Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συρία: Κλιμάκωση των βομβαρδισμών από Ρωσία ‒ Με αντίποινα απειλεί η «Αλ Κάιντα» ‒ Ρίψεις όπλων και πυρομαχικών προς τους αντικαθεστωτικούς από τις ΗΠΑ

Ένοπλοι της οργάνωσης Ahrar al-Sham που εντάχθηκαν στις «Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας» (πηγή: ΑΡ)

Συρία: Η Ρωσία κλιμακώνει τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ οι τζιχαντιστές απειλούν με αντίποινα
Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 21:22
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 86 «τρομοκρατικούς στόχους» στο έδαφος της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μια νέα κλιμάκωση των επιχειρήσεών της σε ένα επίπεδο χωρίς προηγούμενο από την 30ή Σεπτέμβρη, την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τις πρώτες ημέρες της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης, η Μόσχα έκανε λόγο για περίπου 20 αεροπορικά πλήγματα την ημέρα, που όμως αυξήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε περίπου 50.
Κλιμάκωση των βομβαρδισμών
Βομβαρδιστικά «Σουχόι Su-34» και αεροσκάφη αεροπορικής υποστήριξης «Su-24M» και «Su-25SM» έκαναν 86 εξόδους για να πλήξουν στόχους στις επαρχίες Ράκα, Χάμα, Ιντλίμπ, Λαττάκεια και Χαλέπι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.
Τα ρωσικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν μεταξύ άλλων κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, στρατιωτικά οχήματα, εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης του ΙΚ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος απογειώνεται από αεροδρόμιο της Συρίας (φωτό ΑΡ)
Ένα αεροσκάφος «Su-24M» κατέστρεψε ένα αρχηγείο του ΙΚ στην Ανάνταν, 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, ενώ στη Λατάμνα, στην επαρχία της Χάμα, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έπληξε οχυρή θέση όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα πυρομαχικά, πρόσθεσε. Ένα άλλο κέντρο διοίκησης, όπου υπήρχε επίσης μια αποθήκη, καταστράφηκε εξάλλου στην αλ Μπαμπ, στην επαρχία Χαλέπι, όπου επλήγη επίσης μια φάλαγγα οχημάτων που μετέφεραν καύσιμα και πυρομαχικά.
Με αντίποινα απειλεί η «Αλ Κάιντα»
Οι ρωσικές επιδρομές στο πλευρό του Άσαντ έχουν προκαλέσει την οργή των ισλαμιστικών οργανώσεων που μάχονται ενάντια στο Σύρο πρόεδρο. Το παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» στη Συρία κάλεσε τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία, ενώ επικήρυξε με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ τον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του «Μετώπου αλ Νόσρα», ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι προέβλεψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία.
«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας».
«Καλώ τους μουτζαχεντίν (ισλαμιστές μαχητές) του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν το λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες (της Ρωσίας), εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ διέκοψαν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού «μετριοπαθών» επαναστατών που αντιμάχονται την κυβέρνηση Άσαντ και που θα συνεισέφεραν στη μάχη ενάντια στο Ι.Κ. Τώρα αλλάξαμε γνώμη (φωτ. αρχείου).
Συρία: Ρίψεις όπλων και πυρομαχικών προς τους αντικαθεστωτικούς από τις ΗΠΑ
Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 08:27
Τουλάχιστον 10 παλέτες με όπλα, πυρομαχικά και χειροβομβίδες, συνολικού βάρους 45 τόνων, πέταξε αργά το βράδυ της Δευτέρας αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-17 της Πολεμικής Αερπορίας των ΗΠΑ, συνοδεία μαχητικών, με υποτιθέμενους αποδέκτες αντικαθεστωτικές οργανώσεις που κατά τις ΗΠΑ πολεμούν τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στην επαρχία Χάσακε της Συρίας .
Αυτό ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου προσθέτοντας ότι τα όπλα προορίζονται για ενόπλους της νεοσύστατης οργάνωσης-ομπρέλα «Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας» που μεταξύ άλλων αποτελούνται από Κούρδους μαχητές της οργάνωσης YPG και το λεγόμενο «Επαναστατικό Μέτωπο Ράκας». Ωστόσο, δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν αυτά τα όπλα έπεσαν στις «Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας» που δημιουργήθηκαν μόλις προχτές ή στα χέρια τζιχαντιστών του ΙΚ, όπως έχει γίνει πλείστες άλλες φορές...
Ας σημειωθεί επίσης πως ο εξοπλισμός των νεοσύστατων «Δημοκρατικών Δυνάμεων Συρίας» γίνεται ελάχιστα 24ωρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την Παρασκευή τον τερματισμό του αποτυχημένου, όπως υποστηρίχτηκε, στρατιωτικού προγράμματος για την εκπαίδευση και εξοπλισμό υποτίθεται 5.000 αντικυβερνητικών ενόπλων κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, συνολικού κόστους 500.000.000 δολαρίων. Παράλληλα, γίνονται υπό τις καταγγελίες εκπροσώπου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Αμνηστεία» ότι Σύροι Κούρδοι των δυνάμεων ΥPG διώχνουν και καταστρέφουν τα σπίτια μη κουρδικών πληθυσμών από τις περιοχές τους στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, υιοθετώντας ανάλογους ισχυρισμούς «περί εθνοκάθαρσης» που είχε κάνει το καλοκαίρι η τουρκική κυβέρνηση...
Επιπλέον, ο εξοπλισμός οργανώσεων της βορειοανατοιλκής Συρίας από τις ΗΠΑ γίνεται μερικές ώρες πριν την συνάντηση που θα έχει σήμερα στη Μόσχα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα με το Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε μία προσπάθεια επανάληψης της παγωμένης εδώ και πολλούς μήνες «διεθνούς ειρηνευτικής» διαδικασίας για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στον πόλεμο της Συρίας. Ο Ντε Μιστούρα μετά τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ στη Μόσχα αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ενδεχομένως να είναι και ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.