Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία: 12 νεκροί και 48 τραυματίες − Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες - Αναπάντητα τα ερωτήματα

 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αναπάντητα τα ερωτήματα για την επίθεση στο Βερολίνο
Τρίτη 20/12/2016 - 08:02 - Ενημέρωση: Τρίτη 20/12/2016 - 08:26
Ως «προφανή τρομοκρατική» πράξη ερευνούν οι γερμανικές αρχές την επίθεση με φορτηγό  που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (βλέπε και στη συνέχεια) σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 48, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτηματικά σε σχέση με την σαφή ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη, που συνελήφθη και ανακρίνεται, και ο οποίος φέρεται (σύμφωνα με  ορισμένα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης) να είναι πρόσφυγας από το Πακιστάν που έφθασε στη Γερμανία τον περασμένο Φλεβάρη. Στο φορτηγό, πάντως, βρέθηκε νεκρός ένας Πολωνός που φέρεται να είναι ο οδηγός και ξάδελφος του ιδιοκτήτη του οχήματος, Άριελ Ζουράφσκι.
Η αστυνομία του Βερολίνου γνωστοποίησε σε ανάρτησή της στο Twitter, ότι το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος επισκεπτών στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, οδηγήθηκε εκεί από πρόθεση. Οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου έκαναν γνωστό επίσης ότι ο νεκρός άντρας που βρέθηκε στο φορτηγό, δεν είχε τον έλεγχό του οχήματος, όταν αυτό έπεφτε πάνω στη χριστουγεννιάτικη αγορά.
Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι ερευνούσε πληροφορίες πως το φορτηγό είχε κλαπεί από οικοδομή στην Πολωνία, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ χαρακτήρισε τις συνθήκες του συμβάντος «αδιευκρίνιστες» αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει άμεσα τη λέξη «επίθεση» μολονότι, όπως τόνισε, «πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν»...
Το επεισόδιο συνέβη κοντά σε ένα πολύ γνωστό μνημείο του Βερολίνου, την εκκλησία Gedaechtniskirche, η οποία οικοδομήθηκε το 1891-95, και η οποία αφέθηκε όπως ήταν, κατεστραμμένη μετά από βομβιστικές επιθέσεις κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης.
Σε κάθε περίπτωση το συμβάν θύμισε την αιματηρή επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους» που πραγματοποίησε με φορτηγό στα μέσα του περασμένου Ιούλη νεαρός Τυνήσιος στη Νίκαια της Γαλλίας με αποτέλεσμα το θάνατο 86 ανθρώπων και τον τραυματισμό 434 άλλων.
23χρονος από το Πακιστάν ο δράστης του μακελειού στο Βερολίνο
12 νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής, όπως όλα δείχνουν, επίθεσης με φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά
20 Δεκ. 16 (07:02) | upd: 20 Δεκ. 16 (10:42)
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής Die Welt, δράστης είναι ο 23χρονος πακιστανός με το όνομα Naved B.  Η Βild αναφέρει ότι ο δράστης είχε εισέλθει στη χώρα τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας, ενώ σύμφωνα με την βερολινέζικη Tagesspiegel, φέρεται να ήταν γνωστός στις αρχές από μικροκλοπές που είχε διαπράξει.
Tα ξημερώματα της Τρίτης πραγματοποίηθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται στο παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ, μέσα στην πόλη του Βερολίνου. Οι αρχές ανέκριναν τέσσερις νεαρούς, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.
Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία  έχει συληφθεί ένας ύποπτος, ο οδηγός ενώ άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω σε ένα πλήθος συγκεντρωμένο γύρω από παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου. Το φορτηγό όπως ανακοινώθηκε έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος ενώ ο άνδρας που σκοτώθηκε και ήταν ο συνοδηγός δεν είχε τον έλεγχο του φορτηγού.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου το φορτηγό που είχε πολωνικές πινακίδες είχε κλαπεί χθες, λίγες ώρες πριν από την επίθεση και όπως όλα δείχνουν ο συνοδηγός ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος ήταν θύμα απαγωγής.
Μηνύματα στο Twitter τα οποία όμως δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε τo αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.
"Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο", είπε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. "Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται (...) ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους", πρόσθεσε. Το φορτηγό της φάνηκε να προχωρά με ταχύτητα περίπου 65 χλμ/ώρα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Βερολίνου 48 τραυματίες.
Εικόνες από τον τόπο του συμβάντος έδειχαν χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις να βγαίνουν από το σπασμένο παρμπρίζ του μαύρου φορτηγού. Μετά την επίθεση, έγερνε σταματημένο στο πεζοδρόμιο με ένα τσακισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάτω από τις ρόδες του. 
Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι οι συνθήκες του επεισοδίου είναι αδιευκρίνιστες, προσθέτοντας, "Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη 'επίθεση' ακόμα, αλλά πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν".
Το επεισόδιο ανέσυρε μνήμες από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο, όταν ένας άντρας τυνησιακής καταγωγής σάρωσε με ένα φορτηγό 19 τόνων πεζούς στην προκυμαία, σκοτώνοντας 86 άτομα μεταξύ ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα κατά την εθνική εορτή της Γαλλίας. Την ευθύνη για το μακελειό την ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Την επίθεση καταδίκασαν ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος, μεταξύ άλλων.
Η Γερμανία δεν έχει βιώσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τζιχαντιστές τα τελευταία χρόνια, όπως οι γειτονικές της χώρες Βέλγιο και Γαλλία. Υπήρξαν όμως δύο μικρότερες επιθέσεις στη Βαυαρία το καλοκαίρι, μία σε τραίνο κοντά στο Βίρτσμπουργκ και άλλη μία σε μουσικό φεστιβάλ στο Άνσμπαχ, όπου τραυματίστηκαν 20 άτομα. Την ευθύνη και τις δύο επιθέσεις την ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Επίσης, κυβερνητικά στελέχη έχουν πει ότι η χώρα, η οποία άνοιξε τις πόρτες πέρσι σε σχεδόν 900.000 μετανάστες, πολλοί από αυτούς από τη Μέση Ανατολή, βρίσκεται "στο στόχαστρο τρομοκρατών".
Στα μέσα Οκτωβρίου, η αστυνομία συνέλαβε έναν σύρο μετανάστη ο οποίος ήταν ύποπτος για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ο 22χρονος αυτοκτόνησε σε φυλακή λίγο μετά τη σύλληψή του.
Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελας Μέρκελ είχε ενημερωθεί για την κατάσταση από τον ντε Μεζιέρ και τον δήμαρχο του Βερολίνου. Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή και προέτρεψε τον κόσμο να απομακρυνθεί από εκεί.
"Είμαι συγκλονισμένος από τις απαίσιες ειδήσεις του τί συνέβη στην εκκλησία στο Βερολίνο", είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.
Το φορτηγό έπεσε πάνω στον κόσμο γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), μια ώρα όπου συνωστίζονται ενήλικες και παιδιά γύρω από τα παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια που πουλούν φαγητά και χριστουγεννιάτικα πράγματα, σε μια ετήσια παράδοση που γιορτάζεται σε όλη τη Γερμανία και ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης.
Ο Άριελ Ζουράβσκι, ιδιοκτήτης πολωνικής εταιρείας με νταλίκες στην οποία ανήκε το φορτηγό, είπε ότι ο οδηγός του φορτηγού δεν εργαζόταν για αυτόν. "Δεν ήταν ο οδηγός μου", είπε ο Ζουράβσκι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN 24. "Το επιβεβαιώνω, γιατί είναι ξάδερφός μου", πρόσθεσε.
Το επεισόδιο συνέβη κοντά σε ένα πολύ γνωστό μνημείο του Βερολίνου, την εκκλησία Gedaechtniskirche, η οποία οικοδομήθηκε το 1891-95, και η οποία αφέθηκε όπως ήταν, κατεστραμμένη μετά από βομβιστικές επιθέσεις κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης.
Περιπολικά και ασθενοφόρα έφτασαν στην περιοχή πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.