Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Κινηματογραφικό «Σκοπευτήριο» Καισαριανής για παιδιά (ανεξαρτήτως ηλικίας): Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού (20 Δεκ. 2016) − Ο Ψύλλος (4 Ιαν. 2017)

Αρχίζουμε τις προβολές της χειμερινής περιόδου
με 2 ταινίες αφιερωμένες στα παιδιά.
Συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Καισαριανής και σε συνεργασία με το «Νεανικό Πλάνο» προβάλουμε:
1.  Τρίτη 20 Δεκεμβρίου την ταινία κινουμένων σχεδίων
«Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού»
Δανία, 2014, 75΄
Μια ταινία των Jannik Hastrup και Flemming Quist Møller

Ο
Mini το σκαθάρι εμφανίζεται σε ένα τσίρκο ζωυφίων μαζί με τον Egon και την Dagmar. Η Miranda, ένας νεαρός ψύλλος, ενοχλεί τον Mini και τον ξεγελάει, κάνοντάς τον να μπλεχτεί στον ακροβατικό χορό της Dagmar, με αποτέλεσμα να πέσει και να γυρίσει το πόδι της. Ντροπιασμένος, ο Mini το βάζει στα πόδια και μπαίνει σε μια συμμορία ληστών.


Αρχηγός της είναι ένα σκαθάρι που λέγεται Basse, που διατάζει τον Mini να κλέψει τα αποθέματα της κυψέλης. Όμως οι μελισσοστρατιώτες τον συλλαμβάνουν, και τον καταδικάζουν σε ισόβια καταναγκαστικά έργα. Οι Μελισσοπριγκίπισσες τον βρίσκουν χαριτωμένο και τον παίρνουν για κατοικίδιο, μέχρι που το σκάει και βρίσκει άσυλο στους ληστές, οι οποίοι στο μεταξύ έχουν κλέψει τη μοτοσικλέτα του Egon. Η Miranda μετανιώνει για τον τρόπο που του φέρθηκε, και οι δυο τους, μαζί με τους γενναίους φίλους τους τα μυρμήγκια, καταφέρνουν να πάρουν πίσω την αγαπημένη αγωνιστική μοτοσικλέτα του Egon.

2. Τετάρτη 4 Ιανουαρίου
την ταινία
 
«Ο Ψύλλος»
Ελλάδα, 1990, 90’
Μια ταινία του Δημήτρη Σπύρου

Ο Ηλίας Σειλαϊδής ζει σ’ ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Ολυμπίας και πηγαίνει στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Κανείς, όμως, δεν τον φωνάζει με το όνομά του –τον φωνάζουν Ψύλλο, όπως είναι
o τίτλος της χειρόγραφης εφημερίδας, πoυ συντάσσει και εκδίδει μόνος του. Ο Ηλίας αντιμετωπίζεται σκωπτικά από τους περισσότερους συγχωριανούς του, ο ίδιος όμως ονειρεύεται να ταξιδέψει.
Ο «Ψύλλος» τον βοηθά να σπάσει τα σύνορα του χωριού του, τού δίνει τα φτερά να πετάξει μακριά…
Πάρτε τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τα ανήψια σας και.....
σας περιμένουμε στο γνωστό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων 125 & Κλαζομενών).
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ      ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6.00μ.μ.

*
Το ΣΙΝΕΜΑ της Μποτίλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.