Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Κεφαλαιώδες πολυνομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΕΕ: Ψηφίστηκε επί της αρχής ‒ Συνεχίζεται η συζήτηση κατ' άρθρο ‒ Τοποθετήσεις ΚΚΕ ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου (7 VIDEO) ‒ Μυαλά ανοιχτά είπαμε· αλλιώς μέλλον γιοκ!

Με συζήτηση επί των άρθρων, συνεχίζεται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου - Ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ
Τοποθέτηση Νίκου Καραθανασόπουλου
*
Βλέπε και
*
Ψηφίστηκε επί της αρχής στις Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο των νέων μέτρων - Η τοποθέτηση του ΚΚΕ
*
Δευτερολογία  Δήμος Κουμπούρη 
Απάντηση στην τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού
Δημοσίευση: Τρί, 13/10/2015 - 18:10
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 14/10/2015 - 16:38
Με τις τοποθετήσεις φορέων και τη συζήτηση επί των άρθρων συνεχίζεται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, την Τετάρτη 14 Οκτώβρη ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής.  
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το πολυνομοσχέδιο (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 13:01
Σε δήλωσή του για το πολυνομοσχέδιο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει: 
«Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης -κι ότι ακόμα είναι στα σκαριά- αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού όλα τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου τσακίζουν το όποιο εισόδημα έχει απομείνει, τα δικαιώματα του λαού μας, για να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Καμιά ανοχή στην κυβερνητική πρόκληση, ότι ο λαός δήθεν ψήφισε αυτά τα μέτρα, καμιά ανοχή στην κοροϊδία των ισοδύναμων και των δήθεν διορθώσεων.
Τα μέτρα αυτά δεν διορθώνονται, αντιπαλεύονται με οργάνωση της λαϊκής πάλης απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που καταστρέφουν τη ζωή μας».
Την Τρίτη, ανοίγοντας τη συζήτηση, στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης υπεραμύνθηκε της «οικονομικής σταθερότητας», που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, την οποία έθεσε ως στόχο του πολυνομοσχεδίου με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ανέφερε ότι «η έξοδος από την ύφεση» θα γίνει ξανά στις πλάτες του λαού με φοροκαταιγίδα και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη και επιβεβαίωσε ότι έρχεται νομοσχέδιο με επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι αρκετό». 
Επίσης την Τρίτη, ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι «είμαστε αναγκασμένοι» να πάρουμε τα μέτρα και προσπάθησε να κρύψει τη φοροκαταιγίδα πίσω από τις ευθύνες της προηγούμενες κυβέρνησης για τη νομοθέτηση των χαρατσιών, που τελικά αντί κατάργησης μονιμοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στις διατάξεις για τη φορολόγηση των ενοικίων. 
Η αρχική τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου 
Είναι αποφασιστικής σημασίας η ανάγκη για ένα «ρωμαλέο ταξικό κίνημα που θα τσακίσει αυτή την πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για συνολική ανατροπή», τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο των νέων αντιλαϊκών μέτρων στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.
Κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο», λέγοντας ότι είναι οδοστρωτήρας με «ταξικό πρόσημο» και με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων για πιο φτηνούς εργαζόμενους, με το τσάκισμα των όποιων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
«Σας αναγνωρίζουμε ότι είστε οι ικανότεροι για να επιβάλετε τα αντιλαϊκά και ταξικά μέτρα, αυτή είναι η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε πως «η επίθεση θα είναι χωρίς τέλος, αν ο λαός δεν σας εμποδίσει τώρα».
Αναφερόμενος στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ανέφερε ότι μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ στα όρια της γελοιότητας καθώς θα εισπράττεται και το 1 ευρώ για περισσότερα έσοδα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση ενισχύει το μονοπωλιακό ανταγωνισμό με την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα τουριστικά δωμάτια ενοικίασης, την ώρα που αφήνει εκτός χαρατσιού τις ξενοδοχειακές μονάδες.
Για τη φοροδιαφυγή τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζεται η σκανδαλώδης φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς γιατί σαν ισοδύναμα μέτρα δεν φέρνει την αύξηση της φορολόγησης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Για το Ασφαλιστικό σημείωσε πως στόχος είναι να ξηλωθούν όλα τα δικαιώματα και έκανε ειδική αναφορά στην κατάργηση του προνοιακού επιδόματος στους υπέργηρους ανασφάλιστους. Αναφέρθηκε στην εξαίρεση υποδομών από την επιβολή δημοτικών τελών που θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών προς τη λαϊκή οικογένεια, όπως επίσης και στη διαγραφή των χρεών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εξυπηρετηθεί η ιδιωτικοποίησή της.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Καραθανασόπουλος σχολίασε την έμμεση αναφορά του εισηγητή στη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας πως είναι ανιστόρητοι όσοι την επικαλούνται, ενώ σχολιάζοντας αιτιάσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ περί σοβιετικού τύπου οικονομίας, ανέφερε πως αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπηρετεί τα πιο βάρβαρα στοιχεία του καπιταλισμού.
Η τοποθέτηση του Χρήστου Κατσώτη
Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι συνέχεια των νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων με θύματα τους εργαζόμενους, τόνισε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Αναφερόμενος στη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια δουλειά, αναρωτήθηκε ποιος έχει 40 χρόνια δουλειά με την ανεργία, τη μερική απασχόληση και τα προγράμματα ανασφάλιστης εργασίας, ενώ για τη συνταξιοδότηση στα 67 έτη σημείωσε ότι με την κατάργηση των ΒΑΕ των καθαριστριών δεν θα αντέχουν μέχρι τα 67, όπως και ο οικοδόμος στη σκαλωσιά, η δασκάλα στην αίθουσα.
Τόνισε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πως ο λαός δεν πρέπει να συνθηκολογήσει και να ανεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 16 Οκτώβρη, στα συλλαλητήρια στις 22 του μήνα και στην απεργία που ετοιμάζεται για το Νοέμβρη.
Η τοποθέτηση της Δ. Μανωλάκου
Οι καπιταλιστές τρίβουν τα χέρια τους με τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου ανέφερε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση χτυπάει τους συνταξιούχους.
Αναφέρθηκε στην κατάργηση του προνοιακού επιδόματος για τους υπέργηρους ανασφάλιστους, λέγοντας χαρακτηριστικά «ούτε ψίχουλο για τους υπέργηρους ανασφάλιστους» και πρόσθεσε ότι «το 40% στον ΟΓΑ είναι ανασφάλιστοι αγρότες που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους» και σημείωσε ότι «δίκαια ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους» και «το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους».
Επίσης αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους με τη μη επιβολή δημοτικών τελών και ΕΝΦΙΑ σε υποδομές και ακίνητα που έχουν ή επιδιώκουν να επενδύσουν.
Με ακρόαση φορέων συνεχίστηκε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή
Δήμος Κουμπούρης
(Επάνω, δεύερο και τρίτο βίντεο)
Δημοσίευση: Τετ, 14/10/2015 - 12:16
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 14/10/2015 - 16:29
Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με το πρώτο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων. 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης (επάνω), επισήμανε ότι με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση δίνει τη «χαριστική βολή» στους συνταξιούχους, χτυπώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακό επίδομα.
Αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, και αυτές που γίνονται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τόνισε ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τη δουλειά των συνταξιούχων, από τον αγώνα μιας ζωής. Επίσης, κατήγγειλε την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι δουλεύουν οι νέες γενιές για τους συνταξιούχους. «Πού πήγαν τα δικά μας τα χρήματα που δουλέψαμε σαράντα χρόνια στις βιομηχανίες, στα εργοστάσια, στα χαλυβουργεία» αναρωτήθηκε. «Τα ''κουρεμένα'', τα χρηματιστήρια, τα άτοκα, τα χαριστικά δεν τα δημιούργησαν οι παλιές γενιές» πρόσθεσε, αναδεικνύοντας τη διαχρονική λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τους εργοδότες.
Ο Δήμος Κουμπούρης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων. «Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά μόνο το δρόμο του αγώνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Υποδαυλίζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό 
Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα, επικαλούμενος την κατάσταση των ταμείων. «Το ασφαλιστικό είναι ετοιμόρροπο, εάν δεν ληφθούν μέτρα μέχρι το 2030 δεν θα υπάρχει, θα έχει καταρρεύσει πλήρως» είπε, αποσιωπώντας ότι οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. 
Για το θέμα της κατώτατης σύνταξης, υποστήριξε ότι υπάρχει «παρεξήγηση»  εξαιτίας ενός «λάθους» που περιέχει η εγκύκλιος Χαϊκάλη, αν και παραδέχθηκε ότι θα γίνουν περικοπές για τους νέους ασφαλισμένους. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος που υπεγράφη τον Αύγουστο μειώνει στα 392 ευρώ αντί των 486 ευρώ την κατώτατη σύνταξη που θα χορηγείται στους συνταξιοδοτούμενους με 15ετία, ή λόγω αναπηρίας 80%, ή εξαιτίας ενός εργατικού ατυχήματος. Σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο, η κατώτερη σύνταξη των 392 ευρώ είναι για τους πρωτοασφαλισμένους μετά το 2011, ενώ για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν το 2011 παραμένει η σύνταξη των 482 ευρώ. 
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανασιος Παπαδόπουλος, στη διαδικασία των ερωτήσεων προς τους φορείς, φρόντισε να αναπαράγει τη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ, τον ρώτησε εάν θεωρεί πως υπάρχουν συντάξεις που υπερβαίνουν τα όρια, γιατί οι «νέοι άνεργοι ακούνε για συντάξεις που είναι υπερβολικές».
Δίνοντας νέα απάντηση στην τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, ο Δήμος Κουμπούρης υπενθύμισε ότι οι συντάξεις έχουν πληρωθεί από την εργασία των συνταξιούχων. Πρόσθεσε, ότι η ζωή των ανέργων δεν θα βελτιωθεί εάν χαμηλώσουν και άλλο οι συντάξεις.
Επίσης επισήμανε ότι κάθε φορά που συζητάμε για το ασφαλιστικό γίνεται λόγος για την μείωση συντάξεων, αλλά όχι για να δοθούν πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που αρπάχτηκαν από τα «κουρέματα», που ληστεύτηκαν από το χρηματιστήριο, που ήταν άτοκα στις τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τα 20 δισ, ευρώ που χρωστάνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι (ακολουθεί το video).
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ
«Θα ψηφίσουμε ΝΑΙ» ανέφερε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής του κόμματος Αθανάσιος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε «θα τηρήσουμε την υπογραφή μας», ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν τηρούσαν τα μνημόνια που υπέγραφαν.
Με τη φράση «ανέλαβα έναν άχαρο ρόλο», ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζονται να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα -ορισμένα τα χαρακτήρισε «αναποτελεσματικά»- για να είναι θετική η πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου από τους δανειστές προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος.
Κάλεσε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κέντρου να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας πως σε αντίθετη περίπτωση τίθεται θέμα αξιοπιστίας, καλώντας επί της ουσίας κόμματα «που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία» να διαχωριστούν από τη ΝΔ.
Ο εισηγητής της ΝΔ
«Καταψηφίζουμε επί της αρχής», δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει διατάξεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τη φοροδιαφυγή, αλλά θα καταψηφίσει τις διατάξεις για τη φορολογία.
Σχολιάζοντας τις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι στα προηγούμενα μνημόνια «καταψηφίζατε ασύστολα και τώρα μας ρωτάτε σε τι ακριβώς διαφωνούμε, διαφωνούμε με τα προεκλογικά ψέματα, με τη μακρόσυρτη διαπραγμάτευση και την επικοινωνιακή της διαχείριση», δείχνοντας ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς τη στρατηγική επιδίωξη του μνημονίου προκειμένου να διευκολυνθεί το κεφάλαιο σε βάρος του λαού.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής
Βασιλικότερη του βασιλέως εμφανίσθηκε η Χρυσή Αυγή για την ικανοποίηση των αιτημάτων του μεγάλου κεφαλαίου στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Δείχνοντας πραγματικά υπερβολικό ζήλο για τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, ο εισηγητής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ζήτησε να διαγραφούν τα χρέη των Ελλήνων επιχειρηματιών και να προστατευθεί η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία από τυχόν μείωση των τιμών στα γενόσημα!
Για τον ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν ζήτησε την κατάργησή του, αλλά να πληρώνεται από όλους, ενώ για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έκανε κριτική μόνο για την αύξησή τους στο Στρατό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να υπερψηφίσει κάποιες διατάξεις του νομοσχεδίου, λέγοντας «αν σε κάποια δείξουμε ανοχή, θα εξηγήσουμε τους λόγους».
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ
Για «άνευ όρων παράδοση» αντί για σκληρή διαπραγμάτευση κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.
Στην προσπάθειά του να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ανέφερε ότι «τα ψέματα τελείωσαν και ο λογαριασμός ήρθε», αναφερόμενος ειδικά στον ΕΝΦΙΑ και λέγοντας ότι επεκτείνεται η επιβολή του σε περισσότερα ακίνητα.
Δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, αλλά θα ψηφίσει ΝΑΙ στις διατάξεις για τη φοροδιαφυγή, το φυσικό αέριο, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ.
Ο εισηγητής του Ποταμιού 
Κατά επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου τάχθηκε το Ποτάμι μέσω του εισηγητή του Χάρη Θεοχάρη. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να ψηφίσει διατάξεις αν η κυβέρνηση παρουσιάσει τέσσερις υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Ο Χάρης Θεοχάρης περιόρισε την κριτική του κόμματός του στη διαδικασία του νομοσχεδίου, εγκαλώντας τους συντάκτες του για προχειρογραμμένες διατάξεις. Παράλληλα άσκησε κριτική από τη σκοπιά υπεράσπισης των συμφερόντων τμημάτων του ντόπιου κεφαλαίου, όπως η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παίζει με αυτήν.
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ
Υπέρ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τάχθηκε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία της «αγοράς» και εμφανιζόμενος βέβαιος ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα κάνουν τις βελτιώσεις και τις διορθώσεις ακούγοντας την «αγορά».  
Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων
«Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάσσεται επί της αρχής», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής του Μάριος Γεωργιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν “Ναι” οι βουλευτές του κόμματος. Ανέφερε πως τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων είναι «χείρα βοηθείας» προς την κυβέρνηση και την κάλεσε να αφήσει τους εγωκεντρισμούς και να απαντήσει σε αυτά, ενώ ζήτησε να υπάρξουν κίνητρα προς τις επιχειρήσεις στο όνομα της ανάπτυξης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.