Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Mάγδα Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε εντολή ‒ Ό,τι κινείται κι έχει αντίθετη γνώμη από αυτούς σφάζεται ‒ Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα

Mάνα Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο
Το παιδί μου δεν το τρόμαξαν, το είδα τα ξημερώματα στον νεκροθάλαμο, κοιμόταν κι ήταν ένας άγγελος που προσπαθούσα να τον ζεστάνω.
της Κατερίνας Κατή |
02 Οκτ. 15 (10:39) | upd: 02 Οκτ. 15 (12:40)
“Για τη στυγερή δολοφονία του γιου μου θα ξεκινήσω από την προηγούμενη ημέρα που είδα για τελευταία φορά το παιδί μου. Χαιρετηθήκαμε, θα πήγαινε να δει μπάλα από τις ελάχιστες φορές που θα πήγαινε μόνος  του,χωρίς τον πατέρα του ....Εμείς θα τα λέγαμε το πρωί  με τον καφέ μας...το παιδί μου από τότε δεν μου ξαναμίλησε και ποτέ δεν ήπιαμε τον καφέ μας ...".
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την μαρτυρία της στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η μητέρα του Παύλου Φύσσα.
Μετά από δεκαοκτώ συνεδριάσεις του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα πήρε σήμερα θέση στο έδρανο του μάρτυρα , για να πει με ραγισμένη από την τραγική της απώλεια φωνή, την ώρα που έξω
  από το δικαστήριο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων διαδήλωναν κατά της Χρυσής Αυγής : «Το παιδί μου δεν το τρόμαξαν... το είδα ξημερώματα το νεκροθάλαμο, κοιμόταν κι ήταν ένας άγγελος, που προσπαθούσα να τον ζεστάνω» . 


«Τον Ρουπακιά δεν θα τον λέω με το  όνομα του...θα τον λέω δολοφόνο γιατί είναι δολοφόνος, εκπαιδευμένος δολοφόνος, το παιδί μου έζησε μόνο 4 λεπτά και υπέδειξε το δολοφόνο του. Είπε δείχνοντάς τον,πού πας με μαχαίρωσες και φεύγεις;» ανέφερε η μάνα του μουσικού για  τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του παιδιού της.
«Τίποτε δεν προμήνυε - ξεκίνησε την αφήγησή της για τα περιστατικά που είχαν προηγηθεί- ότι θα γίνει αυτό το κακό, ήμουν στην κόρη μου και πήρε τηλέφωνο ο σύζυγος μου . ήταν, δύο τα ξημερώματα...Της είπε άνοιξε μου..αμέσως καταλάβαμε ότι κάτι κακό είχε γίνει. Ηταν τελείως ωχρός, προσπαθούσε να μαζέψει όποια δύναμη του είχε μείνει. Τι συμβαίνει του είπα, για ποιον θα μου πεις...Μου είπε τίποτε σοβαρό, ο Παύλος χτύπησε και θέλει να σε δει...δεν τον πίστεψα ότι δεν είχε γίνει κάτι κακό...τον ρώτησα : μέχρι  εδώ ήτανε;" αυτή ήταν η ζωή μας μέχρι εδώ", ΄κοιτούσα τα μάτια του για να καταλάβω...οδηγούσε ο κουνιάδος της κόρης μου, ο Τάκης δεν μπορούσε να οδηγήσει. Περίμενα και ήλπιζα. Φτάσαμε στο Κρατικό είδα πολύ κόσμο έξω, συγγενείς, φίλους,κατάλαβα ότι δεν μπορούσε κανείς να μου πει τίποτε, έφυγα τρέχοντας μέσα...μια γιατρός με κοίταγε στα μάτια αλλά δεν μου έλεγε τίποτε....άρχισε να τραβάω παραβάν, να δω αν είναι κάπου. Πείτε μου ζητούσα τι έχει γίνει μου έδωσε ένα χάπι ο γιατρός και μου είπε την αλήθεια,.ότι ο Παύλος έφυγε...ρωτούσα, πώς είναι δυνατόν;
Μου είπε ότι τον μαχαίρωσε στην καρδιά η Χρυσή Αυγή κι έχουν πιάσει το δράστη...ρώτησα δεν μπορούσε να γίνει κάτι και μου είπε ο γιατρός  ήταν χτύπημα επαγγελματικό κι εδώ έξω να είχε γίνει δεν θα προλαβαίναμε,.,..ζήτησα να δω το παιδί μου και πήγα στον θάνατο. στις τρεις το πρωί είδα το παιδί μου στο νεκροθάλαμο ...γι αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν τους λέω δεν τον τρόμαξαν το παιδί μου κοιμόταν  κι ήταν ένας άγγελος...προσπαθούσα να τον ζεστάνω να σηκωθεί".
Τις άλλες ημέρες με διαμελισμένο μυαλό προσπαθούσαμε να συλλέξουμε πληροφορίες τι έγινε, έμαθα από την κοπέλα του.
Πρόεδρος: Με τι ασχολείτο;
 

-Με τη μουσική του κι έκανε και πολλές δουλειές για τα προς το ζην, σε μηχανουργείο, στη ζώνη Περάματος κι αλλού.
 

Πρόεδρος : Είχε ενταχθεί σε κάποιο κόμμα ;
Οχι , έβγαζε τους προβληματισμούς του στο χαρτί και στη μουσική του.
 Πρόεδρος: Τι σας είπε η Χρύσα ;
 - πρώτη φορά πήγαν σε αυτή την καφετέρια...είχαν κλείσει τραπέζι νωρίτερα,  στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα είχαν μαζευτεί γύρω στα εννιά άτομα. Τελείωσε ο αγώνας βγήκαν έξω κι είδαν στην απέναντι γωνία συγκεντρωμένους  χρυσαυγίτες,  με μαύρα ρούχα, ρόπαλα κι άλλα...είχαν κλείσει τα αυτοκίνητα των παιδιών....στη γωνία την άλλη υπήρχε και αστυνομία, μηχανές της Δίας...ένας τύπος που εμφανίστηκε σαν μεσάζοντας βρέθηκε να δίνει οδηγίες στα παιδιά, " μη φοβάστε,  τίποτε δεν θα γίνει".
 Ο Παύλος του απάντησε ' δεν φοβάμαι τίποτε, είμαι στο σπίτι μου στη γειτονιά μου κι έχω μάθει να περπατάω ελεύθερα". Ποιός ήταν αυτός πρέπει να βρεθεί ....
Ο Παύλος έδιωχνε τα παιδιά και την κοπέλα του να πάνε σπίτι για να τελειώσει αυτό το πράγμα...τα παιδιά ήταν ακόμα στη γωνία εκεί που ήταν η αστυνομία. Κάποιο αυτοκίνητο
  σταμάτησε και ο οδηγός ρώτησε για την οδό .Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ήταν ο δολοφόνος.
Τον εγκλώβισαν
Είχε έρθει στο μεταξύ και το τάγμα εφόδου από τη Νίκαια. Ηταν συνολικά περί τα 50 άτομα.  Κάποια στιγμή τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν με προτροπή του Παύλου...αυτός όμως δεν έτρεξε και τον πρόλαβαν οι χρυσαυγίτες που πήγαιναν μεθοδευμένα ανά ομάδες και τον χτυπούσαν....Τον εγκλώβισαν στην κυριολεξία για να έρθει ο  δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Δύο ακόμα παιδιά χτυπήθηκαν κι ήταν εγκλωβισμένα κι ο Παύλος έμεινε μόνος του. Στο αυτοκίνητο ο δολοφόνος είχε κι άλλους τρεις, τους άφησε και πήγε μόνο του...Βγήκε από το αυτοκίνητο και του δίνει δύο μαχαιριές στην καρδιά.
Η κοπέλα του, η Χρύσα, δεν έφυγε, πήγε στην αστυνομία που ήταν στη γωνία πολύ κοντά και τους παρακαλούσε. να πάνε εκεί που γινόταν η φασαρία ...θα γίνει κακό,η απάντηση ήταν δεν μπορούμε να επέμβουμε....δεν θα γίνει και τίποτε μερικές μπουνιές, όταν αποφάσισαν να πάνε το κακό είχε γίνει...
Το πενταμελές των δολοφόνων
 Οι άλλοι χρυσαυγίτες βρίζανε και ενθάρρυναν το  κτήνος να πάει να μαχαιρώσει, συνεχίζει η μάνα του Παύλου Φύσσα. Εμαθα ότι κάποιοι από αυτούς ήταν μέσα στην καφετέρια πριν αρχίσει το επεισόδιο.
Oι ευθύνες της αστυνομίας
 Για τις ευθύνες της αστυνομίας, είπε: Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα. Γιατί το λέω αυτό;  Ένας αστυνομικός που ήταν εκεί του είπε του Ρουπακιά όταν τον έπιασαν "  ε, όχι και μαχαιριές".
Πρόεδρος: Ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή;
- Ξεκινάμε από
τον Αγγο που έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στον Καζατζογλου, αυτός ενημερωσε τον Πατέλη, τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, αυτός τον Λαγό, και με μήνυμα στέλνει να μαζευτούν στον τοπική.
 Το πενταμελές των δολοφόνων....ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια αν δεν πάρουν το ΟΚ από τον Λαγό στην περιοχή δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάτι. Ο,τι κινείται κι έχει αντίθετη γνώμη από αυτούς σφάζεται, έτσι ενισχύουν την επιρροή τους στην περιοχή.
Η ΧΑ εκπαιδεύει δολοφόνους

" Παίρνουν πάντα εντολή, δεν κουνιούνται από τη θέση τους, αν δεν πάρουν εντολή.
Eίναι η δομή της εγκληματικής οργάνωσης...και τον Λουκμάν έτσι δεν τον σκότωσαν; Και βέβαια ο δολοφόνος του παιδιού μου είχε εντολή να σκοτώσει. Όταν πήρε ο πυρηνάρχης εντολή από τον Λαγό μαζεύτηκαν στην τοπική κι έδωσαν τις εντολές".  Ερωτηθείσα  και για άλλες παραβατικές συμπεριφορές και εγκλήματα της ΧΑ η κα Φύσσα ανέφερε μεταξύ άλλων : " Δεν ξεχνάμε και τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην κα Κανέλλη...δημόσια τα έδωσε ....όλοι τα είδαμε".
Αντιπαραθέσεις συνηγόρων 
Εν μέσω αντεγκλήσεων ανάμεσα σε πολιτική αγωγή και υπεράσπιση συνεχίζεται η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα. Ένσταση πολιτικής αγωγής για την αδυναμία, ελλείψει των αναλόγων τεχνικών μέσων,προβολής στην αίθουσα του δικαστηρίου των οπτικοακουστικών αποδείξεων που περιλαμβάνει η ογκώδης δικογραφία για την Χρυσή Αυγή. 
Η ένσταση υποβλήθηκε με αφορμή την επιθυμία συνηγόρου πολιτικής αγωγής να προβάλλει βίντεο με τον Νίκο Πατέλη (από τον σκληρό του δίσκο, κατασχεμένο) , πυρηνάρχη της Νίκαιας,να μιλά στα μέλη της τοπικής οργάνωσης.
Ο συνήγορος ήθελε να υποβάλλει σχετικές ερωτήσεις στην Μάγδα Φύσσα. Η εισαγγελέας της έδρας  εξέφρασε τη γνώμη ότι αυτό το υλικό θα πρέπει να προβληθεί την ώρα των αναγνωστέων εγγράφων ενώ οι μάρτυρες δεν δικαιούνται να κάνουν σχετικά σχόλια καθώς καταθέτουν μόνο για τα γεγονότα που είναι σε γνώση τους. "Ας προβληθούν μόνο φωτογραφίες κι όχι ήχος", είπε η εισαγγελέας.
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: "Είμαστε στα όρια της δίκαιης δίκης εάν δεν κάνουμε χρήση κατά την κατάθεση μαρτύρων οπτικοακουστικού υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία". 
Συνήγορος υπεράσπισης : "Οι μάρτυρες δεν σχολιάζουν αναγνωστέα έγγραφα....δικαστήρια του '40 δεν θα υπάρξουν εδώ". 
Συνήγορος πολιτικής αγωγής : "Ας μαζέψουν κάποιους".
Πρόεδρος : Δεν θα γίνει σήμερα η χρήση και στην επόμενη συνεδρίαση θα υπάρξει και απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα...τότε θα ρωτήσουμε και τη μάρτυρα ".
Τελικά η κατάθεση επιχειρήθηκε να συνεχιστεί με την επίδειξη στη μάρτυρα φωτογραφιών κατηγορουμένων που εμπλέκονται στη δολοφονία του γιού της. Οι συνεχόμενες όμως αντιπαραθέσεις ανάγκασαν την πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόψει για μισή ώρα.
Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα  διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να εγκατασταθούν στο δικαστήριο τα ανάλογα μηχανήματα προβολής βίντεο. Τότε  θα αποφασίσει και το δικαστήριο για το αν το οπτικοακουστικό υλικό  θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια καταθέσεων των μαρτύρων ή αν θα προβάλλονται μόνο φωτογραφίες χωρίς ήχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.