Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ: 58 χρόνια Κουβανική Επανάσταση − Η ανωτερότητα του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης

ΚΚΕ
Μήνυμα για την 58η επέτειο της νίκης της επανάστασης απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας.
«Προς ΚΕ του ΚΚ Κούβας
Αθήνα Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά την 58η επέτειο της νίκης της Επανάστασης στην Κούβα.
Η φετινή επέτειος σημαδεύεται από τη φυσική απουσία του ηγέτη της επανάστασης συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, που σημάδεψε με την προσωπική του προσφορά τις αποφασιστικές καμπές της πάλης για τη νίκη, τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τις κατακτήσεις που απέφερε η επανάσταση στο λαό της Κούβας και τη συμβολή της στην πάλη των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο.
Η αντισοσιαλιστική εκστρατεία διαστρέβλωσης και η αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσαν διάφοροι απολογητές του καπιταλισμού με την αφορμή του θανάτου του σ. Φιντέλ, εκθέτει τους ίδιους. Τα επιτεύγματα της Κούβας -σε πείσμα του αποκλεισμού των ΗΠΑ και γενικότερα του ακήρυχτου πολέμου των ιμπεριαλιστών- ξεχωρίζουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γνωρίζουν οι λαοί στις χώρες της περιοχής, και βιώνουν σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι ακόμα και στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, αποδείχνουν περίτρανα την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
100 χρόνια μετά τη νίκη της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία και 58 χρόνια από την 1η σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικάνικη ήπειρο παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Λένιν: "Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε".
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ».
902, Πέμπτη 29/12/2016 - 12:18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.