Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ναυτεργάτες: Η απεργία τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης − ΠΑΜΕ: Απάντηση στη βάρβαρη, φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης (VIDEO - Φωτό)

NΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Νέα 48ωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης - Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας
Δευτέρα 05/12/2016 - 14:59 - Ενημέρωση: Δευτέρα 05/12/2016 - 22:54
Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη οπότε και ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΕ της ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της. Έτσι η απεργία των ναυτεργατών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη.
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στις 5.30 το πρωί της Τρίτης, περιφρουρώντας την απεργία, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, καλώντας τους ναυτεργάτες σε μαζική συμμετοχή.

ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών
Σάββατο 03/12/2016 - 14:52
Τη στήριξη και αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και την απεργία τους που συνεχίζεται και κλιμακώνεται εκφράζει το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι απάντηση στη βάρβαρη, φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης, που από τη μια επιβάλλει νέες περικοπές στους μισθούς και αυξάνει τη φορολογία στους ναυτεργάτες που θαλασσοπνίγονται (σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η ανατροπή της φορολόγησης των ναυτεργατών, που αν εφαρμοστεί το αποτέλεσμα θα είναι να φορολογείται μέχρι και το 54% του εισοδήματός τους), ενώ για τους εφοπλιστές, που ξεζουμίζουν και με τα πανάκριβα εισιτήρια τους νησιώτες και όσους χρησιμοποιούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δεν σταματά να δίνει νέες φοροαπαλλαγές (πάνω από 56 συνολικά) και νέα προνόμια.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν πολύμορφα και μαζικά την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας συνολικά της εργατικής τάξης».
902

Νωρίτερα δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους. Καμία δέσμευση δεν δόθηκε από τον υπουργό Π. Κουρουμπλή κατά τη συνάντησή του με τα ναυτεργατικά σωματεία.
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία της ΠΝΟ. Νωρίτερα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία είχαν προτείνει η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε, να ήταν ανοιχτή, να γινόταν μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων, προκειμένου να χτυπηθούν υπονομεύσεις και μηχανορραφίες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Για αυτό και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία μαζί με τα πληρώματα πήγαν στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ». Ωστόσο η υπόλοιπη διοίκηση της ΠΝΟ δεν εμφανίστηκε.
Τα πληρώματα μετά από αυτή τη στάση ορισμένων συνδικαλιστών, έκαναν νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά στο κτίριο της ΠΝΟ όπου και συνεδρίασε τελικά η Εκτελεστική. Το αποτέλεσμα η κήρυξη και τρίτης 48ωρης απεργίας.
Η αποφασιστικότητα των ναυτεργατών ταυτόχρονα έριξε στο κενό τις δημαγωγικές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την ΠΝΟ, ότι τάχα «δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών», αλλά και την ενεργοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» από εφοπλιστές, κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα.

Από τέτοιες πλευρές γινόταν λόγος για δρομολόγηση απεργοσπαστικού «πλοίου ασφαλείας», στο όνομα της «μεταφοράς ευπαθών προϊόντων» και μαθητών που βρίσκονταν στην Κρήτη για 5μερες εκδρομές.

Σήμερα το βράδυ ο υπουργός αιφνιδιαστικά απαίτησε έκτακτη συνάντηση με την διοίκηση της ΠΝΟ, αξιώνοντας να δρομολογηθεί... «ένα πλοίο ασφαλείας» σε κάθε ακτοπλοϊκή γραμμή (είναι άγνωστο ακόμα και αν επαρκεί το σύνολο των ακτοπλοϊκών πλοίων για κάτι τέτοιο). Οι ναυτεργάτες ωστόσο ακύρωσαν και αυτή την προσπάθεια.
Το πρωί της Δευτέρας οι ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Διονύση από όπου ξεκίνησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο.

Η απεργία αφορά συνολικά την εργατική τάξη
Στη συγκέντρωση εκ μέρους των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, αναφέρθηκε στην επίθεση που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό. Κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις από πλευράς κυβέρνησης και εφοπλιστών για υπονόμευση του αγώνα προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τις εκδρομές των μαθητών.
Ο Σ. Τσιμπόγλου τόνισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, καθώς βασικό αίτημα των ναυτεργατών είναι η κατάργηση του νόμου-λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό. Κάλεσε σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τονίζοντας ότι μοναδικός δρόμος για τους ναυτεργάτες και το λαϊκό κίνημα είναι ο δρόμος τους αγώνα.
Την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εκφράζει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Τονίζει ότι «πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας των ναυτεργατών και να καταδικαστεί η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να στρέψουν ένα μέρος του λαού ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.