Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Νίκος Καραθανασόπουλος: Διαδικασίες λάστιχο, τσίρκο η υπόθεση με την κυβέρνησή σας - Αποχωρεί το ΚΚΕ (VIDEO)

Oi τοποθετήσεις του Ν. Καραθανασόπουλου
Και η αποχώρηση του ΚΚΕ

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα (VIDEO)

Δημοσίευση: Παρ, 30/10/2015 - 14:01
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 30/10/2015 - 14:36
Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη σημερινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, αντιδρώντας στις εσπευσμένες διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για όλα τα αντιλαϊκά νομοθετήματα.
«Έχετε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κάνοντας λόγο για διαδικασίες «τσίρκο». Ο Νίκος Καραθανασόπουλος πρότεινε η συζήτηση του νομοσχεδίου να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα για να προλάβουν οι βουλευτές να προετοιμαστούν και να αναδείξουν την αντιλαϊκότητα των μέτρων. 
Το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Χαρακτηριστικό του μεγάλου αριθμού μέτρων που περιλαμβάνει είναι το γεγονός ότι οι διατάξεις του αφορούν εννέα υπουργεία.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε σε στιγμές κανονικότητας είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ του απάντησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει την «καραμέλα» που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόσθεσε ότι τα χρονοδιαγράμματα ήταν γνωστά και επομένως μπορούσε η κυβέρνηση να καταθέσει νωρίτερα το νομοσχέδιο, αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη μεθόδευση για να μη γίνει επί της ουσίας συζήτηση.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) διαφώνησαν με τη σύντμηση των διαδικασιών αλλά τελικά αποδέχθηκαν τη «συμβιβαστική» πρόταση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Η πρόταση αυτή προβλέπει ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα επί της αρχής, τη Δευτέρα θα γίνει διπλή συνεδρίαση (ακρόαση φορέων και συζήτηση επί των άρθρων) και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση, ώστε να μπορεί να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος διαφώνησε με την πρόταση και ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη σημερινή συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.