεσες προτάσεις από το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα όπως είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας να είναι στο 80% του κατώτατου μισθού και να δίνεται σε όλους τους ανέργους και όχι μόνο στο 10% που δίνεται σήμερα.
*
*
Η ομιλία του Κώστα Στεργίου
Πέμπτη 15/12/2016 - 11:51 - Ενημέρωση: Πέμπτη 15/12/2016 - 20:07
«Ψηφίστε την πρόταση νόμου των 513 σωματείων εργαζομένων για την αποκατάσταση των ΣΣΕ και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ψηφίστε την τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης», προκάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και αυτούς των άλλων αστικών κομμάτων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας έκανε λόγο για εξαπάτηση του λαού από την κυβέρνηση πως κόβει από τους φτωχούς για να δώσει ψίχουλα στους εξαθλιωμένους μέσω του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.
Όπως είπε χωρίς ντροπή η κυβέρνηση προπαγανδίζει σαν εγγύηση κατά της φτώχειας τα 200 ευρώ του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης για μια τετραμελή οικογένεια. Πρόσθεσε ότι τη φτώχεια τη γεννάει το σύστημα που υπηρετεί η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.