Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΗΠΑρακολουθήματα αστικής Δειμο-κρατίας − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαλύψει τους υπαίτιους − Θανάσης Παφίλης: Υψηλή τεχνολογία. Δεν είναι ο οποιοσδήποτε και ο νοών νοείτω − Γιάννης Γκιόκας: Το «κέντρο» μπορεί να διαφεύγει του ΟΤΕ (3 video)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος
Πέμπτη 01/12/2016 - 14:51 - Ενημέρωση: Παρασκευή 02/12/2016 - 10:30 / 19:50
Ανακοίνωση σχετικά με περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, τονίζοντας:
«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο "κέντρο".

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Σημειώνουμε ότι οι συνακροάσεις έγιναν αντιληπτές όταν το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ απαντούσε σε κλήσεις από αριθμό με απόκρυψη και στη γραμμή ακούγονταν να απαντάνε ταυτόχρονα τα τηλεφωνικά κέντρα κομμάτων, που αναφέρονται στην καταγγελία του Κόμματος.
Αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το Ποτάμι, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ζήτησαν να διερευνηθεί η υπόθεση, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβέρνηση. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες του ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης», σημείωσε.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρ. Ζαμπίρα και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, «ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή», τόνισε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, προσθέτοντας: «Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη. Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.  Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι εστίασε στην σοβαρότητα του ζητήματος και στην ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Το Ποτάμι κάλεσε την κυβέρνηση «να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει», προσθέτοντας πως «παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016». 
Ο ΟΤΕ επισήμανε τα εξής με ανακοίνωση που εξέδωσε: «Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται.  Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας». 
Να σημειωθεί, τέλος, ότι με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, επικοινώνησε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ζαμπίρας.
Κατεπείγουσα  έρευνα διέταξε η Εισαγγελία
Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τόσο οι δημόσιες καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για δίκτυο παρακολουθήσεων, όσο και άλλων κομμάτων όπως η ΝΔ και το Ποτάμι, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Η έρευνα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητας του θέματος και γι' αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλ. Ζαγοραίου, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
 
Επίσης, την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ζαμπίρας, θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής και, σύμφωνα με την ατζέντα, θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής «για τυχόν εξελίξεις, σχετικά με το θέμα των πρόσφατων καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων και τρίτων». 

Την εξέταση μαρτύρων ζήτησε ο εισαγγελέας
 
Να εξεταστούν άμεσα οι μάρτυρες που καταγγέλλουν ύποπτες συνακροάσεις στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, ζητεί από την κρατική ασφάλεια ο εισαγγελέας Γ. Νούλης που διεξάγει την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, ανέθεσε στον κ. Νούλη να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΚΕ από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.