Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ: Νέα προκλητική απόφαση κατά των στελεχών του από τη κυβέρνησης της Ουκρανίας

ΚΚΕ
Απαράδεκτη η επέκταση για ένα ακόμη χρόνο των κυρώσεων σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ από την ουκρανική κυβέρνηση

*
Από Μποτίλια και:

30 Σεπ. 2015 - ΚΚΕ: Απαράδεκτη η στοχοποίηση στελεχών του από την ουκρανική κυβέρνηση - Άμεση άρση της απόφασης

*

Πέμπτη 08/12/2016 - 18:37 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/12/2016 - 20:33
Σε ανακοίνωση για την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας να επεκτείνει τις κυρώσεις σε στελέχη του ΚΚΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος τονίζει:
«Με μια προκλητική απόφαση ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επέκτεινε για ακόμα ένα χρόνο το προεδρικό του διάταγμα, που επιβάλλει κυρώσεις για δήθεν ενέργειες κατά της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και Γιώργο Μαγγανά, στέλεχος του ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες νομικά και φυσικά πρόσωπα. Την απόφαση αυτή είχε καταγγείλει αποφασιστικά το ΚΚΕ με συγκεντρώσεις, διαβήματα διαμαρτυρίας στην ουκρανική κυβέρνηση, ενώ συνδικάτα και μαζικοί φορείς την είχαν επίσης καταδικάσει.
Ως γνωστόν, τα στελέχη του ΚΚΕ, αξιοποιώντας πρόσκληση των λεγόμενων "Λαϊκών Δημοκρατιών" του Ντονμπάς, είχαν πάει ως "παρατηρητές" στις εκλογές, που είχαν γίνει εκεί το Νοέμβρη του 2014.
Το περιεχόμενο των "κατηγοριών" της ουκρανικής κυβέρνησης στοχοποιώντας τα στελέχη του ΚΚΕ, αφορά απαράδεκτες κι ανυπόστατες κατηγορίες, όπως μεταξύ άλλων κατηγορίες για στήριξη της "τρομοκρατίας" και ενέργειες κατά των "εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας" της Ουκρανίας.
Συνιστά μεγάλη πρόκληση το ότι κατηγορούνται για διάλυση της Ουκρανίας τα στελέχη του ΚΚΕ, όπως κι άλλοι δημόσιοι παράγοντες από διάφορες χώρες του κόσμου, επειδή παραβρέθηκαν ως "παρατηρητές" σε μια εκλογική διαδικασία. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι κατηγορίες εξαπολύονται από τις αντιδραστικές δυνάμεις, που έχοντας την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ αναρριχήθηκαν στην κυβέρνηση με τη στήριξη ακόμη και φασιστικών δυνάμεων και φέρουν μεγάλες ευθύνες για το μακελειό και το διαμελισμό της Ουκρανίας, που αποτελεί συνέπεια των σφοδρών καπιταλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο της ενέργειας. Η εν λόγω απόφαση συνιστά άλλο ένα διαπιστευτήριο αντιδραστικότητας της κυβέρνησης της Ουκρανίας, προκειμένου αυτή να ενταχθεί στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του, όπως και την επέκτασή της για ένα ακόμα χρόνο κι απαιτεί την άμεση απόσυρσή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.