Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ενεργειακές πηγές και «τρομοκρατικές» ενέργειες − ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία στην Άγκυρα και την επίθεση στο Βερολίνο


ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα και την επίθεση στο Βερολίνο
Τρίτη 20/12/2016 - 13:01 - Ενημέρωση: Τρίτη 20/12/2016 - 13:01
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα και την επίθεση στο Βερολίνο, αναφέρει: 
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, καθώς επίσης και την πολύνεκρη επίθεση στο Βερολίνο.
Αυτές οι ενέργειες, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες επιδιώξεις των δραστών, αποτελούν συστατικό στοιχείο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στον 21ο αιώνα και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το σε ποιο βαθμό η δραστηριότητα τέτοιων οργανώσεων διαμορφώνεται κάτω από τη στήριξη ή ανοχή ιμπεριαλιστικών κέντρων ή εκδηλώνεται ως στοιχείο αυτονόμησης αυτών των δυνάμεων από τα όποια ισχυρά κέντρα τους ενίσχυσαν στο παρελθόν.
Οι ενέργειες αυτές και ιδιαίτερα η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη πραγματοποιούνται σε μια περίοδο, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί γύρω από την κατάσταση στη Συρία, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων στρατηγικής σημασίας, ανταγωνισμοί οι οποίοι εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς.
Οι λαοί χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους, την αλληλεγγύη τους, την κοινή τους δράση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι αξιοποιούν ποικιλόμορφα και αυτές τις ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.