Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες - Συμπόρευση και αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη
Κυριακή 18/12/2016 - 09:15
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σημερινή, Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, αναφέρει:
«Μισό εκατομμύριο Έλληνες μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στους καταυλισμούς της ενδοχώρας και τα hotspots των νησιών. Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας και γίνονται θύματα διπλής εκμετάλλευσης. Αυτό είναι το πρόσωπο του καπιταλισμού, φτώχεια και εξαθλίωση, πόλεμοι και θάνατοι, μετανάστευση και προσφυγιά.
Σε όλους αυτούς, το ΚΚΕ, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του και απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και κοινού αγώνα.
Η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι που αναγκάζουν τους μετανάστες να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε ξένες χώρες και τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για να σώσουν τις ζωές τους.
Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαός δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όσο διαφεντεύουν τις τύχες τους, χαράζουν τα σύνορα τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί:
  • Στηρίζει και συνδράμει με κάθε τρόπο την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που σκορπάει το θάνατο στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και αλλού. Γιατί έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για τους πρόσφυγες.
  • Έχει ψηφίσει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η επαναφορά του Κανονισμού του Δουβλίνου, που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και έχουν μετατρέψει τα νησιά σε τεράστιες "αποθήκες" απελπισμένων ανθρώπων, με επιπτώσεις και στη ζωή των νησιωτών.
  • Έχει εγκαταστήσει τους πρόσφυγες σε ακατάλληλους καταυλισμούς, χωρίς εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ανεπαρκείς παροχές σίτισης, υγιεινής, υγείας και πρόνοιας, παραδομένες στις ΜΚΟ. 
  • Αφήνει τους οικονομικούς μετανάστες να ταλαιπωρούνται για μια άδεια παραμονής, να πέφτουν θύματα διπλής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες και επιθέσεων από φασιστοειδή. Μαζί με τους Έλληνες συνάδελφούς τους, αντιμετωπίζουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους γενικότερα, για να γεμίζουν με πλούτη μια χούφτα εκμεταλλευτές.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό και το κίνημά του, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Καλεί Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν μαζί για:
  • Την ανατροπή των αποφάσεων που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.
  • Τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και την Ελλάδα.
  • Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, σίτισης, υγείας, σε όλους τους χώρους και τις δομές όπου στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες, εκπαίδευση σε όλα τα προσφυγόπουλα.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, με απλές διαδικασίες. Για ισότιμα εργατικά-ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα.
  • Να απομονωθούν οι δολοφόνοι ναζιστές χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή, οι προβοκάτσιες, οι επιθέσεις και η δηλητηριώδης ρατσιστική προπαγάνδα τους, που δείχνουν ότι εχθρός τους είναι η φτωχολογιά.
Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, ανεξάρτητα από φυλή - χρώμα - θρησκεία, έχουν κοινό συμφέρον να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Για να μπορούν οι λαοί να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, νοικοκύρηδες στον τόπο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.