Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Με 1,05 €φάπαξ τη ζωή σου την €φάρπαξ − ΚΚΕ: Στόχος τους ο συμβιβασμός του λαού με τα ψίχουλα

−Δίνουμε, αμ τι κάνουμε; Δίνουμε παίρνοντας!
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ
Με ψίχουλα προσπαθεί να «εξαγοράσει» ανοχή στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα
Πέμπτη 08/12/2016 - 22:06 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/12/2016 - 22:58
Με ψίχουλα από τους φτωχούς στους φτωχότερους προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να χρυσώσει το χάπι για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει και για εκείνα που έχει ήδη δεσμευθεί η κυβέρνηση στο Eurogroup.
Σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα ποσό 617 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 850 ευρώ. Επίσης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εκείνα που δέχονται προσφυγικές ροές. Το μέτρο δεν καταργείται, αλλά απλά παρατείνεται η εφαρμογή του για όσο διαρκεί το προσφυγικό πρόβλημα.

ΚΚΕ
Προκλητική κοροϊδία τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα
Πέμπτη 08/12/2016 - 22:08 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/12/2016 - 22:09
Σε σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.
Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές - ψίχουλα.
Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».
902

Σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους ο πρωθυπουργός παραπλανητικά έκανε λόγο για «χορήγηση 13ης σύνταξης» σε «όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», αν και το ποσό που θα δοθεί θα είναι εφάπαξ. Επί της ουσίας θα δοθούν κατά μέσο όρο 385 ευρώ (που αντιστοιχεί σε 1,05 ευρώ την ημέρα) στους συνταξιούχους που τους μείωσε τις συντάξεις με το τρίτο μνημόνιο και διατήρησε τις μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση 13ης και 14ης συνταξης με τα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Το 2016 η κυβέρνηση έκοψε 140 εκατ. ευρώ από το ΕΚΑΣ, ενώ για το 2017 σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό θα κοπούν άλλα 570 εκατ. ευρώ από το ΕΚΑΣ. Συνολικά 710 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που αφαιρεί από τις αποδοχές των συνταξιούχων η κυβέρνηση για τα έτη 2016 και 2017.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως προηγούμενα και ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να στήσει σκηνικό ενός success story προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής προσπαθώντας να εξαγοράσει την ανοχή στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι θα τηρήσει στο ακέραιο το μνημόνιο και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει το συντομότερο την δεύτερη αξιολόγηση. 
Να θυμίσουμε ότι τον Μάρτη του 2014, ο τότε πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς είχε και αυτός ανακοινώσει τη χορήγηση «κοινωνικού μερίσματος» 525 εκατ. ευρώ για «τους πιο ευάλωτους», ως αποτέλεσμα του «ματωμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε πετύχει και η δική του κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.