Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη: Αυτό που προσβάλλει τον πολιτισμό μας είναι ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑτοι και τα εγκλήματά τους κατά των λαών (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη για τους πρόσφυγες (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Σάβ, 31/10/2015 - 07:35
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 31/10/2015 - 11:16

Δύο μεγάλα πανό σήκωσαν στην Ακρόπολη, νωρίς σήμερα το πρωί, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Τα πανό είναι γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά, με το σύνθημα: «ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων».
Στην Ακρόπολη ανεμίζουν κόκκινες σημαίες από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίες πλαισιώνουν τα πανό. Επίσης από τις ντουντούκες διαβάζεται κείμενο στα ελληνικά και τα αγγλικά για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, ενώ μοιράζεται και ενημερωτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η εναντίωση στα στρατόπεδα διαλογής, στις αποφάσεις της ΕΕ που στρέφονται εναντίον μεταναστών και προσφύγων και η απαίτηση να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και διευκόλυνσης της μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού.
Παράλληλα, στο χώρο αντηχούν συνθήματα. «Στήριξη - φροντίδα για τους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα - φυλακές», «Όσο την εξουσία έχουν τ' αφεντικά, για τους λαούς θα έχει πολέμους - προσφυγιά», «Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός, «Έξω από το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» βροντοφωνάζουν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι.
Οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες, που βρέθηκαν στην Ακρόπολη, επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, συμφωνώντας ότι  είναι απαραίτητο να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πρωτοβουλία αυτή: «Με αυτή μας την ενέργεια απευθυνόμαστε σε όλους τους λαούς του κόσμου και τους καλούμε να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Συρία. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να στηριχθούν. Οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.