Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ: Παρεμβάσεις του Eurogroup μέχρι το σωτήριο 2060 − Μόνη σωτηρία ο αγώνας του λαού − ΠΑΜΕ πανελλαδικά στις 8 Δεκέμβρη

KKE
Ανακοίνωση για την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη
Τρίτη 06/12/2016 - 13:03
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, αναφέρει:
«Η απόφαση του Eurogroup είναι πραγματικός κόλαφος για τα λαϊκά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από τα μέτρα για το χρέος θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυρίως οι τράπεζες. Τα πανηγύρια και η κυβερνητική εξαπάτηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Αδιάψευστος κριτής των συμφωνιών της κυβέρνησης είναι η καθημερινή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας και τα αδιέξοδα που συνεχώς μεγαλώνουν.
Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, οι παρεμβάσεις για το χρέος, που φτάνουν στο "σωτήριο έτος" 2060, θα συνοδευτούν όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, όπως οι νέες ανατροπές στα εργασιακά, αλλά και με νέα -πέραν του 2018- δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, δηλαδή με λιτότητα διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα και νέες ρυθμίσεις σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σταθμό για την αναμενόμενη καπιταλιστική ανάκαμψη, αφού απελευθερώνει πόρους για τις επενδύσεις του κεφαλαίου. Αυτό όμως που κρύβει προκλητικά είναι ότι η όποια ανάκαμψη δεν θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες που είχε ο λαός τα χρόνια της κρίσης, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της ζωής του λαού. Θα είναι αβέβαιη, αφού οι εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία είναι δυσοίωνες.
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει προς το παρόν ψήφο εμπιστοσύνης από το κεφάλαιο, τους εταίρους της σε ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, γιατί αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ικανή να "εκτελεί αποστολές" όχι μόνο σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και σε σχέση με τις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτές. Αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης, από το κεφάλαιο, αναζητούν να πάρουν η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, γι' αυτό και εγκαλούν την κυβέρνηση για ολιγωρία, συμφωνώντας όμως στην ουσία της αντιλαϊκής στρατηγικής.
Καμιά αναμονή δεν πρέπει να υπάρχει. Ο λαός τώρα χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για την ανάκτηση των απωλειών του και για ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία. Η επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη είναι ένας μεγάλος σταθμός σε αυτή την προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.