Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τσακαλώτος: Παράταση του κόφτη ή βρείτε άλλο μηχανισμό, αλλιώς θα θυμώσουμε − ΔΝΤ: 3,5% με 4,5 δισ.

Με Ευκλείδη - Τσακαλώτο, ούτε ΠΡΟΤΟ ούτε ΛΟΤΤΟ!
(Σκίτσο Ε. Ξένου)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Νέα παζάρια από βδομάδα για τα μνημόνια διαρκείας και τις αντεργατικές ανατροπές
Κυριακή 11/12/2016 - 13:54
Επιστρέφουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών την εβδομάδα που έρχεται (ή τη μεθεπόμενη), για να συνεχιστούν τα αντιλαϊκά παζάρια για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και για τα νέα μνημόνια.
Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα Εργασιακά και στο δημοσιονομικό. Παράλληλα, με αιχμή τα πρωτογενή πλεονάσματα, έχει ανοίξει για τα καλά το θέμα της λήψης πρόσθετων μέτρων μετά το 2018, οπότε και τυπικά λήγει το πρόγραμμα.
Στο φόντο των ενδοαστικών αντιθέσεων και της διαπάλης με την Ευρωζώνη και την κυβέρνηση της Γερμανίας, το ΔΝΤ εκτιμά ότι για να τηρηθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ το 2019 και το 2020.
Η διαφορά με την ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνεται κυρίως στο χρονοδιάγραμμα επιβολής των μέτρων, καθώς θα προτιμούσε να μην τα νομοθετήσει τώρα. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών, αντιπροτείνει να επεκταθεί ο «δημοσιονομικός κόφτης» το 2019 και το 2020.
«Με έχει απογοητεύσει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», προσθέτοντας: «Λάμπει δια της απουσίας του στη διαπραγμάτευση. Δεν δίνει καμιά μάχη για να στηρίξει την ανάλυσή του, ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι λύση στο πρόγραμμα. Και ούτε πιέζει σοβαρά τους Ευρωπαίους να συγκλίνουν με τη θέση του ότι απαιτείται μεγαλύτερη μείωση του χρέους ή ότι δεν βγαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα με το 3,5%».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επανέλαβε επίσης τις ανέξοδες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις ότι
«η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε νομοθέτηση μέτρων για το 2019 και το 2020». Συμπλήρωσε πως «να συμφωνήσουμε ίσως για παράταση του κόφτη, εάν χρειαστεί. Αλλά νέα μέτρα η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει».
Χθες, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε πως γίνεται συζήτηση για την υιοθέτηση ενός νέου μηχανισμού επιβολής μέτρων για τα έτη 2019 και 2020. 
«Για τη μετά περίοδο τα έτη 2019-2020, το ΔΝΤ λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1,5%. Ο καβγάς για τον κόφτη και αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή θα υπάρξει άλλος μηχανισμός είναι λόγω διαφωνίας ΔΝΤ και ΕΕ, θεσμών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρονται σε πλευρές του παζαριού που γίνεται. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στο τελευταίο Eurogroup ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ανέφερε στους ομολόγους του:
«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε και άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές».
«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε»,
ήταν η αντίδραση των θεσμών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα. 
Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι διάλογοι που παρουσιάζονται «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.