Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ αποφασιστικά, απαντάμε αγωνιστικά − Δημήτρης Κουτσούμπας: Όλα για το κεφάλαιο, τίποτα για τον λαό - Ετοιμότητα με αγώνες διαρκείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μυριόστομη απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ έδωσαν χιλιάδες απεργοί από τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ
Πέμπτη 08/12/2016 - 13:01 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/12/2016 - 14:41
Απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ που στόχο έχουν να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου έδωσαν χιλιάδες απεργοί συμμετέχοντας στη μαζική απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.





Απαίτησαν τα δικαιώματά τους στη ζωή και τη δουλειά ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά βροντοφωνάζοντας «Όχι στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Σήκωσαν ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων και πορεύτηκαν μαζικά και δυναμικά από την Ομόνοια ως τη Βουλή. Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Βουλή, υπήρχαν ακόμα μπλοκ απεργών στην Ομόνοια που δεν είχαν ξεκινήσει.
Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια
Πέμπτη 08/12/2016 - 11:16 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/12/2016 - 13:52
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του επισήμανε: 
«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, για το χρέος, ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους, για το λαό μας. Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μιλάει και πανηγυρίζει για ανάκαμψη της οικονομίας, μόνο που αυτή η ανάκαμψη θα είναι για τους λίγους, για το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός μας, η εργατική τάξη θα υποφέρει, θα είναι τα μόνιμα υποζύγια, με ένταση της εκμετάλλευσης, ξεζούμισμα του εισοδήματος και των συντάξεων, με νέα φορολογικά βάρη, με μνημόνια διαρκείας. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτή την πρόταση ουσιαστικά αποδέχονται και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η λύση βρίσκεται στην πολιτική πρόταση που προτείνει το ταξικό εργατικό κίνημα, η κοινωνική συμμαχία, οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, το ΚΚΕ. Για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών, σε όφελος των εργαζομένων, του λαού μας. Αυτή την πρόταση καλούμαστε να παλέψουμε όλοι το επόμενο διάστημα, σε ετοιμότητα με αγώνες διαρκείας, συνεχείς, από όλα τα μετερίζια».
902

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και συνταξιούχοι πίσω από τα πανό των Συλλόγων, των Σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών φώναζαν συνθήματα όπως «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, στον καπιταλισμό την πλάτη να γυρίσεις», «Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών είναι η απαίτηση των εργατών», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».
Η συγκέντρωση στην Ομόνοια ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί όταν κατέφθασαν και οι προσυγκεντρώσεις.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Αττικής. Νωρίτερα χαιρέτισαν ο Ζαφείρης Βέλλας μέλος της Επιτροπής Αγώνα στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου» και η Μαρία Μανιατάκου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Επικουρικών Γιατρών Αθήνας.
Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν ενάντια στη νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, την εδραίωση και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη νέα μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και τη σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.
Κατήγγειλαν τον ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και την «ταφόπλακα» στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Διαδήλωσαν ενάντια στην τακτική της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που βρίσκεται στη γραμμή του κοινωνικού διαλόγου, στο να βάζει εμπόδια για την ανάπτυξη αγώνων, στο να σπέρνει τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, την υποταγή και το συμβιβασμό.
Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι μόνο ένα δρόμο έχουν: Τον οργανωμένο αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.