Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρας: Αμάν μ' αυτό το ΔΝΤ! Να κλείνουμε, παιδιά! Τα κεφάλαια λιμνάζουν − ΚΚΕ: Ο κακός, ο καλός κι ο λαός

− Α, χα, χα, χα, χα... Πάλι θα τη φερουμε στους εφοπλιστές!
ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ
Να κλείσει έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση - Προβληματισμός για τη στάση του ΔΝΤ
Παρασκευή 16/12/2016 - 19:02
Τις επιδόσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από το φοροχαράτσωμα του λαού και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα χρησιμοποίησε ως «ατού» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, για να ζητήσει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση που θα προσθέσει νέα δεινά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τη διαπραγμάτευση και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού
Παρασκευή 16/12/2016 - 14:34 - Ενημέρωση: Παρασκευή 16/12/2016 - 14:48
Σε σχόλιό του για τη διαπραγμάτευση και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: 
«Το παιχνίδι του "κακού" (ΔΝΤ, Γερμανία) και του "καλού" (Κομισιόν, Γαλλία), που παίζει η κυβέρνηση, στόχο έχει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τάχα στην ΕΕ και τους θεσμούς υπάρχουν φιλολαϊκές δυνάμεις και να κρύψει ότι όλοι -παρά τις διαφορές τους- μαζί με την κυβέρνηση υλοποιούν κατά γράμμα την αντιλαϊκή ατζέντα του κεφαλαίου.
Άλλωστε και η αντιπαράθεση ανάμεσα στους θεσμούς, με αφορμή το ελληνικό πρόγραμμα, έχει να κάνει κυρίως με τους ανταγωνισμούς στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση του χρέους στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία και καθόλου δεν αφορά την ανακούφιση ή ελάφρυνση ούτε του ελληνικού ούτε και κανενός άλλου λαού στην Ευρώπη».
902

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις «θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας» και επισήμανε τη «μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE)». 
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε «προβληματισμό» για τη στάση που κρατά το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση και για την πιθανή επιθυμία του Ταμείου να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα. Με βάση τις ίδιες πηγές, φέρεται να είπε ότι «η καθυστέρηση της απόφασης του ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα -δεδομένης της πολιτικής αλλαγής στις ΗΠΑ που μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες- δημιουργεί ανησυχίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης». 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, το Κυπριακό και το Προσφυγικό. Οι κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν πως οι ευρω-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε «κρίσιμη καμπή» και ότι το Κυπριακό και το Προσφυγικό «έχουν ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο αυτό».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι «κρίσιμο» να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, ενώ παράλληλα ζήτησε να αναλάβουν τα άλλα κράτη της ΕΕ την ευθύνη που τους αναλογεί.
Για το Κυπριακό και το διχοτομικό σχέδιο «επίλυσης» που συζητείται, ενημέρωσε την Άγκελα Μέρκελ σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό και «τη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων Ελλάδας - Τουρκίας, προκειμένου να υπάρξει επιτυχής έκβαση της πολυμερούς διάσκεψης για το ζήτημα». Τόνισε, παράλληλα, ότι «η ΕΕ πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολυμερή διάσκεψη», σύμφωνα με το Μαξίμου.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ
Αγκ. Μέρκελ: Δεν λαμβάνονται εδώ οι αποφάσεις - Αλ. Τσίπρας: Να αποφευχθεί περαιτέρω αβεβαιότητα
Παρασκευή 16/12/2016 - 14:30 - Ενημέρωση: Παρασκευή 16/12/2016 - 14:47
«Θα συζητήσουμε το ελληνικό πρόγραμμα», αλλά «δεν είναι εδώ ο τόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις» καθώς οι διαβουλεύσεις γίνονται «με τους θεσμούς και το Eurogroup» ανέφερε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν το γεύμα εργασίας στο Βερολίνο.
Δήλωσε πως οι συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα «δεν ήταν πάντα εύκολες» και πως θέλει να δει «πώς εκτιμά ο Έλληνας πρωθυπουργός την κατάσταση» με το ελληνικό πρόγραμμα.
Έκανε λόγο για «στενές σχέσεις» της Γερμανίας και της Ελλάδας σε πολλά επίπεδα και τομείς και σημείωσε ότι θα συζητηθεί το Προσφυγικό, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» και «να φτάσουμε σε μια δίκαιη κατανομή στην ΕΕ», πως «έχουμε ίδιους στόχους» για ένα νέο σύστημα άσυλου που ετοιμάζεται σε επίπεδο ΕΕ. Τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, αναγνωρίζοντας ότι «δεν εξελίσσεται όπως θέλουμε» και εκτίμησε ότι «βήμα βήμα θα προχωρήσουμε ομαλά» και χαρακτήρισε «καλή διαδικασία» τη «δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» για την «καταπολέμηση των δουλεμπόρων», αν και το ΝΑΤΟ βρίσκεται για λόγους γεωπολιτικούς στην περιοχή και όχι για το Προσφυγικό.
Χαρακτήρισε «μεγάλης σημασίας θέμα» το Κυπριακό και πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει μια πολύ σημαντική υποστηρικτική διαδικασία» στις διαπραγματεύσεις.
Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα
Τα περί αβεβαιότητας στην Ευρώπη επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του, λέγοντας ότι πρέπει «να αποφευχθεί περαιτέρω αβεβαιότητα» και ότι χρειάζεται «καλή πίστη, συνεργασία και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων».
Δήλωσε πως «η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε πια μέρος της λύσης» και από οικονομικής πλευράς και για τη γεωπολιτική σταθερότητα στην περιοχή και ζήτησε στήριξη για να μη σταλεί ξανά «η Ελλάδα στην αβεβαιότητα». Εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός ζήτησε να μη θεωρηθεί το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους εμπόδιο στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, ειδικά όταν η κυβέρνηση έχει προωθήσει τα μέτρα και κατέγραψε «θεαματική υπεραπόδοση των εσόδων». Επιχείρησε μάλιστα τα ελάχιστα ψίχουλα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους να τα εμφανίσει ως μέρος της «δίκαιης ανάπτυξης» που πρέπει «να επουλώσει και να ανακουφίσει όλους εκείνους που έκαναν τεράστιες θυσίες».
Τάχθηκε ξανά υπέρ της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, ζητώντας να στηριχθούν τα ελληνικά νησιά που δέχονται αυξημένες προσφυγικές ροές και τάχθηκε υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ εφόσον συμμορφωθεί με όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Για το Κυπριακό ανέφερε ότι η λύση πρέπει να είναι χωρίς εγγυήσεις και κατοχικό στρατό και έδειξε την ικανοποίησή του που η ΕΕ θα παίξει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, αν και η μέχρι τώρα εμπλοκή της έχει αυξήσει τις πιέσεις για αποδοχή διχοτομικών λύσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.