Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά (Με χορηγία ΕΕ) − ΚΚΕ Αιγαίου: Όχι στις «φυλακές» προσφύγων και μεταναστών

 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Ανακοίνωσε κέντρα κράτησης προσφύγων στα νησιά
Τετάρτη 28/12/2016 - 22:25 - Ενημέρωση: Πέμπτη 29/12/2016 - 14:18
Σε δημιουργία «φυλακών» - κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Αυτά θα έχουν χωρητικότητα έως 200 άτομα, και όπως είπε,
οι χώροι αυτοί «είναι απαραίτητοι και για την παραβατικότητα, η οποία αναπτύσσεται μέσα σε κάθε προσφυγικό - μεταναστευτικό κύμα σαν αυτό που έχουμε, αλλά και για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ασύλου».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μη δημιουργηθούν κέντρα κράτησης για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά
Πέμπτη 29/12/2016 - 14:41
Σε σχόλιό της για τη δημιουργία «φυλακών» - κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η δημιουργία "φυλακών" - κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, αποδεικνύει ότι είναι σταθερή η επιδίωξη και το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά σε χώρο μόνιμου εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις ιμπεριαλιστικές σφαγές.
Η δημιουργία τους θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτική της ΕΕ, τόσο για τους προσφυγές - μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των νησιών.
Επίσης, ούτε λύση ούτε ανακούφιση στα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυσσώρευση των εγκλωβισμένων μπορεί να δώσει η διασπορά τους, με διαφορές μορφές λειτουργίας των "hot spots".
Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να γίνει επειγόντως είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και η μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Να μη δημιουργηθούν κέντρα κράτησης - "φυλακές" στα νησιά του Αιγαίου και να κλείσουν τα hot spots. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες προσωρινής υποδοχής και καταγραφής με την ευθύνη του κράτους».
902

Παράλληλα, σημείωσε πως
η κατάσταση που επικρατεί στα «hot spots» «δεν είναι καλή. Οι άνθρωποι που μένουν εκεί στερούνται βασικών πραγμάτων. Προτιθέμεθα στα νησιά να δημιουργήσουμε μικρούς χώρους καινούριους, είτε βάζοντας σπιτάκια ώστε να αδειάσουμε τις σκηνές, είτε βρίσκοντας έναν άλλο χώρο να επεκτείνουμε όχι τον αριθμό, αλλά τις συνθήκες που ο υπάρχον πληθυσμός ζει».
Ωστόσο, δεν δίστασε να πει -ως επίτευγμα- πως «δεν υπάρχει κανείς ο οποίος είναι σε σκηνή χωρίς θέρμανση, εκτεθειμένος στον κακό καιρό».

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού πολλοί καταυλισμοί μέχρι πρότινος όχι μόνο δεν είχαν θέρμανση, αλλά χρειάστηκε η παρέμβαση Σωματείων και Συλλόγων, ώστε να βρεθεί -προσωρινός- τρόπος για να ζεσταθούν μανάδες και μικρά παιδιά σε χώρους ακατάλληλους. 

Όσο για την περίθαλψη, αυτή
  • είτε έχει πάει ...περίπατο, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να περιμένουν ώρες ένα ασθενοφόρο,
  • είτε έχει παραδοθεί σε ΜΚΟ.
Σε αυτές στάθηκε ο Γ. Μουζάλας, όπου και επιβεβαίωσε την έλλειψη ελέγχου που υπάρχει στο «μπάσιμο» των ΜΚΟ στους χώρους «φιλοξενίας», καθώς τώρα θα θεσπιστεί Μητρώο ΜΚΟ, ώστε να ξεκαθαριστεί ποιες θα δραστηριοποιούνται... νόμιμα. Βέβαια, αυτό συμβαίνει με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όχι μόνο ανέχεται, αλλά ενισχύει το ρόλο των ΜΚΟ σε τέτοιους χώρους.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Ειδικότερα, ανέφερε την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος αντικατάστασης καταυλισμών με διαμερίσματα, που στηρίζεται από την Τοπική Διοίκηση με κρατική εποπτεία, την αντικατάσταση του συσσιτίου και των παροχών («αν όχι συνολικά, τουλάχιστον στα περισσότερα camp») με το ποσό των 400 ευρώ -με τη συνδρομή της ΕΕ- μέχρι το Μάρτη, καθώς επίσης και ηλεκτρονική άδεια διαμονής μέσα σε δύο μήνες για κάθε πρόσφυγα και μετανάστη.
Στα παραπάνω πρόσθεσε τη σύσταση υπουργείου Μετανάστευσης μέχρι τον Απρίλη, προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου, μετάθεση της έκδοσης αδειών παραμονής στις Περιφέρειες, καθώς επίσης και τη λύση στο πρόβλημα με τα ασυνόδευτα παιδιά (που φτάνουν τα 2.500) έως το Πάσχα.
Τέλος, στάθηκε στις διαδικασίες εξέτασης ασύλου που παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση, χαρακτηρίζοντάς τες ως «αχίλλειο πτέρνα» του Προσφυγικού, αφού η χώρα μας τα τελευταία χρόνια άρχισε να διαχειρίζεται τέτοιες αιτήσεις, ενώ στη Γερμανία η αντίστοιχη υπηρεσία υπάρχει από τις αρχές της δεκαετίας του '50.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.