Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΤσΗΠΑς: Να μην αποθαρρύνουμε τα παιδιά, για! − ΚΚΕ: Για να "χρυσωθεί το χάπι" - (Αλλά εγώ) "Περιφρονώ τσ’ αλήθειες σας"

Χρωστάνε... του Μίχαλου!
*
*
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Να κλείσει έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση για να μην αποθαρρυνθούν οι επενδυτές
Πέμπτη 22/12/2016 - 12:34
Για «εντυπωσιακή και ιστορικών διαστάσεων προσαρμογή» που έγινε στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του «Υπερταμείου Συνεπενδύσεων», πανηγυρίζοντας για τα αποτελέσματα μίας πολιτικής που τσακίζει το λαό για να ανακάμψει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τη διαπραγμάτευση
Πέμπτη 22/12/2016 - 14:46 - Ενημέρωση: Πέμπτη 22/12/2016 - 14:50
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη διαπραγμάτευση αναφέρει:
«Από τη μία μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς ημερομηνία λήξης, όπως η περικοπή του ΕΚΑΣ και οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και από την άλλη εφάπαξ ψίχουλα για να "χρυσωθεί το χάπι" και διαβεβαιώσεις προς τους λεγόμενους θεσμούς ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Αυτή είναι η πολιτική που, παρά τους υψηλούς τόνους και το σκηνικό αντιπαράθεσης, στηρίζουν από κοινού κυβέρνηση και ΕΕ».
 *
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο μεγάλο κεφάλαιο απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός υποσχόμενος παχυλά κέρδη και επιδοτήσεις
Τετάρτη 21/12/2016 - 20:28 - Ενημέρωση: Πέμπτη 22/12/2016 - 11:12
Με τη μαντινάδα «Τα όνειρά μου δεν χωρούν μέσα στο πρόγραμμά σας - Περιφρονώ τσ’ αλήθειες σας, μισώ τα ψέματά σας» σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για την Κρήτη η Επιτροπή Περιοχή Κρήτης του ΚΚΕ. Επισημαίνοντας ότι δεν είπε τίποτα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού, αλλά στην ουσία απευθυνόταν στο μεγάλο κεφάλαιο, μοιράζοντας υποσχέσεις για παχυλά κέρδη και επιδοτήσεις.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Κρήτη θυμίζουν τις κούφιες εξαγγελίες προκατόχων του, όταν το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε την Κρήτη φέουδό του.
Ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία εξαγγελία για τις άθλιες μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στον τουρισμό, για τους άνεργους, για τις τιμές κόστους στα αγροτικά προϊόντα, τις απλήρωτες καταστροφές της παραγωγής, την ατελείωτη φοροληστεία, την απειλή των κατασχέσεων και τους εκβιασμούς των τραπεζών, για την άθλια κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία, για τους κινδύνους από την αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, για όλα γενικά τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού. Τους υπέδειξε να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα.
Στην ουσία, ο πρωθυπουργός απευθυνόταν στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοεργολάβους, στους μεγαλοξενοδόχους και τους τουρ οπερέιτορ, τους μεγαλέμπορους και τους εξαγωγείς του νησιού. Σε αυτούς μοίρασε υποσχέσεις για παχυλά κέρδη και επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια.
Όσο για τα διάφορα έργα, που εξήγγειλε, που δήθεν θα βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων στο νησί, η απάντησή μας δίνεται από τη μαντινάδα:
"Τα όνειρά μου δεν χωρούν μέσα στο πρόγραμμά σας Περιφρονώ τσ’ αλήθειες σας, μισώ τα ψέματά σας"».
902

Για ακόμη μία φορά διαβεβαίωσε τους «επενδυτές» ότι επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι να κλείσει έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση  
«για να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως «δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός θεσμός που να επιθυμεί να διασαλευτεί αυτός ο οδικός χάρτης (...) να αποθαρρυνθούν οι επενδυτές και να αποδυναμωθεί η δυνατότητα ανάκαμψης της χώρας».
Παρουσιάζοντας το success story «αλά ΣΥΡΙΖΑ» για το οποίο ματώνει ο λαός, ανέφερε ότι η χώρα μετά από εφτά χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης ύφεσης, σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι της ανάπτυξης. Συμπλήρωσε πως το 2016 υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα. 
«Η αλλαγή αυτή της πορείας της οικονομίας που συντελέστηκε το τελευταίο διάστημα δεν είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής υποτίμησης, αλλά της εφαρμογής ενός σχεδίου δραστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην οικονομία» σημείωσε, θέλοντας να συγκαλύψει ότι και οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» έχουν το ίδιο αποτέλεσμα κάνοντας φτηνότερους τους εργαζόμενους. 
Προς επιβεβαίωση των κυβερνητικών επιτευγμάτων, επικαλέστηκε τους «δείκτες οικονομικής εμπιστοσύνης» των αγορών, υποστηρίζοντας πως οι αγορές «είναι ο τελικός κριτής». Επίσης δήλωσε πως το 2017 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και θα καταγράψει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%.
Ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους «επενδυτές», υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες προς αξιοποίηση». 

Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος «φιλικού» προς τις επιχειρήσεις, επικαλέστηκε τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, τα μεγάλα έργα υποδομής, τα διαθέσιμα επενδυτικά σχήματα όπως αυτό που εγκαινιάστηκε σήμερα, την «παγκόσμιας ισχύος» καταξίωση της Ελλάδας στον τουρισμό και τη ναυτιλία και το υψηλά ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Το «Υπερταμείο Συνεπενδύσεων» θα συγκεντρώσει χρήματα από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, τράπεζες και ιδιώτες «επενδυτές» για να στηρίξει επενδύσεις, μέσω συμμετοχής στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων. Τη διαχείρισή του θα αναλάβει το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), ενώ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με κεφάλαια 260 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το «Υπερταμείο Συνεπενδύσεων» θα μειώσει το ρίσκο για τους «επενδυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.