Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Καμμένα χαρτιά και επικοινωνιακό... μπούληνγκ στη Νίσυρο − ΚΚΕ: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα - Τροπολογία για επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης − Χρήστος Κατσώτης: Επιλογή της κυβέρνησης να φτωχοποιεί τον λαό και να στηρίζει το κεφάλαιο (3 VIDEO)

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Νίσυρο
Τρίτη 13/12/2016 - 17:17 - Ενημέρωση: Τρίτη 13/12/2016 - 19:07
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Νίσυρο αναφέρει:
«Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα των νησιών υποφέρουν από την ανεργία, τη φοροεπιδρομή και τη σκληρή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Που οι εξαντλημένοι, από την καλοκαιρινή περίοδο, ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται τώρα άνεργοι και χωρίς επίδομα.
Που οι συνεχιζόμενες περικοπές στις κρατικές δαπάνες δημιουργούν επικίνδυνες ελλείψεις στην Υγεία και μεγάλα προβλήματα στην Εκπαίδευση.
Που τα περισσότερα νησιά βρίσκονται, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποκλεισμένα από την υπόλοιπη χώρα και το κόστος της μεταφοράς είναι δυσβάστακτο. Ενώ η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη, με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση μεγάλων αεροδρομίων και λιμανιών.
Που αρκετά νησιά έχουν μετατραπεί σε χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών από την απάνθρωπη και επικίνδυνη πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Που στο Αιγαίο περιπολεί, καλεσμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το επικίνδυνο -για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα- ΝΑΤΟ.



(Κείμενο και video - ομιλία του Χρήστου Κατσώτη για το Νομοσχέδιο, στο τέλος)

Την ίδια στιγμή και για όλα τα παραπάνω που καίνε το λαό των νησιών ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε ουσιαστικό, αντίθετα έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ενώ η λεγόμενη νησιωτική πολιτική του περιέχει δέσμη μέτρων με νέα δώρα για τους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες.
Η αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ για ορισμένα νησιά εκτός του ότι είναι προσωρινή, η κυβέρνηση τη συνδέει με τη συνέχεια της απαράδεκτης κατάστασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Αυτή η συσχέτιση είναι απαράδεκτη.
Η δραστική μείωση του ΦΠΑ είναι δίκαιο και αναγκαίο μέτρο και πρέπει να εφαρμοστεί τώρα για όλα τα νησιά προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους.
Χρειάζονται να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων των νησιών και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της πολιτικής των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων.
Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει τα λαϊκά στρώματα των νησιών ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την άμεση αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων τους και την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών τους. Ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας. Για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους επικίνδυνους για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις λυκοσυμμαχίες».
Τροπολογία κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
Τρίτη 13/12/2016 - 18:41
Τροπολογία για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (επάνω βίντεο, κάτω κείμενο) με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄85)».
«ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄85)".
Θέμα: Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με σκοπό την ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτείνει την παρακάτω τροπολογία για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄85)".
Προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:
ΑΡΘΡΟ
Επαναχορηγείται στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης το επίδομα Χριστουγέννων, ανερχόμενο στο ποσό της μηνιαίας χορηγούμενης σύνταξης. Επίσης στους πιο πάνω συνταξιούχους επαναχορηγούνται τα επιδόματα Πάσχα και αδείας, ανερχόμενα το καθένα στο μισό της μηνιαίας χορηγούμενης σύνταξης.
Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2016
Οι προτείνοντες βουλευτές
Κουτσούμπας Δημήτρης
Παπαρήγα Αλεξάνδρα
Βαρδαλής Αθανάσιος
Γκιόκας Ιωάννης
Δελής Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Λαμπρούλης Γιώργος
Μανωλάκου Διαμάντω
Μωραΐτης Νίκος
Παφίλης Αθανάσιος
Στεργίου Κώστας
Συντυχάκης Μανώλης
Τάσσος Σταύρος».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Επιλογή της κυβέρνησης να φτωχοποιεί τον λαό και να στηρίζει το κεφάλαιο
(VIDEO επάνω)
Τρίτη 13/12/2016 - 17:34 - Ενημέρωση: Τρίτη 13/12/2016 - 17:35
Την ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που φροντίζει να ικανοποιεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και φτωχοποιεί το λαό, κατήγγειλε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Εθνικός μηχανισμός συντονισμού παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής. Ρυθμίσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη και εφαρμοστικές διατάξεις», η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε χθες:
Ο Χρήστος Κατσώτης κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν ακούει τις ανάγκες του λαού που στενάζει, αλλά τις ανάγκες του κεφαλαίου. «Φτωχοποιείτε το λαό και δικαιολογείτε τα μέτρα ως αναγκαία» επισήμανε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «κέρδη και φτώχεια πάνε μαζί, όσο αυξάνονται τα κέρδη, τόσο αυξάνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού».
Κατήγγειλε και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων που στήριξαν τις περικοπές στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και τη δημιουργία των πλεονασμάτων που επιφέρουν την παραπέρα μείωση της προστασίας του λαού και των εργαζομένων.
Ο κομμουνιστής βουλευτής επισήμανε ότι εάν η συγκυβέρνηση ήθελε να στηρίξει ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες, όπως ισχυρίζεται ότι κάνει με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που προβλέπει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με μόλις 200 ευρώ, θα μπορούσε να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΚΚΕ για καταβολή επιδόματος σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
Επίσης, την πρόταση που προέβλεπε κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει λιγότερα από 751 ευρώ, πρόταση που είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση και τώρα φθάνει να μιλάει για υποκατώτατο μισθό, ρίχνοντας τον κόσμο στο επίδομα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Επίσης, την πρόταση του ΚΚΕ για τις συντάξεις, με καμία να μην πέφτει κάτω από 600 ευρώ, δηλαδή, στο 80% του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ και αντί αυτού η συγκυβέρνηση έφερε το νόμο- «λαιμητόμο» που όρισε την κατώτατη σύνταξη από 486 ευρώ + 230 ευρώ (ΕΚΑΣ), στα 345 για 15 χρόνια δουλειάς και τίποτα άλλο!
Ο Χρήστος Κατσώτης διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία για την εφάπαξ παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση προς τους συνταξιούχους, γιατί πολλοί συνταξιούχοι το έχουν ανάγκη, επισήμανε όμως ότι πρόκειται για κοροϊδία και κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη για να διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης που έχουν καταργηθεί, αλλά και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν όλη αυτή την περίοδο γιατί τα δικαιούνται, γιατί αυτοί με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο αυτής της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.