Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το κεφάλαιο "ΚΚΕ" ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι πιο αδίστακτοΙ υπηρέτες του κεφαλαίου - Νίκος Καραθανασόπουλος: Οδικός χάρτης με φτηνή εργατική δύναμη (2 VIDEO)


Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
 
*


Ν. Καραθανασόπουλος: Η ανακεφαλαιοποίηση ικανοποιεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού

Δημοσίευση: Σάβ, 31/10/2015 - 14:40
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 31/10/2015 - 18:46
O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Παραθέτουμε την ομιλία: 
«Κύριοι της κυβέρνησης, έχετε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Τόσο με τις διαδικασίες όσο και με την ουσία του νομοσχεδίου διεκδικείτε επάξια τον τίτλο του πιο αδίστακτου υπηρέτη της άρχουσας τάξης, των καπιταλιστών, που το πάλαι ποτέ στα λόγια τουλάχιστον την καταγγέλλατε.
Νομοθετείτε με κατεπείγουσες διαδικασίες, με στόχο να εμποδίσετε κάθε αγωνιστική παρέμβαση του λαού απέναντι στη μεγάλη επίθεση που κλιμακώνετε.
Εμποδίζετε κάθε ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση, καταργείτε στην πράξη το δικαίωμα της ενημέρωσης του λαού.
Δεν υπάρχει κανένα απρόβλεπτο γεγονός που να δικαιολογεί αυτή την κατεπείγουσα διαδικασία.
Το νομοσχέδιό σας προωθεί την υλοποίηση των κατευθύνσεων που αποφασίστηκαν ήδη τον Αύγουστο και το χρονοδιάγραμμα ήταν γνωστό.
Αυτές τις κατεπείγουσες διαδικασίες καταγγέλλατε συνέχεια ως πραξικόπημα μέχρι να γίνετε κυβέρνηση.
Η μόνη προσφορά σας στο λαό είναι ότι αντικειμενικά βοηθάτε και τον πιο ανυποψίαστο να αντιληφθεί ποια ταξικά συμφέροντα υπηρετεί η λειτουργία του σημερινού αστικού κοινοβουλίου, της κυβέρνησής σας.
Προκαλείτε επίσης όταν λέτε ότι η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.
Και κοροϊδεύετε ταυτόχρονα…
Αλήθεια, μήπως τάχα προωθείτε αυστηρούς όρους για την προστασία της λαϊκής οικογένειας που έχει φορτωθεί "κόκκινα" δάνεια και δεν μπορεί να τα αποπληρώσει;
Περιλαμβάνει το νομοσχέδιό σας μέτρα και δικλείδες για να προστατέψει τους εργαζόμενους του τραπεζικού κλάδου από απολύσεις και μειώσεις μισθών το επόμενο διάστημα;
Τίποτα από όλα αυτά δεν περιλαμβάνει.
Κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε γι' αυτό μάλλον σας στηρίζουν σήμερα.
Αξιοποιεί το φόβητρο του "κουρέματος" των καταθέσεων για να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες του λαού, για να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες που είχαν οι τραπεζικοί όμιλοι από την αύξηση των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων και από τη φυγή κεφαλαίων, καταθέσεων στο εξωτερικό, σε συνθήκες κρίσης.
Η αύξηση των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων ήταν θεαματική την περίοδο 2010-2015.
Στα τέλη του ’14 σε φάση καθυστέρησης αποπληρωμής ήταν περίπου το 40% των επιχειρηματικών δανείων, ξεπερνώντας σε ύψος τα 40 δισ. ευρώ.
Την ίδια περίοδο όμως, στην περίοδο της κρίσης δηλαδή, τα εγχώρια κεφάλαια που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό ξεπερνούν τα 140 δισ. ευρώ.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και των επενδύσεων με γνώμονα το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους.
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που προωθείται σήμερα σε βάρος του φορολογούμενου λαού, δεν υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των τραπεζικών ομίλων, αλλά συνολικά του μονοπωλιακού κεφαλαίου στη χώρα μας.
Ο λαός υποχρεώνεται σε νέα αφαίμαξη για να στηριχθεί η λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας.
Προκαλείτε, κύριοι της κυβέρνησης, με όσα λέτε αυτές τις μέρες.
Πιστεύετε ότι μπορεί κανείς να ξεχάσει τόσο γρήγορα τι λέγατε όταν καταψηφίζατε όλες τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις;
Ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξηγούσε γιατί αποτελεί σκάνδαλο οι τράπεζες να μένουν στα χέρια ιδιωτών, ενώ σώζονται με κρατικό χρήμα και παράλληλα δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε καν τις καταθέσεις, για τις οποίες εγγυάται το κράτος.
Ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε ότι όσες τράπεζες ανακεφαλαιοποιηθούν με κρατικούς πόρους, πρέπει να τεθούν υπό κρατική ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Εμείς και τότε και τώρα εξηγούσαμε ότι η υπόσχεση για τραπεζικό κεφάλαιο προς όφελος του λαού στον καπιταλισμό αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, στην καλύτερη περίπτωση.
Όποια μετοχική σύνθεση και αν έχει μια τράπεζα στο πλαίσιο των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής θα λειτουργεί με γνώμονα την κερδοφορία της.
Όμως εσείς μέσα σε αυτό το σίριαλ πολιτικής εξαπάτησης τι έρχεσθε αλήθεια να εισηγηθείτε σήμερα;
Ποιες είναι οι ριζοσπαστικές αλλαγές που προωθείτε τώρα;
Είστε περήφανοι γιατί διασφαλίσατε ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ στη διακυβέρνηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος;
Δεν ντρέπεστε καθόλου όταν μετά από όσα δημαγωγικά λέγατε τόσα χρόνια, τώρα δηλώνετε χαμηλόφωνα ότι πρέπει να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας μεταξύ της συμμετοχής του κράτους και της προσέλκυσης νέων ιδιωτικών επενδύσεων στις τράπεζες;
Αποτελεί αλήθεια "αριστερή" πολιτική η προσπάθειά σας να διαπραγματευτείτε με τους νυν και τους υποψήφιους επόμενους, εγχώριους και ξένους μετόχους τα μερίδιά τους την επόμενη μέρα στις ελληνικές τράπεζες;
Δεν ντρέπεστε καθόλου όταν δηλώνετε ότι πρώτα θα ψηφίσει η Βουλή και μετά θα διαμορφώσετε με Υπουργική Απόφαση τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή την αναλογία, την κατανομή της συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μεταξύ των κοινών μετόχων και των CoCos, των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών;
Με ποιο δικαίωμα νομοθετείτε ότι το Ταμείο μπορεί να παραιτείται των δικαιωμάτων του σε περιπτώσεις αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ή έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών;
Το τερατούργημα που εισηγείσθε σήμερα μπορεί πραγματικά να χρησιμεύσει ως μάθημα για τον ταξικό ρόλο που παίζει το αστικό κράτος στην καπιταλιστική οικονομία.
Η στάση σας αποκαλύπτει και τι θα γίνει στη συνέχεια. Εξηγεί επίσης γιατί υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των αμερικανικών funds, των ευκαιριακών κερδοσκοπικών κεφαλαίων, για την εξαγορά "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων και προβληματικών εισηγμένων εταιρειών.
Στην πραγματικότητα προωθείτε αποφασιστικά χωρίς ταλαντεύσεις τις κατευθύνσεις που έχετε ήδη ψηφίσει με τα προηγούμενα προαπαιτούμενα και το πλαίσιο βέβαια του τρίτου μνημονίου. Έχετε ήδη δεσμευτεί ότι η επιστροφή των εγχώριων τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα θα γίνει αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι αντικειμενικές συνθήκες. Με βάση την ίδια κατεύθυνση επιταχύνετε την παράδοση των συνεταιριστικών τραπεζών στους μεγάλους ομίλους και την απώλεια του ελέγχου της Τράπεζας Αττικής απ' το ΤΣΜΕΔΕ.
Εμείς δεν είχαμε αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές συνεταιριστικές οάσεις σ' αυτή την καπιταλιστική έρημο που ζούμε. Είχαμε έγκαιρα αντιταχθεί στη δήθεν σωτήρια λύση του ασφαλιστικού ταμείου σε ρόλο τραπεζίτη.
Όμως τώρα δεν είναι ώρα απλά διαπίστωσης και επαλήθευσης των προβλέψεών μας.
Είναι ώρα μάχης απέναντι στην επίθεση που εξαπολύετε κυρίως στους μισθωτούς, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες.
Είναι ώρα να αποκαλυφθεί το νέο παραμύθι με το οποίο προσπαθείτε να αποσπάσετε την υποταγή του λαού, την κοινωνική συναίνεση, την ταξική συνεργασία.
Η προσπάθειά σας να κάνετε το άσπρο μαύρο δεν αντέχει, ούτε αξίζει άλλωστε και σοβαρής κριτικής.
Στο μόνο πράγμα που λέτε την αλήθεια είναι ότι όλα τα αστικά κόμματα με τις θέσεις και τις πράξεις τους όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχα για τη σημερινή κατάσταση.
Όμως η προσπάθεια του υπουργού Οικονομίας να μας πει ότι την ώρα που εισηγείται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα δώσει τη μάχη για κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών σε ολόκληρη την ΕΕ, προς όφελος του λαού, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει!!! Επιτρέψτε μου, δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο, ούτε μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά σε τέτοιες συνθήκες μια τέτοια δήλωση.
Όπως δεν πείθει και η προσπάθεια κάποιων από εσάς να εμφανίσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως αποτέλεσμα επιβολής της τρόικας, του κουαρτέτου.
Σας πιέζουν, λέτε, από το εξωτερικό λόγω της κακοδιαχείρισης και της αναξιοπιστίας διοίκησης των ελληνικών τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια.
Σας πιέζουν λόγω της διαφθοράς και είστε τάχα σε δύσκολη θέση.
Ποιοι σας πιέζουν;
Αυτοί που έχουν στο ντουλάπι τους μεγάλους σκελετούς των σκανδάλων της Deutsche Bank, της Commerbank, της LehmanB rothers, της Enron;
Ελληνική πρωτοτυπία είναι η διαφθορά με στόχο το κέρδος των μεγάλων ομίλων;
Ποιον κοροϊδεύετε;
Μόνο άλλοθι, κατά τη γνώμη μας, ψάχνετε.
Για εσωτερική κατανάλωση, εδώ στη χώρα, για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική σας.
Υπόσχεστε στο λαό ότι αν βάλει πλάτη και αποδεχθεί τα μέτρα, θα επιστρέψουμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.
Και για τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο, και για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες.
Λέτε στο λαό ματώστε τώρα με τη φορολογία, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το Ασφαλιστικό και σε λίγο έρχεται και η φιλολαϊκή ανάπτυξη.
Λέτε σκόπιμα και συνειδητά ψέματα.
Η ανάκαμψη και η αύξηση των κερδών των ομίλων όχι μόνο δεν συμβαδίζει, αλλά αντιστρατεύεται τη λαϊκή ευημερία. Τα κέρδη τους αυξάνονται πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων του λαού.
Οι σημερινές θυσίες δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας όσο βαδίζουμε στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Κανένας μεγαλομέτοχος, κανένας υποψήφιος επενδυτής δεν θα δεχθεί μόλις περάσει η φάση της κρίσης να ανακτηθούν οι μεγάλες απώλειες της λαϊκής οικογένειας.
Ούτε μια αύξηση του τραπεζικού δανεισμού προς τις επιχειρήσεις, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, δεν πρόκειται να ανοίξει το δρόμο της λαϊκής ευημερίας.
Η σημαντική αύξηση του δανεισμού της βιομηχανικής παραγωγής από το χρηματοπιστωτικό τομέα σπρώχνει γενικά στην υπερπαραγωγή, στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, την ωθεί στα άκρα της, προετοιμάζει στην ουσία την εκδήλωση της επόμενης καπιταλιστικής κρίσης.
Το συμπέρασμα αυτό έχει επιβεβαιωθεί πλήρως και από όλη την ιστορική εξέλιξη του καπιταλισμού.
Το δρόμο της ανάκτησης των απωλειών του και της ικανοποίησης των αναγκών του θα τον ανοίξει ο ίδιος ο λαός, αν πιστέψει πραγματικά στη δύναμή του και οργανώσει την αντεπίθεσή του, αν σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και η ΕΕ που τη στηρίζει.
Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί καθημερινά με συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να ανοίξει αυτός ο δρόμος.
Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή για την προστασία των λαϊκών οικογενειών με "κόκκινα" δάνεια, για την ανακούφιση των ανέργων, για τους εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών, που τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν χρειάζεται να τα ξανααναφέρω όλα αναλυτικά σήμερα.
Σε αυτόν το δρόμο του σκληρού καθημερινού αγώνα θα συνεχίσουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα, με δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού και του κινήματός του, σε λαϊκή συμμαχία, απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλη τη χώρα». 

Ν. Καραθανασόπουλος: Η ανακεφαλαιοποίηση ικανοποιεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού (VIDEO)
Δημοσίευση: Σάβ, 31/10/2015 - 13:37
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 31/10/2015 - 13:40
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι απόρροια της ίδιας της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της ίδιας της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας και αφορά το πώς θα ελαφρυνθούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια στην πορεία εξυγίανσής τους, επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Όπως σημείωσε, «η διαπάλη που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα για τα "κόκκινα" δάνεια δεν αφορά το σύνολό τους, αλλά μια συγκεκριμένη κατηγορία, τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια. Η οξύτατη διαπάλη σχετίζεται με το αν θα αλλάξει χέρια η ιδιοκτησία των επιχειρηματικών ομίλων. Για παράδειγμα, παρακολουθούμε ένα διαγκωνισμό για τα "κόκκινα" δάνεια στον τουριστικό κλάδο της οικονομίας. Κλάδος που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του επενδυτικού ενδιαφέροντος ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών ομίλων».
«Ταυτόχρονα είναι απόρροια της ίδιας της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας και της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωενωσιακή ολοκλήρωση, της οποίας πυλώνας είναι η ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε το προηγούμενο διάστημα μία τεράστια εκροή καταθέσεων από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για να βρουν ασφαλή καταφύγια προστασίας οι μεγαλοκαταθέτες, δημιουργώντας αρνητικό χαρτοφυλάκιο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και ενώ αυτοί διασφάλισαν τα χρήματά τους και συνέβαλαν στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δεν θα έχουν καμία συνέπεια, ενώ η λαϊκή οικογένεια ήδη πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει τα σπασμένα. Θα κληθούν να πληρώσουν και από την αύξηση του κρατικού χρέους ως μέρος της κρατικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών εξαιτίας της κεφαλαιοποίησης».
Σημαντικό στοιχείο, τόνισε, είναι και ο σκοπός της ανακεφαλαιοποίησης. «Εντάσσεται στον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο οδικός χάρτης προβλέπει πρώτον φτηνή εργατική δύναμη, δεύτερον νέους τομείς δραστηριότητας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση αγορών, τρίτον φορολογία και επενδυτικά κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, τέταρτον εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να υπάρξει πίστη και η ρευστότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Έτσι επιβεβαιώνεται ο ψευδεπίγραφος διαχωρισμός ανάμεσα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από τη μία και στην πραγματική οικονομία από την άλλη. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η καρδιά του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και οι τράπεζες είναι επιχειρηματικοί όμιλοι».
Όπως είπε, «η ανακεφαλαιοποίηση έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετα, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όχι μόνο δεν πρόκειται να υπάρξει ανακούφιση, αλλά  θα έχουμε ακόμα πιο δυσμενή, αντιλαϊκή εξέλιξη και από αυτές τις ελάχιστες και ανεπαρκείς προϋποθέσεις προστασίας που προέκυπταν από το νόμο Κατσέλη. Το λέμε γιατί το ΚΚΕ έχει καταθέσει, στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση νόμου που όχι μόνο προέβλεπε "κούρεμα" τόκων, αλλά και του ίδιου του κεφαλαίου που είχαν λάβει. Όμως αυτή την πρόταση νόμου όχι μόνο δεν τη συζητάει η κυβέρνηση, αλλά ετοιμάζεται να μειώσει περισσότερο τα όποια ανεπαρκή μέτρα προστασίας του νόμου Κατσέλη». 
Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών να βασίζεται από την αύξηση της υπερχρέωσης και τα δάνεια. Εμείς λέμε ότι πρέπει να προέλθει μέσα από την εργασία, τους υψηλούς μισθούς, την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχε η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και βεβαίως μέσα από την αλλαγή ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και την κοινωνικοποίησή τους, δηλαδή αλλαγή της οργάνωσης της οικονομίας, αλλαγή της εξουσίας σε ριζική κατεύθυνση και αποδέσμευση από την ΕΕ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.